Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Kurs i obuku za kuvara

Kurs i obuku za kuvara

Opšte informacije: Kurs i obuku za kuvara

Oduvek ste sanjali da radite kako kuvar ili želite da svi pričaju o hrani koju spremate?

Na obuci i kursu za kuvara u Božidarcu, možete se osposobiti za poslove pripremanja hrane. Naučićete kako da kombinujete namirnice i začine, šta od pribora možete koristiti u kulinarstvu, kako da dekorišete i prezentujete pripremljenu hranu. Osposobićete se da osmislite i pripremite dnevne, nedeljne kao i menije za različite prilike i svečanosti. Akcenat se tokom kursa stavlja na sticenje praktičnih znanja i veština. U okviru kursa za kuvara obuhvaćen je i praktičan deo obuke u restoranu ili hotelu u zavisnosti od preferenci polaznika sa kojima naša ustanova ima dugogodišnju saradnju. Na kraju obuke ako uspešno položite završni ispit stičete sertifikat koji će Vam omogućiti da se lakše zaposlite. 

Zašto je kurs za kuvara za vas?

Kuvanje je profesija koja je veoma tražena u Srbiji, ali i širom sveta. Naša škola za kuvara se sastoji iz 80% prakse i 20% teorije i osmišljen je tako da polaznici isprobaju iz prve ruke sve ono što uče u teoriji. Praksa se sprovodi u eminentnim restoranima, gde uz iskusnog mentora brzo i lako učite tajne kulinarstva.

Šta ćete sve naučiti na obuci i kursu za kuvara:

  • Znanja o vrstama kuhinja i jela, karakteristike namirnica, začina
  • Veštine korišćenja odgovarajuće opreme i načina pripreme hrane
  • Znanja i veštine u oblasti zaštite hrane i održavanje higijene
  • Poznaje i primenjuje HACCP standard
  • Poznavanje sredstava i pribora za rad
  • Poznavanje vrsta mesa i načina njegove obrade
  • Poznavanje vrsta voća i povrća i načina njihove obrade
  • Veštine pripreme nacionalnih jela sa jelovnika prema recepturi
  • Veštine pripreme salate
  • Veštine pripremanja testa
  • Osnovna znanja i veštine aranžiranja hrane
  • Veštine pripremanja supa, čorbi i soseva
  • Znanje priprema narudžbe/izdavanja hrane
  • Veštine serviranja hrane i usluživanja gostiju
  • Veštine pružanja prve pomoći i zaštite na radu
  • Veštine komunikacije sa kolegama
  • I mnoge druge trajne kuvarskog zanata

Vreme trajanja i dinimika obuke i kursa za kuvara:

  • Fond časova obuke: 180 školskih časova
  • ,,Božidarac'' obezbeđuje praksu u nekom od renomiranih restorana sa kojima ima dugogodišnju saradnju, ali takođe i polaznik može naći praksu koja mu više odgovara
  • Dinamiku polaznik dogovara sa mentorom iz ugostiteljskog objekta, od čega zavisi vreme trajanja obuke
  • Teorijska nastava: jednom nedeljno po 2 školska časa u „Božidarcu“
  • Nakon upisa polaznik se upućuje na praktičan deo u roku od oko 7 dana 

Termini upisa kursa i obuke za kuvara: 

  • Upis na navedeni kurs vrši se tokom cele kalendarske godine
  • Upis se vrši lično u prostorijama „Božidarca“, radnim danima od 8 do 16č ili 
  • Putem i-mejla: prijava@bozidarac.rs 
  • Putem web-sajta www.bozidarac.rs (odeljak: Onlajn prijava)
  • Putem besplatne info linije 0800 300 305

Literatura: 

  • Skiptu za kurs kuvara obezbeđuje „Božidarac“, po ceni od 1.000 rsd 
     

Cena kursa i načini plaćanja: 

  • NA 4 RATE / 6.750 RSD
  • Cena obuke: 27.000 rsd
  • Cena ispita: 2.400 rsd
  • Literatura: 1.000 rsd
  • Ukupno: 30.400 rsd
  • Za plaćanje uplatnicom, 3 do 4 mesečne rate
  • Čekovima građana, do 6 rata 
  • Administrativnom zabranom, do 6 rata 
  • Kreditiranje (bez odlaska u banku, bez kamate do 12 meseci) na period od 3 do 36 meseci


Dokumentacija potrebna na dan polaganja ispita: 

  • Kopija lične karte
  • Kopija poslednje stečene diplome iz redovnog obrazovanja 
  • Potvrda o obavljenoj praksi 


Ispit provere znanja za kandidate sa radnim iskustvom: Ukoliko kandidat poseduje radno iskustvo od minimum tri meseca, sa potvrdom iz ugositeljskog objekta, kopijom lične karte, kopijom diplome ili svedočanstva o redovno završenoj školi, može bez pohađanja obuke da polaže ispit. 

  • Cena provere znanja sa izdavanjem sertifikata je 16.000 rsd

Literatura za kuvare:

 

:

Top