Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

Курс и обуку за кувара

Курс и обуку за кувара

Научите да кувате попут највећих мајстора

Курс и обуку за кувара
Посао професионалног кувара одувек се сматрао цењеним занимањем. Зато и не чуди да увек постоји снажна потражња за добро обученим куварима и одличне перспективе за запослење вредних професионалаца који су посвец́ени раду. На курсу за кувара у “Божидарцу” учићете од најбољих кулинарских мајстора, који ће вас опремити практичним вештинама и знањем за рад у разним секторима у угоститељској и прехрамбеној индустрији. Од кетеринга па до ресторана и хотела. Курс за кувара је сертификовани програм који је намењен свима који желе да науче технике потребне за кување до професионалног нивоа. На крају курса имаћете вештине да започнете своју каријеру, покренете сопствени угоститељски подухват или једноставно уживате у стеченим вештинама правећи специјалитете за породицу и пријатеље.
Посао кувара је љубав на први залогај
Одувек сте сањали да радите како кувар или желите да сви причају о храни коју спремате? Своје снове можете остварити уписом на курсу за кувара. Научићете како да комбинујете намирнице и зачине, шта од прибора можете користити у кулинарству, како да декоришете и презентујете припремљену храну. Оспособићете се да осмислите и припремите дневне, недељне као и меније за различите прилике и свечаности. Акценат се током курса ставља на сет практичних знања и вештина. У оквиру курса за кувара превиђен је теоријско-практичан део обуке у ресторану или хотелу, са којима наша установа има дугогодишњу сарадњу, у зависности од преференција полазника.
По завршетку курса за кувара полазици стичу сертификат државне установе
Курс за кувара у “Божидарцу” омогућава да по завршетку обуке полажете завршни испит, који ће вам обезбедити сертификат државне институције. Овај сертификат можете приложити приликом конкурисања за посао и он је гаранција да сте успешно савладали све активности на курсу. На тржишту рада неопходно је доказати своју кулинарску компетентност. Сертификација демонстрира вештину, знање и професионализам у кулинарству. У нашој установи деценијама обучавамо куваре који су данас запослени у познатим ресторанима, прекооеканским бродовима и хотелима.

Н аучите да кувате од искусних професионалаца
Поред теорије која представља основу и увод у свет куварства, на курсу вас очекује и практично искуство у угоститељским објектима наших партнера. Обука се састоји у раду у кухињи, на припреми разних врста јела, познавања алата и стандарда о хигијени. Све то уз асистенцију и контролу додељеног ментора. Сваком полазнику посвећује се максимална пажња, подстиче се активно учествовање како би се што боље оспособили за будуће занимање кувара.

Програм обуке на курсу за кувара:

 • Упознавање са врстама кухиња и јела, карактеристике намирница, зачина
 • Вештине коришћења одговарајуће опреме и начина припреме хране
 • Знања и вештине у области заштите хране и одржавање хигијене
 • Познавање и примена ХАССП стандард
 • Познавање средстава и прибора за рад
 • Познавање врста меса и начина његове обраде
 • Познавање врста воћа и поврћа и начина њихове обраде
 • Вештине припреме националних јела са јеловника према рецептури
 • Вештине припреме салате
 • Вештине припремања теста
 • Основна знања и вештине аранжирања хране
 • Вештине припремања супа, чорби и сосева
 • Припрема наруџбе/издавања хране
 • Вештине сервирања хране и услуживања гостију
 • Вештине пружања прве помоћи и заштите на раду
 • Вештине комуникације са колегама

Време трајања и динимика курса за кувара:
Фонд часова обуке: 180 школских часова од чега је 160 часова практичне обуке, а 20 часова тероијске наставе.
Теоријска настава се најчешће одржава једном недељно по 2 до 3 школска часа у „Божидарцу“
Практична обука: у неком од реномираних ресторана или пицерија. Динамику полазник договара са ментором из угоститељског објекта, од чега зависи време трајања обуке.

