Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

У Божидарцу обележен Светски дан планете земље

У Божидарцу обележен Светски дан планете земље

У „Божидарцу“ је синоћ одржана Панел дискусија „Била једном једна промена. Каква промена? Страшна промена!“. Песмом „Let's cooperate to stop climate catastrophe! We have 9 years left!, аутора Бранка Легиња, у извођењу групе Iyreen Blu & Family of foreigners“ отворена је панел дискусија. Скупу се обратио аутор Бранко Легињ који је објаснио настанак и стихове песме о климатским променама и поруке које она носи.

Павле Зелић, председник удружења „Три“ одржао је интерактивну презентацију на тему комуникација и дезинформација о климатским променама, нагласивши важност прихватања и свести о постојању климатских промена у свету, ризицима који постоје, начинима слања информација у случају пандемија и катастрофа, али и поручио поруке наде да заједно можемо да победимо или умањимо климатске промене. Марко Лучић, секретар Црвеног крста Врачар, говорио је о опасностима и ризицима који постоје у нашој земљи, да поплаве и земљотреси постају учесталији и да грађани морају да буду свесни опасности и предузимају мере за поступање пре и у току катастрофа. 

Поруке планети Земљи послали си ученици седмог и петог разреда Основне школе „Јован Миодраговић“, пожелевши планети Земљи за њен дан следеће: „Посади стабло“, „Више цвећа, мање смећа“, „Пластичне кесе замени платненим“, „Разврставај отпад“, „Живимо екологично“. 

Поруке послате поводом дана Земље отварају озбиљне теме којима друштво треба да се бави, и да сваки појединац својим анагжовањем и активирањем у заједници, може да допринесе ублажавању климатских промена и заштити животне средине.

Програм је превођен на српски знаковни језик.

 

Песму „Let's cooperate to stop climate catastrophe! We have 9 years left! можете послушати на Let's Cooperate to Stop Climate Catastrophe! We Have 9 Years Left! - Iyreen Blu & Family of F... (youtube.com)

Top