Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Kurs šminkanja

Kurs šminkanja

Kurs šminkanja - Postanite profesionalni šminker

Želite da radite sve vrste profesionalnog šminkanja, TV, reklame, spotove, revije, fotografije za book-ove manekena i foto modela, brzo šminkanje kao i šminkanje za svadbe i druge svečane prilike? Ukoliko verujete da se najbolje uči kroz praksu, odnosno da odmah naučeno i primenite, onda je kurs sminkanja prava obuka za vas. Umetnost šminkanja je vrsta umetnosti koja uz primenu dekorativnih preparata promeni izgled svake žene. Svaka žena traži da izgleda lepo i čini sve da u tome bude što uspešnija. Zato šminka zauzima važno mesto u životu svake žene. Šminkanjem ublažavamo nedostatke na licu i ističemo prednosti. Da bi se to postiglo, pogrebno je dobro sagledati celo lice, uočiti nedostatke i potom istaći samo delove lica koji će doprineti boljem izgledu svake žene. To će svakoj ženi pomoći da ima više samopouzdanja i bude dobro rasloložena. Namena svake šminke je da istakne postojeći izgled lica i njegovu individualnost, da promoviše novi imidž ili bude eksperimentalna šminka. Svaki make-up artist mora da prilagodi izgled svog klijenta modnom trendu, specijalnim prilikama i trendu visoke mode. Šminka mora biti prilagođena godišnjem dobu, dnevnim i večernjim prilikama. Tehnika šminkanja, kombinacija boja, aplikacija šminke kao i određena sklonost klijenta ka šminkanju su u većini slučajeva konstantne bez obzira na neprekidno uvođenje novih proizvoda na tržište. Široka paleta proizvoda za negu lica kao i dekorativne kozmetike omogućava svakoj ženi da sama vodi računa o svom izgledu. Međutim kada se radi o stručnom i profesionalnom pristupu šminkanja, znanje i sugestije stručnog lica - šminkera, su neophodne i nezamenjljive. Kurs sminkanja podrazumeva učenja svih bitnih detalja i pre svega je fokusiran na sticanje praktičnih veština profesionalnih šminkera kroz obuku u studiju za šminkanje u "Božidarcu". Na kursu za šminkanje je posebna pažnja posvećena sticanju znanja i tehnika za šminkanje za scenu i fotografiju. Materijal za obuku je obezbeđen. Obuka obuhvata sve, od prijema mušterije ili stranke u studio, načina komunikacije sa istim, higijenskih i tehničkih uslova studija za šminkanje, do alata i preparata koji se koriste za negu i ulepšavanje klijenta. Polaznici kursa vežbaju tehnike šminkanja jedni na drugima, ali praktičnije je da polaznik sebi obezbedi modela. Naš sertifikat je garant kvalitetnog obrazovanja i daje prednost prilikom zapošljavanja. Ukoliko želite da ulepšavate druge i sebe, budete kreativni i nezavisni, steknete priznatu sertifikat na tržištu onda je kurs šminkanja pravi izbor za vas. Upišite se još danas i postanite profesionalni šminker

Kurs sminkanja traje u zavisnosti od grupe, ali grupna nastava do pet polaznica podrazumeva 24 školskih časova i dinamika je uglavnom šest susreta po četiri školska časa sa mogućnošću da se dogovorite sa predavačem drugačije. Takođe polaznicima nudimo i individualni oblik nastave u kojoj se prilagođavamo vašim zahtevima i dinimakom rada. Napominjemo da je fond za individualnu nastavu takođe 24 školskih časova. Nastava u grupi počinje odmah po formiranju, a maksimalno deset do petnaest dana nakon upisa.

Plan nastave kursa sminkanja podrazumeva: 1. uvod u svet dekorativne kozmetike lepotu ženskog pogleda priprema lica za šminkanje korekcija i iscrtavanje obrva podloga, ten 2. konturisanje lica, ten, isctravanje obrva (za sve tipole oblika lica) 3. senke iscrtavanje očiju (za sve tipove oka) 4. ajlajner, maskara pravilno iscrtavanje i nanošenje 5. Rumenilo, hajlajter, za sve tipove lica 6. nanošenje olovke i karmina za usne (za sve oblike usana).

