Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

Курс за масера

Курс за масера

Курс за масера - Постани професионални масер 
Верујете да додир може да лечи? Желите људе да опустите или да им помогнете масажом без примене лекова? У потрази сте за новим зањимањем које је тражено? Потребан вам је додатан извор прихода? Верујете да се најбоље учи кроз праксу односно да одмах научено и примените? Онда је курс за масера права обука за вас. Масажа је тренутно једно од најтраженијих и најкориснијих занимања. Масажом се постижу позитивни ефекти техником додира без примена лекова, уз олакашавање тегоба и елиминисање бола код повређених и оболелих. На курсу за масера у “Божидарацу” савладаћете умеће релакс масаже, али и вештине мануелне лимфне дренаже, антицелулит масаже, мишићне напетости и друге значајније делове киропрактике.

Професионални курс за масера у специјализованом кабинету за практичан део наставе

Програм обуке за масера садржи и подразумева стицање основних знања из анатомије и физиологије, основне масажне технике, хигијенску масажну технику, терапеутску масажну технику, релаксациону масажну технику, масажу лица и тела, основе медицинске масаже, уређење и дезинфекција прибора и алата који се користе при масажи, основну пословну комуникацију као и мере заштите на раду када је у питању курс за масера. Обука не само да обухвата све оно што би један масер требало да зна, већ је и финансијски најисплативији. Обука за масера се реализује у „Божидарцу“ у нашем кабинету за масажу, опремљеним специјално за обуку полазника са столовима за масажу, препаратима (млеко, тоник, масаж креме, маске…) као и другим хигијенским средствима. На располагању вам је сва потребна литература, а практичне технике масаже увежбаваћете на другим полазницима или моделима. Пожељно је да полазници имају моделе, како би стекли што више праксе. Прво ћете савладати основе зато што на добро савладаној теоријској основи градимо будући практичан рад, а затим постепено прелазити на комплексније масаже уз технике препознавања потреба сваког клијената посебно.

Сертификат државне установе са традицијом дужом од пола века

По завршетку предавања и практичне обуке полазник полаже завршти испит којим потврђује своје знање сертификатом за масара. “Божидарац” као наследник Народног унверзитета Божидар Аџија има вишегодишњу традицију обучавања на хиљаде стручних и квалификованих масера. Након завршене обуке за масажу пружа вам се могућност и за додатна усавршавања и специјалистичке семинаре. Курс за масера изводи професионално особље које има дугодишње искуство у преношењу знања полазницима и у раду са великим бројем клијената.

Професори који су ту да вам пренесу и знање и вештине

Са теоријом и праксом на курсу за масера упознаће вас професионалци у коришћењу масаже у релакс и терапеутске сврхе. Наш тим професора састоји се од специјалиста који иза себе имају формално образовање али и практично искуство у раду са клијентима. Максимално су посвећени сваком полазнику, рад на предавањима је интерактиван са увек отвореним простором за додатна питања и асистенцију на практичном делу часа. Из своје дугогодишње каријере пренеће вам најзанимљивије примере из праксе. Учиниће да часови буду занимљиви, а прогам курса масаже ефикасно усвојен од стране сваког полазника.

Савладајте све технике масаже на нашем курсу за масере

Ту смо да вам помогнемо да савладате тајне ове древне вештине чије је дејство данас вишеструко. Обука за масера састоји се из неколико целина и подразумева да полазник након курса може да изводи релакс и терапеутску масажу. Масажа као терапијско умеће има позитиван ефекат на све телесне системе и превентива је добром здрављу. Обједињени курс масаже на “Божидарцу” подељен је у три целине:
            Општи део – У овом делу полазници се упознају са уводом и историјским развојем масаже, изгледом просторије за масажу, упознају се са средствима за рад (млеко, тоник, масаж креме, маске…). На добро савладаној теоријској основи градимо будући практичан рад. Основни део – Резервисан је за учење масажних хватова и међухватова који су потребна за извођење масаже, индикацијама и контраиндикацијама, биолошком деловању масаже, прегледу и дијагнози коже. Научићете сво о болним стањима мишића и зглобова, дегенетивним обољенима кичменог стуба и спотским повредама. Савладаћете и технике антицелулит масажи, лимфне дренаже и киропрактике. Специјални део – На овом делу бићете обучени да самостално изведете парцијалну масажу делова тела, релакс масажу целог тела, лимфну дренажу, антицелулит масажу и киропрактику. Сад већ можете да препознате проблеме код клијената, да дате одређене савете који се тичу избора масаже и њеног благотворног дејства.
          Након одуслушаног курса у могућност сте да радите и следеће врсте масажа: Релакс масажа - Ова масажа је највише тражена од стране клијената. Терапеут уз помоћ уља масира одређене делове тела ослобађајући клијента напетости и умора. Сама масажа је изузетно пријатна и опуштајућа и препоручује се особама које на масажу долазе први пут. Обично траје сат времена. Спортска масажа - Намењена првенствено спортистима а њена основна функција је повећање спортских резултата и сречавање повреда. Карактеришу је енергичнији и бржи покрети од релакс масаже. Акценат је на истезању и загревању мишића. Уколико се ради о парцијалној масажи обично траје до 30 минута. Антицелулит масажа - Верује се да је антицелулит масажа најефикаснији начин уклањања целулита. Она траје до 40 минута и спроводи се у серији од 10 везаних третмана. Овом масажом избацују се токсини из тела, побољшава се прокрвљеност и ефикасно “разбија” масно ткиво. Масирање је врло интензивно па се препоручује постепено повећање интензитета, како клијент не би добио модрице. Мануелна лимфна дренажа - Лимфна дренажа може бити: превентивна, терапијска и козметичка. Пошто то није масажа мишића, изводи се посебним дренажним покретима, притиском и одређеним смером, у циљу елиминације вишка течности и штетних материја из организма. Лимфна дренажа у терапијске сврхе се примењује као детоксикација ткива и организма, код проблема проширених вена, опекотина, али и свих других стања изазваних траумом. У естетске свхе се примењује ради превенције отицања, редукције целулита, подизања имуног система и доброг свакодневног осећаја. Ароматерапија - Масажна терапија која се базира на релакс масажи уз коришћење ароматичних уља. Циљ ове масаже је опуштање тела и предлаже се код превазилажења стреса и емоционалних проблема.
           
