Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

Курс и обука за кувара

Курс и обука за кувара

Научите да кувате попут највећих мајстора

Курс и обуку за кувара
Посао професионалног кувара одувек се сматрао цењеним занимањем. Зато и не чуди да увек постоји снажна потражња за добро обученим куварима и одличне перспективе за запослење вредних професионалаца који су посвец́ени раду. На курсу за кувара у “Божидарцу” учићете од најбољих кулинарских мајстора, који ће вас опремити практичним вештинама и знањем за рад у разним секторима у угоститељској и прехрамбеној индустрији. Од кетеринга па до ресторана и хотела. Курс за кувара је сертификовани програм који је намењен свима који желе да науче технике потребне за кување до професионалног нивоа. На крају курса имаћете вештине да започнете своју каријеру, покренете сопствени угоститељски подухват или једноставно уживате у стеченим вештинама правећи специјалитете за породицу и пријатеље. У реалном времену предавач води рачуна да сви полазници учествују и разумеју оно што уче. Не губи време већ се пријави на онлине теоријски курс кувања одмах на следећем линку овде. 
Теоријска настава не мора да чека!
Тражили смо најбоље и најједноставније решење за онлајн наставу како бисмо одговорили на све захтеве полазника, а то су: апликација мора да буде једноставна, да може и на обичном компјутеру и на телефону да ради, без компликованог инсталирања и без додатне опреме, а све у циљу да се квалитет наставе одржи као и код фронталне наставе у учионици. Нашли смо решење часове одржавамо уживо у виртуалној учионици са белом таблом, дељењем екрана и наравно четом. Полазник може, а и не мора да има камеру. У реалном времену предавач води рачуна да сви полазници учествују и разумеју оно што уче. Више о Курсу кувања online нађите на страници овде

Посао кувара је љубав на први залогај
Одувек сте сањали да радите како кувар или желите да сви причају о храни коју спремате? Своје снове можете остварити уписом на курсу за кувара. Научићете како да комбинујете намирнице и зачине, шта од прибора можете користити у кулинарству, како да декоришете и презентујете припремљену храну. Оспособићете се да осмислите и припремите дневне, недељне као и меније за различите прилике и свечаности. Акценат се током курса ставља на сет практичних знања и вештина. У оквиру курса за кувара превиђен је теоријско-практичан део обуке у ресторану или хотелу, са којима наша установа има дугогодишњу сарадњу, у зависности од преференција полазника.

По завршетку курса за кувара полазици стичу сертификат државне установе
Курс за кувара у “Божидарцу” омогућава да по завршетку обуке полажете завршни испит, који ће вам обезбедити сертификат државне институције. Овај сертификат можете приложити приликом конкурисања за посао и он је гаранција да сте успешно савладали све активности на курсу. На тржишту рада неопходно је доказати своју кулинарску компетентност. Сертификација демонстрира вештину, знање и професионализам у кулинарству. У нашој установи деценијама обучавамо куваре који су данас запослени у познатим ресторанима, прекооеканским бродовима и хотелима.

Н аучите да кувате од искусних професионалаца
Поред теорије која представља основу и увод у свет куварства, на курсу вас очекује и практично искуство у угоститељским објектима наших партнера. Обука се састоји у раду у кухињи, на припреми разних врста јела, познавања алата и стандарда о хигијени. Све то уз асистенцију и контролу додељеног ментора. Сваком полазнику посвећује се максимална пажња, подстиче се активно учествовање како би се што боље оспособили за будуће занимање кувара.

Програм обуке на курсу за кувара:

  • Упознавање са врстама кухиња и јела, карактеристике намирница, зачина
  • Вештине коришћења одговарајуће опреме и начина припреме хране
  • Знања и вештине у области заштите хране и одржавање хигијене
  • Познавање и примена ХАССП стандард
  • Познавање средстава и прибора за рад
  • Познавање врста меса и начина његове обраде
  • Познавање врста воћа и поврћа и начина њихове обраде
  • Вештине припреме националних јела са јеловника према рецептури
  • Вештине припреме салате
  • Вештине припремања теста
  • Основна знања и вештине аранжирања хране
  • Вештине припремања супа, чорби и сосева
  • Припрема наруџбе/издавања хране
  • Вештине сервирања хране и услуживања гостију
  • Вештине пружања прве помоћи и заштите на раду
  • Вештине комуникације са колегама

Време трајања и динимика курса за кувара:

Фонд часова обуке: 

  • Обвавезних 22 часова теоријске наставе са практичним примерима како бисте могли на праксу, 
  • Теоријска настава се одржава онлине једном недељно по 2 до 3 школска часа 
  • 150 часова праксе у ресторану, хотелу или неком сличном угоститељком објекту са кухињом

Практична обука: у неком од реномираних ресторана или пицерија. Динамику полазник договара са ментором из угоститељског објекта, након што прође ванредно стање, од чега зависи време трајања обуке.

