Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

Курс за кувара online

Курс за кувара online

Научите да кувате попут највећих мајстора

Tрудите се да смислите идеје за оброк сада када остајете код куће? Не брините, нисте сами. Многи појединци практикују социјално дистанцирање. Иако је ово застрашујуће и стресно време за све, можемо покушати пронаћи нешто добро у тренутној ситуацији. На пример, ово је сјајно време да проширите свој кулинарски репертоар и стекнете нова знања на online курсу кувања. Курс се састоји из теоријског дела са пуно практичних примера и праксе која ће за сада морати да сачека. Успешно завршите теоријску наставу са практичним примерима пре него што се упутите у ресторан.
Курс и обуку за кувара
Посао професионалног кувара одувек се сматрао цењеним занимањем. Зато и не чуди да увек постоји снажна потражња за добро обученим куварима и одличне перспективе за запослење вредних професионалаца који су посвећени раду. Курс за кувара у “Божидарцу” се састоји из практичног и теоријског дела. Учићете од најбољих кулинарских мајстора, који ће вас опремити практичним вештинама и знањем за рад у разним секторима у угоститељској и прехрамбеној индустрији. Од кетеринга па до ресторана и хотела. Курс за кувара је сертификовани програм који је намењен свима који желе да науче технике потребне за кување до професионалног нивоа. На крају курса имаћете вештине да започнете своју каријеру, покренете сопствени угоститељски подухват или једноставно уживате у стеченим вештинама правећи специјалитете за породицу и пријатеље.
Посао кувара је љубав на први залогај
Одувек сте сањали да радите као кувар или желите да сви причају о храни коју спремате? Своје снове можете остварити уписом на курс за кувара. Научићете како да комбинујете намирнице и зачине, шта од прибора можете користити у кулинарству, како да декоришете и презентујете припремљену храну. Оспособићете се да осмислите и припремите дневне, недељне као и меније за различите прилике и свечаности. Акценат се током курса ставља на сет практичних знања и вештина. Након што завршите online курс за кувара имаће могућност када се стекну услови да наставите на практичан део обуке у ресторану или хотелу, са којима наша установа има дугогодишњу сарадњу, у зависности од ваших склоности.
Теоријска настава са пуно примера се одвија онлине
Тражили смо најбоље и најједноставније решење за онлине наставу како бисмо одговорили на све захтеве полазника, а то су: апликација мора да буде једноставна, да може и на обичном компјутеру и на телефону да ради, без компликованог инсталирања и без додатне опреме, а све у циљу да се квалитет наставе одржи као и код фронталне наставе у учионици. Нашли смо решење - часове одржавамо уживо у виртуалној учионици са белом таблом, дељењем екрана и наравно четом. Можете, а и не морате да има камеру. У реалном времену предавач води рачуна да сви учествују и разумеју оно што уче.
Програм обуке на курсу за кувара:

 • Упознавање са врстама кухиња и јела, карактеристике намирница, зачина
 • Вештине коришћења одговарајуће опреме и начина припреме хране
 • Знања и вештине у области заштите хране и одржавање хигијене
 • Познавање и примена ХАССП стандард
 • Познавање средстава и прибора за рад
 • Познавање врста меса и начина његове обраде
 • Познавање врста воћа и поврћа и начина њихове обраде

На пракси се савлађују:

 • Вештине припреме националних јела са јеловника према рецептури
 • Вештине припреме салате
 • Вештине припремања теста
 • Основна знања и вештине аранжирања хране
 • Вештине припремања супа, чорби и сосева
 • Припрема наруџбе/издавања хране
 • Вештине сервирања хране и услуживања гостију
 • Вештине пружања прве помоћи и заштите на раду
 • Вештине комуникације са колегама

Време трајања и динимика курса за кувара:
Фонд часова обуке: 

 • Обвавезних 22 часова теоријске наставе са практичним примерима како бисте могли на праксу
 • 150 часова праксе у ресторану, хотелу или неком сличном угоститељком објекту са кухињом

Теоријски часови са практичним примерима се одржава online два пута недељно по 2 до 3 школска часа  у реалном времену тј. уживо. Након завршених часова добијате потврду да сте одслушали часове кувања што вам омогућује да се упутите у ресторан. 

Цена теоријске online наставе курса са практичним примерима и начини плаћања:  

 • НА 2 РАТЕ / 9.350 РСД 
 • Цена: 18.700 рсд
 • БЕСПЛАТАН САНИТАРНИ ПРЕГЛЕД ЗА УПИСАНЕ ПОЛАЗНИКЕ ДО 15. ДЕЦЕМБРА! Пријави се одмах!

Пракса: у неком од реномираних ресторана. Динамику полазник договара са инструктором из угоститељског објекта, чим полазник крене на теорију и након што се створе услови, од чега зависи време трајања обуке.

Литературу обезбеђује Божидарац  по цени од 1.500 динара.

Цена практичне наставе курса и начини плаћања:  

 • Цена: 18.000 рсд
 • У целости

Упиши се одмах на курс за куваре:

 • Најједноставније је путем следећег линка овде или
 • Путем и-мејла: prijava@bozidarac.rs 
 • Путем бесплатне инфо линије 0800 300 305
 • Такође можете да нам пишете и путем Vibera i Whats up-a +381648668230
 • Лично у просторијама „Божидарца“, адреса: Радослава Грујића 3, Београд – радним данима од 9 до 15h 

Божидарац је члан Европске асоцијације за образовање одраслих (ЕАЕА)

Кување је једна од најстаријих уметности:
Кување вам пружа могућност да изразите себе припремајући фантастична јела. Комбинације састојака, намирница и укуса су готово бесконачне. Посебан део кувања представља аранжирање јела које може бити права уметност. Могућности за усавршавање су такође велике. Свака земља има своју кухињу и специјалитете због којих је позната. Кухиња једне земље представаља њен културни идентитет, па кувајућу упознајете све оно што чини једну државу и њен народ. Посао кувара управо је задатак да сваком госту ресторана пренесе макар делић сваког укуса, откривајући му тајну састојка. Задовољни гост који се поново враћа ради ваших специјалитета главни је знак да сте добри у ономе што радите.

Искуство полазника:

Драган Новаковић, након завршене обуке, нашао је запослење на прекоокеанском крузеру. "Једно, за мене, ново и сјајно искуство где сам кроз online наставу, на темељан начин, стекао основна искуства за рад у кухињи. Почевши пре свега од хигијене, преко припреме и складиштења намирница, па све до саме презентације јела и како би то требало да изгледа кад стигне пред госта. Добро припремљене теоријске презентације уз прегршт практичних примера, а уз online наставу у реалном времену имали смо прилику да питамо све што нас интересује, или што нисмо знали, а уједно и једни са другима да измењујемо искуства. Добар утисак ми је оставило и анализирање кухиње кроз културе и посвећивање детаљима. Свако је имао прилику да одабере себи омиљену кухињу и да са предавачем прође кроз историју припреме и конзумирања хране. Било да сте почетник или већ из струке, препоручујем online курс за куваре као добру прилику за стицање и додатно усавршавање куварства."

И ви можете постати кувар чија се храна поново наручује!
Пријаве на курс за кувара су у току, а места се брзо попуне. Искористите прилику да научите све о професионалном кувању.

Пријави се одмах online!


 

:

Top