Цена курса и начини плаћања:  

 • НА 4 РАТЕ / 6.750 РСД 
 • Цена обуке: 27.000 рсд
 • Цена испита: 2.400 рсд
 • БЕСПЛАТАН САНИТАРНИ ПРЕГЛЕД ЗА УПИСАНЕ ПОЛАЗНИКЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ! Упиши се одмах!

Упис на курс за кувара врши се током целе календарске године.
Увели смо и разне могућности плаћања обуке за све полазнике курса за кувара

• Плаћање можете извршити у 3 или 4 месечне рате, са првом ратом већ од 6.750 динара, уз динамику плаћања која прати динамику наставе;
• Такође нудимо могућност плаћања чековима грађана у 6 рата;
• Административном забраном до 6 рата;
• Кредитирање (без одласка у банку, без камате до 12 месеци) на период од 3 до 36 месеци.

Поносни смо на полазнике који су остварили запажене каријере кувара
Иван није ни помишљао да ће се након завршеног курса за кувара у “Божидарцу” одмах запослити у једном од највећих хотела у Београду. Послодавац је једноставно препознао његово знање и посвећеност професији и дао му велику шансу коју је Иван искористио на најбољи могући начин. ”Посао кувара за мене представља део живота, јер поред рада у хотелу и кувања за госте, сваког дана кувам и за породицу. Страст према кувању довела ме је до курса у “Божидарцу” и након стицања сертификата могао сам да кувам професионално. Велику захвалност дугујем свом ментору који ме је усмерио у правцу италијанске кухиње коју обожавам. Искрена препорука за курс за све оне који се предомишљају” – Иван Милетић, успешан кувар познатог хотела и бивши полазник курса за кувара.
Марија Милић, некада домаћица, а сада успешан предузетник, по завршетку курса за кувара отворила је предузеће за кетеринг. Каже да су њени специјалитети попут сланих ролата и ситних колача изузетно су тражени, а у посао је сада укључила готово целу породицу. “Како кувам сваког дана, у једном тренутку сам помислила да бих могла да кувам и за друге. Идеја о отварању кетеринг службе родила се одмах по завршетку курса за кување у “Божидарцу”, где сам током праксе у ресторану стекла нове вештине у кувању. Дивно је радити оно што волиш и од тога зарађивати” завршава своју успешну причу Марија.

Кување је једна од најстаријих уметности:
Кување вам пружа могућност да изразите себе припремајући фантастична јела. Комбинације састојака, намирница и укуса су готово бесконачне. Посебан део кувања представља аранжирање јела које може бити права уметност. Могућности за усавршавање су такође велике. Свака земља има своју кухињу и специјалитете због којих је позната. Кухиња једне земље представаља њен културни идентитет, па кувајућу упознајете све оно што чини једну државу и њен народ. Посао кувара управо је задатак да сваком госту ресторана пренесе макар делић сваког укуса, откривајући му тајну састојка. Задовољни гост који се поново враћа ради ваших специјалитета главни је знак да сте добри у ономе што радите.
И ви можете постати кувар чија се храна поново наручује!
Пријаве на курс за кувара су у току, а места се брзо попуне. Посетите нашу установу и уверите се зашто је “Божидарац” годинама најпопуларније место за обуку кувара. Искористите прилику да кување научите у пракси, радећи и учећи у кухињи најпознатијих ресторана. Пријавите се на време!
Потврда знања сертификатом ако већ имате искуства:
У “Божидарцу“ можете полагати испит провере знања уколико имате радно искуство. Са потврдом из угоститељског објекта о практичном раду од минимум 3 месеца, копијом личне карте, копијом дипломе или сведочанства, можете без похађања обуке полагати испит за кувара. Цена провере знања са издавањем сертификата је 16.000 рсд
Израда сертификата на енглеском језику: У складу са молбом полазника могуће је издати сертификат на енглеском језику након успешно положеног завршног испита. Цена израде сертификата износи 5.000 динара и тренутно је једино могућа на енглеском језику. У року не дужем од 10 дана од дана подношења молбе.

 

Литература за куваре:

 

:

Top