Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Kurs za kuvara online

Kurs za kuvara online

Naučite da kuvate poput najvećih majstora

Trudite se da smislite ideje za obrok sada kada ostajete kod kuće? Ne brinite, niste sami. Mnogi pojedinci praktikuju socijalno distanciranje. Iako je ovo zastrašujuće i stresno vreme za sve, možemo pokušati pronaći nešto dobro u trenutnoj situaciji. Na primer, ovo je sjajno vreme da proširite svoj kulinarski repertoar i steknete nova znanja na online kursu kuvanja. Kurs se sastoji iz teorijskog dela sa puno praktičnih primera i prakse koja će za sada morati da sačeka. Uspešno završite teorijsku nastavu sa praktičnim primerima pre nego što se uputite u restoran.
Kurs i obuku za kuvara
Posao profesionalnog kuvara oduvek se smatrao cenjenim zanimanjem. Zato i ne čudi da uvek postoji snažna potražnja za dobro obučenim kuvarima i odlične perspektive za zaposlenje vrednih profesionalaca koji su posvećeni radu. Kurs za kuvara u “Božidarcu” se sastoji iz praktičnog i teorijskog dela. Učićete od najboljih kulinarskih majstora, koji će vas opremiti praktičnim veštinama i znanjem za rad u raznim sektorima u ugostiteljskoj i prehrambenoj industriji. Od keteringa pa do restorana i hotela. Kurs za kuvara je sertifikovani program koji je namenjen svima koji žele da nauče tehnike potrebne za kuvanje do profesionalnog nivoa. Na kraju kursa imaćete veštine da započnete svoju karijeru, pokrenete sopstveni ugostiteljski poduhvat ili jednostavno uživate u stečenim veštinama praveći specijalitete za porodicu i prijatelje.
Posao kuvara je ljubav na prvi zalogaj
Oduvek ste sanjali da radite kao kuvar ili želite da svi pričaju o hrani koju spremate? Svoje snove možete ostvariti upisom na kurs za kuvara. Naučićete kako da kombinujete namirnice i začine, šta od pribora možete koristiti u kulinarstvu, kako da dekorišete i prezentujete pripremljenu hranu. Osposobićete se da osmislite i pripremite dnevne, nedeljne kao i menije za različite prilike i svečanosti. Akcenat se tokom kursa stavlja na set praktičnih znanja i veština. Nakon što završite online kurs za kuvara imaće mogućnost kada se steknu uslovi da nastavite na praktičan deo obuke u restoranu ili hotelu, sa kojima naša ustanova ima dugogodišnju saradnju, u zavisnosti od vaših sklonosti.
Teorijska nastava sa puno primera se odvija online
Tražili smo najbolje i najjednostavnije rešenje za online nastavu kako bismo odgovorili na sve zahteve polaznika, a to su: aplikacija mora da bude jednostavna, da može i na običnom kompjuteru i na telefonu da radi, bez komplikovanog instaliranja i bez dodatne opreme, a sve u cilju da se kvalitet nastave održi kao i kod frontalne nastave u učionici. Našli smo rešenje - časove održavamo uživo u virtualnoj učionici sa belom tablom, deljenjem ekrana i naravno četom. Možete, a i ne morate da ima kameru. U realnom vremenu predavač vodi računa da svi učestvuju i razumeju ono što uče.
Program obuke na kursu za kuvara:

 • Upoznavanje sa vrstama kuhinja i jela, karakteristike namirnica, začina
 • Veštine korišćenja odgovarajuće opreme i načina pripreme hrane
 • Znanja i veštine u oblasti zaštite hrane i održavanje higijene
 • Poznavanje i primena HASSP standard
 • Poznavanje sredstava i pribora za rad
 • Poznavanje vrsta mesa i načina njegove obrade
 • Poznavanje vrsta voća i povrća i načina njihove obrade

Na praksi se savlađuju:

 • Veštine pripreme nacionalnih jela sa jelovnika prema recepturi
 • Veštine pripreme salate
 • Veštine pripremanja testa
 • Osnovna znanja i veštine aranžiranja hrane
 • Veštine pripremanja supa, čorbi i soseva
 • Priprema narudžbe/izdavanja hrane
 • Veštine serviranja hrane i usluživanja gostiju
 • Veštine pružanja prve pomoći i zaštite na radu
 • Veštine komunikacije sa kolegama

