Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Street art za seniore

Street art za seniore

Prva “Street art radionica za seniore” u Srbiji će se održati u subotu 20.6. u dvorištu Božidarca. Street Art za seniore će podrazumevati izradu grafita, stikera i drugih formi ali i kratak osvrt na svet ulične umetnosti namenjenu sugrađanima preko šezdeset godina.
Iako je ulična umetnost prisutna više od 50 godina i neizostavan deo urbanog okruženja, šira zajednica najčešće nije upoznata sa razvojem i vrednošću ovog vizuelnog izraza. Cilj “Street art radionica za seniore” je da inspiriše i pruži praktično znanje učesnicima starosti preko 60 godina, kao potporu za razumevanja ulične umetnosti i dalje kreativno izražavanje. Takođe, kroz ovu radionicu će se na jedinstven način starije generacije povezati sa mlađim generacijama, i izazvati stereotipe da je ulična umetnost namenjena samo mladima. Učesnici će imati priliku da saznaju više o uličnoj umetnosti, o motivima i inspiraciji koje umetnici imaju prilikom stvaranja, kao i da se upoznaju sa tehnikama oslikavanja i stvore svoja umetnička dela.
Predavači su umetnici iz Paint Kartel kolektiva koji se godinama bavi oslikavanjem murala, enterijera i eksterijera, kao i organizovanjem događaja koji podstiču razmenu znaja i iskustava u ovim oblastima. Članovi kolektiva su aktivni na grafiti sceni dugi niz godina, i u svom radu koriste različite stilove i tehnike. Radionica je deo niza aktivnosti koje se u kontinuitetu organizuju u Božidarcu (izložbe ulične umetnosti, vikend ulične umetnosti, street art ture) kako bi se promovisala savremena umetnost i uključila lokalna zajednica.
Street art radionicu organizuje Božidarac u saradnji sa udruženjem građana ''Kruna'' i umetničkim kolektivom Paint Kartel. Radionica se održava u dvorištu Božidarca u subotu 20.6. od 18h do 20h. Zainteresovani seniori se mogu prijaviti na linku
ovde do kraja nedelje.
Program podržava gradska opština Vračar.

Top