Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Kurs za negovateljice

Kurs za negovateljice

Kurs za negovateljice - Postani profesionalni negovatelj za 2 meseca 
Profesija negovatelja smatra se jednom od najplemenitijih. Kao obučeni negovatelj vi niste samo podrška, već ste i neko ko ima mogućnost da najstarijim pacijentima ulepša i olakša svakodne aktivnosti. Posao negovatelja je zahtevan. Ali zbog empatičnog i nesebičnog posvećivanja svakom klijentu izuzetno je cenjen. Stanovništvo evropskih zemalja ubrzano stari, pa je potreba za kadrovima u nezi starih i nemoćnih sve više izražena. Na kursu za negovatelja u “Božidaracu” savladaće teorijske prinicipe i praktičnu obuku, nakon čega ste odmah obučeni za jedno od najtraženijih zanimanja u zemlji i inostranstvu. Naš kurs za zdravstvenog negovatelja je jedina akreditovana obuka takve vrste u Srbiji. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je pozitivno ocenilo sticanje stručnih kompetenci na našem kursu. 

Zašto se odlučiti za kurs za negovateljice?
Oduvek ste voleli da brinete o drugima? Umete da slušate i verujete da osmeh može da ulepša dan? U obrazovnoj ustanovi “Božidarac” savladaćete sve što čini jednog negovatlja. Bićete obučeni za rad sa licima trećeg doba, kako u geronto centrima, tako i u privatnim domaćinstvima. Nučićete kako da svoj posao obavljate stručno i kvalitetno. Po obavljenoj praktičnoj obuci polaznik iz doma sa stare ili bolnice u koje je upućen, dobija potvrdu o uspešno završenoj praksi i time stiče uslov da polaže ispit.

Steknite sertifikat državne ustanove za negovatelja starih i bolesnih lica
Nakon odslušanih predavanja i praktične obuke svoje znanje potvrđujete sertifikatom za negovatelja. “Božidarac” baštini tradiciju Narodnog univerziteta Božidar Adžija ima dugogodišnju saradnju kako sa državnim tako i sa privatnim geronto centrima na kojima se obučavaju naši polaznici. Takođe, posle završene obuke na kursu za negovateljicu pruža vam se mogućnost za dodatna usavršavanja kroz povremene seminare i stručna predavanja. Praktične veštine stičete od profesionalnog osoblja koje ima dugodišnje iskustvo u prenošenju znanja polaznicima i u radu sa velikim brojem klijenata. Dobijeni sertifikat naše državne ustanove je garant kvalitetnog obrazovanja i daje prednost prilikom zapošljavanja.
Predavači i saradnici koji su spremni da vas obuče
Kurs za negovateljice u teorijskom delu podrazumeva upoznavanje sa svim neophodnim znanjima i propisima od strane profesora sa dugogodišnjim iskustvom u nezi starih lica. Na svakog polaznika se posebno obraća pažnja kako bi se nastavna materija što efikasnije savladala sa jasnom prioritizacijom gradiva šta je osnovno šta mora da zna budući negovatelj. Na predavanjima se izuzetno vodi računa i o komunikaciji sa klijentima, odnosno kako ne dozvoliti da vas savladaju emocije i kako reagovati u kriznim situacijama. Psihološki aspekt je posebno značajan kod posla negovatelja, a naši profesori će se potruditi da vas priremene za sve neočekivane situacije.
Praksa u gerontološkom centru za svakog polaznika!
Nastava na kursu za negovateljice odvija se u dva dela. Teorijski deo obuke se obrađuje u prostorijama “Božidarca”, nakon čega se polaznici upućuju na savladavanje praktičnog dela u nekom od gerontoloških centara. U centrima se odvija sveobuhvatna obuka tokom koje ćete steći primenljiva znanja pre svega zbrinjvanja ali i ostale veštine koje su neophodne u negovanju starih lica u stacionarnim uslovima. Teorijska obuka se odvija po dogovoru sa predavačem dok se polazniku pruža mogućnost da već u roku od sedam dana od upisa dobije uput za praksu. Uveli smo i fleksibilnu dinamiku praktičnog dela obuke u domu što podarazumeva da se polaznik dogovora sa mentorom iz ustanove o vremenu i načunu njenog realiovanja. Po obavljanju prakse polaznici se upućuju na polaganje završnog ispita koji omogućava sticanje sertifikata.
Program obuke za negovatelje:

 • Učenje o osnovnim principima zaštite starih, nemoćnih, hendikapiranih i hroničnih bolesnika, kako u socijalnim i zdravstvenim ustanovama, tako i u kućnim uslovima;
 • Prepoznavanje specifičnih potreba starih i hednikepiranih lica, identifikacija i razumevanje problema, procena funkcionalnih sposobnosti i mogućnosti samozbrinjavanja i zbrinjavanja starih lica u ustanovama zdravstvene zaštite;
 • Savladavanje veština komunikacije sa bolesnicima, njihovom rodbinom i kolegama;
 • Primena zdravstvene nege starih u odnosu na telesne, socijalne i psihološke potrebe;
 • Higijena i urednost bolesničke sobe i neposredne okoline (nameštanje kreveta, menjanje posteljine i održavanje higijene pacijenata);
 • Rad po upustvu ili uz nadzor lekara i drugog medicinskog osoblja.