Vreme trajanja i dinimika kursa za kuvara:
Fond časova obuke: 

 • Obvaveznih 22 časova teorijske nastave sa praktičnim primerima kako biste mogli na praksu
 • 150 časova prakse u restoranu, hotelu ili nekom sličnom ugostiteljkom objektu sa kuhinjom

Teorijski časovi sa praktičnim primerima se održava online dva puta nedeljno po 2 do 3 školska časa  u realnom vremenu tj. uživo. Nakon završenih časova dobijate potvrdu da ste odslušali časove kuvanja što vam omogućuje da se uputite u restoran. 

Cena teorijske online nastave kursa sa praktičnim primerima i načini plaćanja:  

 • Cena: 17.900 rsd
 • U celosti
 • BESPLATAN SANITARNI PREGLED ZA UPISANE POLAZNIKE DO 31. JULA ! Prijavi se odmah!

Praksa: u nekom od renomiranih restorana. Dinamiku polaznik dogovara sa instruktorom iz ugostiteljskog objekta, čim polaznik krene na teoriju i nakon što se stvore uslovi, od čega zavisi vreme trajanja obuke.

Literaturu obezbeđuje Božidarac  po ceni od 1.500 dinara.

Cena praktične nastave kursa i načini plaćanja:  

 • Cena: 18.900 rsd
 • U celosti

Upiši se odmah na kurs za kuvare:

 • Najjednostavnije je putem sledećeg linka ovde ili
 • Putem i-mejla: prijava@bozidarac.rs 
 • Putem besplatne info linije 0800 300 305
 • Takođe možete da nam pišete i putem Vibera i Whats up-a +381648668230
 • Lično u prostorijama „Božidarca“, adresa: Radoslava Grujića 3, Beograd – radnim danima od 9 do 15h 

Božidarac je član Evropske asocijacije za obrazovanje odraslih (EAEA)

Kuvanje je jedna od najstarijih umetnosti:
Kuvanje vam pruža mogućnost da izrazite sebe pripremajući fantastična jela. Kombinacije sastojaka, namirnica i ukusa su gotovo beskonačne. Poseban deo kuvanja predstavlja aranžiranje jela koje može biti prava umetnost. Mogućnosti za usavršavanje su takođe velike. Svaka zemlja ima svoju kuhinju i specijalitete zbog kojih je poznata. Kuhinja jedne zemlje predstavalja njen kulturni identitet, pa kuvajuću upoznajete sve ono što čini jednu državu i njen narod. Posao kuvara upravo je zadatak da svakom gostu restorana prenese makar delić svakog ukusa, otkrivajući mu tajnu sastojka. Zadovoljni gost koji se ponovo vraća radi vaših specijaliteta glavni je znak da ste dobri u onome što radite.

Iskustvo polaznika:

Dragan Novaković, nakon završene obuke, našao je zaposlenje na prekookeanskom kruzeru. "Jedno, za mene, novo i sjajno iskustvo gde sam kroz online nastavu, na temeljan način, stekao osnovna iskustva za rad u kuhinji. Počevši pre svega od higijene, preko pripreme i skladištenja namirnica, pa sve do same prezentacije jela i kako bi to trebalo da izgleda kad stigne pred gosta. Dobro pripremljene teorijske prezentacije uz pregršt praktičnih primera, a uz online nastavu u realnom vremenu imali smo priliku da pitamo sve što nas interesuje, ili što nismo znali, a ujedno i jedni sa drugima da izmenjujemo iskustva. Dobar utisak mi je ostavilo i analiziranje kuhinje kroz kulture i posvećivanje detaljima. Svako je imao priliku da odabere sebi omiljenu kuhinju i da sa predavačem prođe kroz istoriju pripreme i konzumiranja hrane. Bilo da ste početnik ili već iz struke, preporučujem online kurs za kuvare kao dobru priliku za sticanje i dodatno usavršavanje kuvarstva."

I vi možete postati kuvar čija se hrana ponovo naručuje!
Prijave na kurs za kuvara su u toku, a mesta se brzo popune. Iskoristite priliku da naučite sve o profesionalnom kuvanju.

Prijavi se odmah online!


 

:

Top