Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Kurs šminkanja

Kurs šminkanja

Opšta informacija: Kurs profesionalnog šminkanja

Polaznici kursa šminkanja uče sve bitne detalje i stiču veštine profesionalnih šminkera kroz praktičnu obuku u studiju za šminkanje u "Božidarcu". Na kursu je posebna pažnja posvećena sticanju znanja i tehnika za šminkanje za scenu i fotografiju. Materijal za obuku je obezbeđen. Obuka obuhvata sve, od prijema mušterije ili stranke u studio, načina komunikacije sa istim, higijenskih i tehničkih uslova studija za šminkanje, do alata i preparata koji se koriste za negu i ulepšavanje klijenta. Umetnost šminkanja je vrsta umetnosti koja uz primenu dekorativnih preparata promeni izgled svake žene. Svaka žena traži da izgleda lepo i čini sve da u tome bude što uspešnija. Zato šminka zauzima važno mesto u životu svake žene. Šminkanjem ublažavamo nedostatke na licu i ističemo prednosti. Da bi se to postiglo, potrebno je dobro sagledati celo lice, uočiti nedostatke i potom istaći samo delove lica koji će doprineti boljem izgledu svake žene što se uči na kursu za profesionalnog šminkera odnosno šminkerke. To će svakoj ženi pomoći da ima više samopouzdanja i da bude dobro rasloložena. Namena svake šminke je da istakne postojeći izgled lica i njegovu individualnost, da promoviše novi imidž ili da bude eksperimentalna šminka.

Svaki make-up artist mora da prilagodi izgled svog klijenta modnom trendu, specijalnim prilikama i trendu visoke mode. Šminka mora biti prilagođena godišnjem dobu, dnevnim i večernjim prilikama. Tehnika šminkanja, kombinacija boja, aplikacija šminke kao i određena sklonost klijenta ka šminkanju su u većini slučajeva konstantne, bez obzira na neprekidno uvođenje novih proizvoda na tržište. Široka paleta proizvoda za negu lica, kao i dekorativne kozmetike omogućava svakoj ženi da sama vodi računa o svom izgledu. Međutim kada se radi o stručnom i profesionalnom pristupu šminkanja, znanje i sugestije stručnog lica - šminkera su neophodne i nezamenjljive.

Polaznici kursa vežbaju tehnike šminkanja jedni na drugima, ali praktičnije je da polaznik sebi obezbedi modela. Naš sertifikat je garant kvalitetnog obrazovanja i daje prednost prilikom zapošljavanja. Ukoliko želite da budete priznati na tržištu rada i olakšate sebi mogućnost zapošljavanja, ovo je pravi izbor za Vas. Upišite se još danas i postanite profesionalni šminker.

Za više informacija posetite http://www.bozidarac.rs/cir/kurs-sminkanja/

 

:

Top