Plan nastave i prakse za negovatelje
Vreme trajanja - kurs za negovateljice: 140 školskih časova

 • Teorijska nastava održava se jednom ili dva puta nedeljno u dogovoru sa polaznicima, po 2 školska časa u online učionici  „Božidarca“. Ukupan fond teorijske nastave je 20 školskih časova.
 • Praktična nastava se odvija u domovima za stara lica sa kojima “Božidarac” ima saradnju. Dinamiku polaznik dogovara sa mentorom iz doma za stare, od čega zavisi vreme trajanja obuke. Ukupan fond praktične nastave iznosi 120 školskih časova.

Cena i načini plaćanja:

Teorijska nastava online:

 • Fond nastave: 20 školskih časova - 25.800 RSD, na dve rate od 12.900 RSD 
 • Literaturu obezbeđuje Božidarac u iznosu od 1.500 RSD
 • Cena završnog ispita: 2.500 RSD
 • Nakon uspešno završenog teorijskog dela obuke za negovateljice dobija se sertifikat za navedeni modul koji je uračunat u cenu. 

Praktični deo obuke:

 • Fond nastave: 120 školskih časova - 19.800 RSD u celosti
 • Za sve polaznike upisane do 31. JULA Božidarac obezbeđuje BESPLATAN SANITARNI PREGLED. Prijavi se odmah

Upiši se odmah na kurs za negovateljicu:

 • Najjednostavnije je putem sledećeg linka ovde ili
 • Putem i-mejla: prijava@bozidarac.rs 
 • Putem Vibera i Whats up-a +381648668230 ili besplatne info linije 0800 300 305
 • lično u prostorijama „Božidarca“, adresa: Radoslava Grujića 3, Beograd – radnim danima od 09 do 16č 

Nekim polaznicima kurs za negovatelja promenio je život!
Relja Simić upisao je kurs za negovatelja u “Božidarcu” sa željom da se ovim zanimanjem bavi u inostranstvu. Novine su prepune članaka o izuzetno traženom poslu negovatelja u zapadnim zemljama Evrope, a pre svega u Nemačkoj. Nakon odslušanih časova teorijskog dela obuke za negovatelja Relja je upućen u državni “Gerontološki centar Beograd” na Bežanijskoj Kosi, kako bi savladao i praktičan deo nastave. “Morate voleti ovaj posao da biste ga radili. Nekada može biti izuzetno teških momenata kada ne smete dozvoliti da vas emocije savladaju. U domu sam imao prilike da upoznam zaposlene koji vole svoj posao i koji brinu o starim licima. Ustanova ima blizu 600 mesta za korisnike, što je čini najvećom u zemlji. Tokom teorijskog dela koji paralelno traje imao sam priliku kako zaposlene u domu, tako i predavača iz “Božidarca” pitam šta god mi nije bilo jasno”. rekao je Relja, prenevši nam svoje utiske sa obuke. On aktivno radi na usavršavanju nemačkog jezika, takođe u “Božidarcu”, i nada se odlasku u inostranstvo.

Katarina je upisala kurs za negovateljice nakon što je izgubila posao u državnoj firmi. Ona je uvek volela da pomaže drugima i posao negovatelja vidi ako jedno plemenito zanimanje. “Biti negovatelj starih i nemoćnih lica znači biti im posvećen u potpunosti. Njima najviše znači lepa reč, pružanje mogućnosti da se osećaju komforno i da nisu sami. Na kursu za negovateljicu u “Božidarcu” nučila sam kako da se ponašam u svakoj situaciji koja se može desiti u radu sa klijentima. Najviše mi je značila praktična obuka u domu za stara lica jer se moj mentor potrudio da mi objasni i pomogne oko svake sitnice”, reči su naše polaznice Katarine.
Postanite sertifikovani negovatelj i zaposlite se po završetku kursa!
Prijave na obuku negovatelja su u toku, a mesta se brzo popune. Posetite našu ustanovu i uverite se zašto je “Božidarac” godinama najpopularnije mesto obuke za negovateljice. Prijavite se još danas!
Izrada sertifikata na engleskom ili nemačkom jeziku: 
U skladu sa molbom polaznika moguće je izdati sertifikat na engleskom jeziku nakon uspešno položenog završnog ispita. Cena izrade sertifikata iznosi 5.000 dinara i trenutno je jedino moguća na engleskom jeziku. U roku ne dužem od 10 dana od dana podnošenja molbe.
Potvrda znanja sertifikatom ako već imate iskustva
Posedujete radno iskustvo od minimum tri meseca za negovatelje? Steknite priznati sertifikat bez pohađanja obuke. Priložite kao dokaz potvrdu o iskustvu iz doma za stare, bolnica i sličnih privatnih i državnih ustanova, kopiju diplome o završenoj srednjoj školi i možete polagati stručni ispit. Cena provere znanja sa izdavanjem sertifikata kursa za negovatelja je 20.000 rsd.

 

Skripta kursa i i obuke za negovateljicu:

:

Top