Цена курса и начини плаћања:  

  • Цена теоријске online наставе курса са практичним примерима:
  • Цена: 17.900 рсд - у целости

Пракса: у неком од реномираних ресторана. Динамику полазник договара са инструктором из угоститељског објекта, чим се стекну услови.

  • Литературу обезбеђује Божидарац  по цени од 1.500 динара.
  • Цена практичне наставе курса и начини плаћања: Цена: 18.900 рсд
  • БЕСПЛАТАН САНИТАРНИ ПРЕГЛЕД ЗА УПИСАНЕ ПОЛАЗНИКЕ ДО 30. АПРИЛА! Пријави се одмах!

Упиши одмах курс за кувара: 

  • Најједноставније је путем следећег линка овде или
  • Путем и-мејла: prijava@bozidarac.rs 
  • Путем веб-сајта www.bozidarac.rs (одељак: Онлајн пријава)
  • Путем бесплатне инфо линије 0800 300 305
  • Упис се врши лично у просторијама „Божидарца“, адреса: Радослава Грујића 3, Београд – радним данима од 9 до 15х или 

Поносни смо на полазнике који су остварили запажене каријере кувара
Иван није ни помишљао да ће се након завршеног курса за кувара у “Божидарцу” одмах запослити у једном од највећих хотела у Београду. Послодавац је једноставно препознао његово знање и посвећеност професији и дао му велику шансу коју је Иван искористио на најбољи могући начин. ”Посао кувара за мене представља део живота, јер поред рада у хотелу и кувања за госте, сваког дана кувам и за породицу. Страст према кувању довела ме је до курса у “Божидарцу” и након стицања сертификата могао сам да кувам професионално. Велику захвалност дугујем свом ментору који ме је усмерио у правцу италијанске кухиње коју обожавам. Искрена препорука за курс за све оне који се предомишљају” – Иван Милетић, успешан кувар познатог хотела и бивши полазник курса за кувара.
Марија Милић, некада домаћица, а сада успешан предузетник, по завршетку курса за кувара отворила је предузеће за кетеринг. Каже да су њени специјалитети попут сланих ролата и ситних колача изузетно су тражени, а у посао је сада укључила готово целу породицу. “Како кувам сваког дана, у једном тренутку сам помислила да бих могла да кувам и за друге. Идеја о отварању кетеринг службе родила се одмах по завршетку курса за кување у “Божидарцу”, где сам током праксе у ресторану стекла нове вештине у кувању. Дивно је радити оно што волиш и од тога зарађивати” завршава своју успешну причу Марија.

Кување је једна од најстаријих уметности:
Кување вам пружа могућност да изразите себе припремајући фантастична јела. Комбинације састојака, намирница и укуса су готово бесконачне. Посебан део кувања представља аранжирање јела које може бити права уметност. Могућности за усавршавање су такође велике. Свака земља има своју кухињу и специјалитете због којих је позната. Кухиња једне земље представаља њен културни идентитет, па кувајућу упознајете све оно што чини једну државу и њен народ. Посао кувара управо је задатак да сваком госту ресторана пренесе макар делић сваког укуса, откривајући му тајну састојка. Задовољни гост који се поново враћа ради ваших специјалитета главни је знак да сте добри у ономе што радите.
И ви можете постати кувар чија се храна поново наручује!
Пријаве на курс за кувара су у току, а места се брзо попуне. Посетите нашу установу и уверите се зашто је “Божидарац” годинама најпопуларније место за обуку кувара. Искористите прилику да кување научите у пракси, радећи и учећи у кухињи најпознатијих ресторана. Пријавите се на време!
Потврда знања сертификатом ако већ имате искуства:
У “Божидарцу“ можете полагати испит провере знања уколико имате радно искуство. Са потврдом из угоститељског објекта о практичном раду од минимум 3 месеца, копијом личне карте, копијом дипломе или сведочанства, можете без похађања обуке полагати испит за кувара. Цена провере знања са издавањем сертификата је 16.000 рсд
Израда сертификата на енглеском или немачком језику: У складу са молбом полазника могуће је издати сертификат на енглеском или немачком језику након успешно положеног завршног испита. Цена израде сертификата износи 5.000 динара и тренутно је једино могућа на енглеском језику. У року не дужем од 10 дана од дана подношења молбе.

 

Литература за куваре:

:

Top