Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

ПОЛИТИKА ПРИВАТНОСТИ

ПОЛИТИKА ПРИВАТНОСТИ

 

Политика приватности

Политика о заштити приватности и кукијима на интернет сајту

Опште

ЦОК Божидарац 1947 (у даљем тексту Божидарац) контролише обраду свих личних података који се прикупљају на вебсајту. Божидарац поштује вашу приватност и усаглашени смо са уредбама важећег Закона о заштити података о личности Републике Србије.

Божидарац не прикупља и не обрађује личне податке кроз кукије које поставља. Изузетно, у случају потреба о којима ће корисник бити обавештен и за које ће корисник дати сагласност, Божидарац ће обрађивати личне податке које корисник својевољно оставља, путем регистровања на вебсајт због неке услуге коју вебсајт пружа. Ове информације могу да укључују корисниково име и презиме, и-маил адресу, датум рођења и државу пребивалишта. У зависности од програма и услуге на коју се корисник пријављује, потребно је оставити још неке додатне податке специфичне за ту радионицу, курс, конкурс или регистрацију на коју се корисник добровољно пријављује.

Угнежђени садржај са других веб места

Чланци на овом веб месту могу да садрже угнежђени садржај (нпр. видео снимке, слике, чланке, итд). Угнежђени садржај са других веб места се понаша на потпуно исти начин као да је ваш посетилац посетио друго веб место.

Та веб места могу да прикупе податке о вама, користе колачиће, угнезде додатно праћење од стране треће стране и надгледају вашу интеракцију са тим угнежђеним садржајем, укључујући праћење ваше интеракције са угнежђеним садржајем уколико имате налог и пријављени сте на то веб место.

Пренос, чување и обрада података

Пренос, чување и обрада података прикупљених путем овог вебсајта обезбеђени су путем стандардних и уобичајних техничких мера. Божидарац може уз Вашу сагласност проследити Ваше личне податке компанијама и удружењима које послују у оквиру Божидарац или трећим лицима у случају обављања неке од услуга коју сте ви тражили, а те стране ће обрађивати ваше личне податке у складу са упутствима.

Приступ, исправке или уклањање садржаја

У било које време можете да захтевате да Божидарац обезбеди приступ вашим личним подацима које смо прикупили. Такође, можете да захтевате да Божидарац исправи или обрише личне податке. Молимо вас да пошаљете е-маил на office@bozidarac.rs у случају да имате било каква питања и захтеве у вези са личним подацима.

Ова Политика о заштити приватности и кукијима може бити измењена или допуњена. Наведене промене ће ступати на снагу одмах након објављивања измењене и допуњене Политике о заштити приватности и кукијима. Кориснци вебсајта се саветују да редовно читају Политику о заштити приватности и кукијима због могућих измена.

Политика кукија

Вебсајт ЦОК Божидарац 1947 (www.bozidarac.rs) користи кукије. Кукији су мале текстуалне датотеке које вебсајт чува на вашем рачунару.

Кукији који се користе на вебсајту

Овај вебсајт корити кукије у следеће сврхе:

Фукционални кукији: кукији који се користе како би се унапредила приступачност вебсајта корисницима. На пример, куки се поставља како би алати за чување информација радили ефикасније. Функционални кукији вебсајта које Божидарац чува на вашем компјутеру остају валидни само током вашег боравка на сајту.

Аналитички кукији: Божидарац користи кукије сервиса Google Analytics у сврхе анализирања начина на који посетиоци користе вебсајт. Божидарац онда може да унапређује вебсајт. Google Analytics само обрађује податке које добија путем вебсајта на анониман начин. Молимо вас да посетите google.com/analytics за више информација о Google Analytics.

Кукији трећих лица: вебсајт дозвољава употребу кукија додатних програма (plug-in) за друштвене мреже неколико различитих трећих лица. Ово омогућава да корисник дели садржај вебсајта на одређеним друштваним мрежама. Употреба података које трећа лица прикупе путем ових plugin-ова за друштвене мреже под контролом је искључиво тих трећих лица јер Божидарац не може да чита те кукије (нити ова лица могу да читају кукије Божидарац). За више информација о кукијима трећих лица, молимо вас да прочитате политике тих трећих лица у вези са заштитом приватности и кукијима.

 Мењање подешавања

Мењањем подешавања на свом веб браузеру можете подесити да добијете обавештење уколико се неки куки сачува на вашем компјутеру. Мењањем подешавања, можете такође да подесите да ваш браузер не прихвата кукије са овог вебсајта. Међутим, уколико ваш бразуер не прихвата кукије са овог вебсајта, можда нећете моћи да приступите свим деловима вебсајта.

Друштвене мреже

Податке на друштвеним мрежама великим делом обрађује сам оператер, и на тај део Божидарац има ограничен утицај.

Детаљније информације о обради података од стране оператера платформа друштвених мрежа и о могућностима приговора можете пронаћи у њиховим правилима о заштити података:

Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation%20
YouTube: https://policies.google.com/privacy?hl=sr&gl=rs%20
Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875

Податке прикупљене на друштвеним мрежама обрађујемо у сврху информисања потрошача о актуелним промоцијама и понудама, а у циљу интеракције и унапређења односа са пратиоцима.

Подаке прикупљене на друштвеним мрежама на основу пристанка - коментаре, видео снимке, слике, лајкове…објављује оператер. Божидарац их не дели са трећим лицима и задржава право брисања незаконитих садржаја, коментара мржње, експлицитни садржај и податке који представљају кривично дело.

Са оператером друштвене мреже делом постоји однос у складу са чл. 45 Закона (заједничка одговорност):

За методе wеб праћења које оператер платформе друштвене мреже омогућава, оператер и ми смо заједнички одговорни. Веб праћење (wеbtracking) може притом да уследи и независно од тога да ли сте на платформу друштвене мреже пријављени или регистровани. Kао што смо већ напоменули, нажалостсамо ограничено можемо да утичемо на методе wеб праћења оператера, на пример не можемо да их искључимо.

Правни основ за методе wеб праћења је легитиман интерес, који се састоји у томе да се платформа друштвене мреже и конкретна фан страница (fan-page) оптимизују.

Видео надзор

Божидарац користи видео надзор за потребе безбедности запослених и имовине, и ради откривања кривичних дела и других спорних ситуација. Обавештење о видео надзору се налази на улазу у наш објекат. Чувамо информације прикупљене путем у временском периоду који нам омогућава да помогнемо регулаторним телима и органима за спровођење закона. Приступ подацима имају само овлашћена лица у Божидарац.

Учешће у процесу селекције и ангажовања у Божидарцу

Процес селекције и ангажовања у Божидарцу, почиње добровољним достављањем CV-ја (биографије) на и-мејл office@bozidarac.rs или неку другу адресу ако је тако оглашено. Ваше податке ћемо обрађивати како бисмо Вас контактирали и спровели процес селекције. Ваше податке, уколико нам дате сагласност, ћемо чувати током периода од 1 (једне) године.

Top