Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Dobro došli na predavanje o Jazz divama Beograda sa muzikom

Dobro došli na predavanje o Jazz divama Beograda sa muzikom

Božidarac Online vas poziva na drugo online predavanje ’’Džez dive Beograda’’ u sredu, 31. marta u 20h. Prijava u nastavku. Veče će biti posvećeno domaćim pevačicama koje su svojim delovanjem obeležile domaću scenu tokom ’70ih i ’80ih godina 20. veka; među kojima su: Beti Đorđević, Senka Veletanlić Bisera Veletanlić. Njihov doprinos domaćoj muzičkoj sceni biće sagledan kroz značaj domaćih festivala, koji su se osnovali na prostoru bivše Jugoslavije od ’60ih godina godina prošlog veka; uz referiranje na duh tadašenjg vremena u različitim aspektima svakodnevnice. 
Ciklus online predavanja Džez dive Beograda posvećen je predstavljanju stvaralačkih karijera najpoznatijih interpretatorki džeza na našim prostorima; kroz prikaz njihovih kreativnog opusa, uzora, stila, popularnosti i odnosa s publikom. 
Prijavite se odmah na linku
ovde

Autorke predavanja: 
Marijana Dujović, muzikolog
Maja Vukadinović, medijski stručnjak

Muzikološkinja Marijana Dujović, deluje kao istraživačica u oblasti nacionalne istorije muzike, scenaristkinja, autorka primenjene muzike i menadžerka u kulturi. Autorka je dve biografske monografije: "Stanislav Binički i njegovo doba"; i "Energija slobode. Stvaralačka biografija Đorđa Marjanovića". Članica je Muzikološkog društva Srbije, Udruženja kompozitora Srbije i NVO Femix.

Maja Vukadinović je medijski stručnjak, mentor i konsultant u oblasti medija, komunikacija i marketinga u kulturi. Predaje na Fakultetu savremenih umetnosti i Fakultetu primenjenih umetnosti. Uređuje ediciju o medijima u izdavačkoj kući Clio, a autorka je kulturološke studije „Zvezde supermarket kulture“ i koautorka publicističke knjige „Hronika dobrog provoda“. 
Podrška GO Vračar.


 

 

Top