Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

Упознај графите на Врачару - Предавање на отвореном

Упознај графите на Врачару - Предавање на отвореном

У оквиру викенда уличне уметности на Врачару, један од оснивача STAW-а, Срђан Тунић, одржаће два предавања на отвореном кроз улице, зидове и дворишта Врачара. Намера је да се покаже богатсво уметности на улици на овој градској општини, али и укаже на, између осталог, разлике између различитих појава (графити, street art мурали), њихове локалне и глобалне историје, различитих техника и уметника који могу да се виде на Врачару. Срђан Тунић је историчар уметности, независни кустос и културни менаџер из Београда. Учешће је предавању је бесплатно али је потребна пријава на следећем линку овде.
Сатнице су:
субота, 05.октобар (15h - 18h)
недеља, 06.октобар (10h-13h)
Време трајања: 3 сата
Полазак и повратак испред Божидарца
Број особа по тури: 15
Пројекат “Street Art Walks Belgrade (STAW) за свој циљ има истраживање домац'е сцене уличне уметности и графита. Ова иницијатива сагледава локалну уметност као глобални феномен, сагледавајући је превасходно из позиције историје уметности, културне политике градова, популарне културе и културних студија. Пројекат се самофинансира кроз комерцијалне туре које су и едукативног карактера, намењене страним посетиоцима нашег града као и домац́им љубитељима ове уметности. Kао један од резултата пројекта замишљена је серија академских чланака на тему уличне уметности и београдских графита са намером да се локална сцена документује, анализира и популаризује у академском свету и културној јавности.  
Викенд уличне уметности организује удружење грађана "Kруна" у сарадњи са Центром за образовање и културу „Божидарац 1947“ и Општином Врачар. Пројекат је подржан од стране градске општине Врачар.
Подаци се прикупљају у складу са Политиком приватности коју можете прочитати
 овде.

Top