Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Besplatne radionice za osnovce u februaru

Besplatne radionice za osnovce u februaru

Dragi naši najmlađi sugrađani, 

februar je mesec raspusta ali i dobrog druženja koje je planirano u Božidarcu za vas. Naši predavači su u saradnji sa nesebičnom podrškom partnera Male škole elektronike, Centra za fototalente i našeg osnivača GO Vračar, pripremili za vas različite besplatne jednodnevne radionice. U nastavku ćete videti kakve su radionice u pitanju i zamolićemo vas da se u skladu sa vašim željama i interesovanjima prijavite na neku od ponuđenih. Pa da krenemo sa opisom radionica:  

Mala škola medijske pismenosti (10-15 godina) - Subota, 3. februar
Osnovci će se na ovoj radionici upoznati osnove novinarskog posla, šta je novinarstvo, kako se piše vest, a kako intervju. Naučiće kako se prave novine i emisije, a moći će da učestvuju i u mini konferenciji za novinare gde su učenici novinari. Radionicu će realizovati dip.novinar Predrag Balanesković urednik bloga P'kažem. 
Crtanje i slikanje (9-15 godina) - Ponedeljak, 5. feburar i četvrtak, 8. februar 
Kreativne radionice su predviđene da pomognu polaznicima da razvijaju maštu, kreativnost i talenat ali i da kvalitetlno provedu slobodno vreme. Radionice će voditi Ana Vodipija koja je diplomirala na smeru zidno slikarstvo na Fakultetu primenjenih umetnosti uz podršku Dragane Rakašević. Materijal je obezbeđen. 
Kreativno pisanje (10 - 15 godina) - Subota, 10. februar i subota, 17. februar
Ova radionica je namenjena mladima kako bi ih upoznali šta je kreativno pisanje, iz čega se sastoji dobra priča, kako napisati tekst u kome ćeš moći što kreativnije da se izraziš, analiza zadatka i mnogo drugih stvari. 
Robo-stvorovi (8 – 12 godina) - Nedelja, 18. februar
Osnovci će naučiti kako da naprave mehanička bića – robote koji će moći da se samostalno kreću uz pomoć baterija i motora. Pored mehaničkog dela i elektronike osnovci će imati prilike i da dizajniraju izgled svojih robota i naprave ih baš po svojoj želji. Radionica se realizuju uz podršku Male škole elektronike i oprema je obezbeđena za rad. 
3D kreator (12 – 15 godina) - Nedelja, 18. februar
“Oživite” uz pomoć računara sve što vas fascinira: likove i bića iz igrica i filmova, futurističke automobile, letilice, mašine, građevine predele... Učesnici radionice će se kroz praktične primere oprobati u kompijuterskom 3D modelovanju. 3D modelovanje je stvaranje trodimenzionalnih objekata uz pomoć kompijuterskog programa. Za izradu modela koristiće se program Blender, jedan od najkorišćenijih programa za ovu namenu. Pored modelovanja trodimenzionalnih likova Blender omogućava da uz pomoć kompijuterske animacije “oživite” modele koje ste prethodno kreirali kako bi ih kasnije koristili za pravljenje filmova ili igrica. Radionica se realizuju uz podršku Male škole elektronike i oprema je obezbeđena za rad. 
Programiraj! (10 - 15 godina) - Nedelja, 18. februar
Sajtovi, igrice, aplikacije... bez programiranja ništa od ovoga ne bi postojalo. Naši predavači će pomoći svim zainteresovanim osnovcima da otkucaju svoje prve linije koda i na taj način uđu u svet programiranja. S obzirom na to da je programiranje zanimanje sadašnjosti i budućnosti s jedne strane, a da sa druge strane razvija logičko mišljenje kod dece, preporučujemo osnovcima da dođu na ovu radionicu i odškrinu vrata ovog čarobnog sveta budućnosti. Radionica se realizuju uz podršku Male škole elektronike i oprema je obezbeđena za rad.  
Moj prvi laptop (6 – 7 godina) - Nedelja, 18. februar
Ova radionica namenjena je najmlađim fanovima tehnike i računara. Na početku radionice dobiće materijal za rad (kartonske i papirne delove: memoriju, hard disk, procesor, kućište lap top računara....). Tokom radionice, uz pomoć instruktora, sastaviće svoj prvi lap top računar i naučiti ponešto o nejgovim glavnim delovima. Radionica se realizuju uz podršku Male škole elektronike i oprema je obezbeđena za rad. 
Školica digitalne fotografije (10-15 godina) - Subota, 24.februar
Vođeni idejom da su osnovci izloženi fotografiji u svakodnevnom životu ali je vrlo često ne razumeju, ne koriste adekvatne alate ili ne mogu sebe u potpunosti da izraze kroz fotografiju u saradnji sa Centrom za fototalente Vračar realizujemo radionicu digitalne fotografije koja će se sastojati iz tri dela, istorija i razvoj fotografije, fotografija i obrada fotografije i kritičko posmatranje fotografije i njena primena. 

Prijavljivanje na sve radionice je obavezno ili putem formulara ispod ili na mejl prijava@bozidarac.rs u kome treba da navedete ime polaznika, školu koju pohađa, kontakt telefon i naziv radionice. 

 

:

Top