Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Samostalna likovna izložba Jasne Višnjić “Orfičke inicijacije ”

Samostalna likovna izložba Jasne Višnjić “Orfičke inicijacije ”

U galeriji Božidarca 28.11.2017. u 19 časova otvoriće se samostalna likovna izložba Jasne Višnjić “Orfičke inicijacije ”.


''Svitanja i sutoni su kroz vekove imali različite, ali uvek posebne čari i budili su ljudsku maštu. Tako je bilo i među antičkim bogovima, tako je i danas među nama ljudima. Slikarka Jasna Višnjić je zaronila u mitologiju Orfeja i svojim apstraktnim prikazima približila nas tom naizged dalekom vremenu (svetu) obreda, rituala, orgija ili pročišćenja za novi, bolji život posle smrti. Istovremeno, pred nama je i njeno viđenje dionizijskih rituala u kojima su učestvovali mladi kako bi prešli u svet odraslih. Na slikama dominira tekstura i monohroni tonalitet. Ceo ciklus ima prepoznatljivi kolorit: smenjuju se svetlo i tama dana i noći osveženi ponekad akcentima živih boja uz stalno prisutnu Orfejevu liru. Svakako, izdvojila bih sliku „Luna” jer smatram da se na njoj vidi koliko je priroda nepredvidiva i uzbudljiva, dok se magija krije u našoj volji za životom.'' ocenila je diplomirani komunikolog i novinar Vanja Stamenković

Jasna Višnjić je beogradska umetnica, diplomirala na Fakultetu za kulturu i medije u Beogradu. Izlagala je na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, u Ofenburgu, Puli, Temišvaru, Budimpešti itd. Učesnica je brojnih likovnih kolonija u Srbiji i regionu.

 

 

 
Top