Kurs šminkanja izvodi naš dugodišnji predavač, visoki strukovni estetičar-kozmetičar Tijana Baletić, koja ima veliko iskustvo u profesionalnom šminkanju. Tijana Baletić je takođe učestvovala na raznim takmičenjima sa osvojenim nagradama. U oblasti profesionalnog šminkera III mesto - večernja šminka, prvo i drugo mesto u Body Art-u, radila je takođe revije, TV emisija, časopise naslovne strane, book za manekene i fotomodele, spotove i koncerte. Stekla je znanja i za filmske efekte na seminaru KRYOLAN koji je vodio poznati Stuart Brej. Pored navedenog predavač izvodi i nastavu za permanent make up – obrva, usta i ajlajner, metoda japanskog tetoviranja obrva - microblading, nano tehnika tatoo mašinicom, trepavice 1:1 i ruski volumen. Takođe, ima iskustva i kao višegodišnji predavač na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Zemunu na predmetu Zdravstvena nega.

Nastava se odvija savremeno opremljenom kabinet za praktičnu i teorijsku nastavu sa vrhunskim preparatima u ,,Božidarcu'', u kabinetu koji je opremljen samo za kurs sminkanja.  U šminkernici imate sve potrebne pogodnosti za kvalitetno razvijanje svojih veština. Takođe u cenu obuke za šminkere je uračunat i materijal koji se koristi u nastavi. 

Cena kursa za profesionalnog šminkera: Kurs sminkanja je u promo periodu i iznosi 27.000 dinara i možete ga plati na dve mesečne rate sa prvom već od 13.500 rsd uz dinamiku plaćanja koja prati dinamiku nastave.  U cilju što lakšeg finansiranja kursa sminkanja uveli smo i razne druge mogućnosti plaćanja. Možete platiti i čekovima u 2 rate, a pored toge tu je i kreditiranje (bez odlaska u banku, bez kamate do 12 meseci) na period od 3 do 36 meseci. Preporučujemo individualnu nastavu ako ste zauzeti i želite sopstvenu dinamiku časova koja prati vaše obaveze po ceni od 1.500 dinara po času odnosno ukupno 36.000 dinara. Skriptu poklanjamo besplatno polaznicima koji individualno pohađaju nastavu! 

Iskustvo i savet nekadašnje polaznice kursa i obuke za šminkanje:
,,Upisala sam kurs šminkanja na preporuku drugarice koja je šminkerka na jednoj televiziji. Odustala sam od fakulteta jer sam morala da krenem da se izdržavam sama. Iskrena da budem uvek sam i volela da šminkam sebe ali i sebi drage osobe. Mislim da nema svadbe u mom okruženju kojima za koje drugarice nisam šminkala. To me ispunjava. Završila sam pravno-birotehničku ali zapravo to me nikad nije ni interesovalo. Pre nego što sam upitala kurs šminkanja u Božidarcu dobro sam se raspitala pre svega o profesorki Tijani Baletić kako bi bila sigurna da je to dobra investicija. Mogu reći da se svaki dinar isplati u obuku. Super je što Božidarac ima svoju profesionalnu šminkernicu jer nemate pritisak da morate da završite ranije. Atmosfera je takođe bila sjajna tokom obuke. Trenutno radim na privatno ali mislim da ću uskoro sa drugaricom da otvorim salon. Upišite zato što se nećete pokajati.'' - kaže Elena Mojsić, naša nekadašnja polaznica. Pročitajte i ostala iskustva polaznika na Blogu ,,Moj Božidarac''

Steknite znanje kroz kurs sminkanja koje ćete odmah naplatiti. Prijave za obuku su u toku, a mesta se brzo popune. Posetite našu ustanovu i uverite se zašto je “Božidarac” godinama najpopularnije mesto za kurs sminkanja. Pozovite nas ako se dvoumite još danas i zakažite besplatne konsultacije!

Dokumentacija potrebna na dan polaganja ispita - kurs šminkanja:

  • Kopija lične karte
  • Kopija poslednje stečene diplome iz redovnog obrazovanja
  • Naknada za polaganje ispita: 2.500 dinara
  • Skripta za kurs šminkanja iznosi 1.000 dinara

Ispit provere znanja za kandidate sa radnim iskustvom: Ukoliko kandidat poseduje radno iskustvo od minimum tri meseca u šminkanju, sa potvrdom o radnom iskustvu, kopijom lične karte, kopijom diplome ili svedočanstva o redovno završenoj školi, može bez pohađanja obuke da polaže ispit. Cena provere znanja sa izdavanjem sertifikata za kurs šminkanja je 20.000 rsd.

 

:

Top