Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Uspešno održano takmičenje DJ LEADER

Uspešno održano takmičenje DJ LEADER

U utorak, 21.05.2019. godine od  11 do  13 časova održano je takmičenje mladih talenata pod nazivom ''DJ LEADER 2019'', učenika osnovnih škola iz oblasti muzičkog stvaralaštva u velikoj sali Božidarca.           
U takmičenju su učestvovali učenici osnovnih škola Vračara pri čemu su imali zadatak da naprave svoje muzičke mikseve, kompilacije odnosno numere koje bi oni pustili u  diskoteci i to u trajanju 10 – 15 minuta. Vračarske osnovne škole su same vršile predselekciju (muzički pedagozi) i birale svog predstavnika za takmičenje. Na samom takmičenju naš dugogodišnji saradnik Riči im je pružio profesijalnu pomoć.
Program je vodio Dejan Jajčanin, glumac pozorišta „Lektira“, dok je u revijalnom pred takmičarskom delu nastupao prošlogodišnji pobenik Janko Kusturica.
Takmičenje je pratilo oko 150 učenika.Odlukom žirija koji je budno pratio takmičenje ostvareni su sledeći rezultati:
1.    OŠ.“Vladislav Ribnikar“                    Jovan Ristić     VIII/1
2.    OŠ.“Siniša Nikolajević“                  Rajko Lapčević   VIII/1
2.  OŠ.“Kralj Petar II“                                Staša Škara       VII/1
Žiri nije dodelio treće mesto. Specijalnu nagradu za odabir muziike dobila je učenica V/2 OŠ “Vladisl Ribnikar“ Dunja Kalinović.
Realizaciju takmičenja pomogli: osnovne škole sa Vračara, opština Vračar i pozorišta ''Lektira''.
Organizator takmičenja je Centar za obrazovanje i kulturu „Božidarac – 1947“.
Disk-džokej (engl. disk jockey, skrać. DJ — di-džej) je osoba koja je odgovorna za puštanje muzike, na primer u klubovima, na modnim revijama, radio-stanicama, i slično. Originalna reč disk se u početku odnosila na gramofonske ploče, a ne na kompakt-diskove koji su se kasnije pojavili.

Top