Обједињени курс за масера не само да обухвата све оно што би један масер требало да зна, већ је и финансијски исплативији. Имајући у виду да смо државна установа наши сертификати су признати и проверана гаранција квалитета већ дуже од пола века и преко хиљаду полазника курса масаже само у протекле три године. Упишите се још данас и постаните професионални масер. Више информација о масажи можете пронаћи у тексту ,,Моћ додира''- Курс масаже
            У могућности сте да изаберете два начина усавршавања: индивидуално или рад у групи. Настава у групи почиње одмах по формирању, а максимално десет до петнаест дана након уписа. Индивидуални курс за масера предвиђен је за оне који желе да стекну знање према њиховој динамици и распореду.

Време трајања обједињеног курса масаже је:

 • 6 и више полазника – 68 школских часова (8 теоријске и 60 часова практичне обуке)
 • Од 2 до 6 полазника – 50 школских часова (6  теоријске и 44 часова практичне обуке)
 • За индивидуални облик наставе предвиђена су 34 школска часа
 • Динамика рада за групну наставу се одређује након договора са другим члановима групе и са предавачем, а углавном се одвија два пута недељно по два школска часа
 • За индивидуални облик наставе, полазник предлаже термине и динамику рада

Цена курса  и обуке за обједињени основни и виши курс масаже и начини плаћања:

 • НА 4 РАТЕ / 9.250 РСД
 • Цена курса је 37.000 РСД 
 • БЕСПЛАНТА СКРИПТА ЗА ПОЛАЗНИКЕ КОЈИ СЕ УПИШУ ДО 15. ЈУЛА. Буди део нове групе!
 • Цена испита за обједињени курс масаже: 2.500 рсд
 • Чековима грађана, до 3 рата
 • Административном забраном, до 3 рата
 • Кредитирање (без одласка у банку, без камате до 12 месеци) на период од 3 до 36 месеци

У наставку можете прочитати искуство од скорашњих полазника који су успешно завршили курс за масера у Божидарцу:

,,Салон ради мало више од годину дана. Налазимо се на Видиковцу, радим тренутно ја,али син и супруга управо завршавају код вас курсеве масаже. Киротерапеутске масаже су оно по чему смо препознатљиви. У ,,Божидарцу'' сам стекао практичне вештине али и теоријско знање када је у питању анатомија тела. Мислим да довољно говори о квалитету курса то што и син и супруга на моју препоруку завршавају обједињену обуку за масажу код вас.'' - Саша Брдар, Салон Баланс. Ускоро ћете моћи цео интервју са Сашом да прочитате на Блогу ,,Мој Божидарац''.

Нашу прошлогодишњу полазницу Милене Марић завршени курс масаже одвео је на један од највећих светских прекоокеанских крузера. “У ,,Божидарцу'' сам завршила курс масаже зато што сам годинама била заљубљена у ову вештину. По добијању сертификата за масера решила сам да окушам своју срећу и пријавим се за посао масера на крузеру. Сада ме очекује путовање и веома сам захвална што ћу применити стечено знање”, речи су наше успешне полазнице.

Стекните знање кроз курс за масера које ћете одмах наплатити. Пријаве за обуку масера су у току, а места се брзо попуне. Посетите нашу установу и уверите се зашто је “Божидарац” годинама најпопуларније место за курс масаже. Литература за курс масаже обезбеђује „Божидарац“ по цени од 1.500 рсд. 

Упиши се одмах на курс за масере:

 • Најједноставније је путем следећег линка овде или
 • Путем Vibera i Whats up-a +381648668230
 • Путем бесплатне инфо линије 0800 300 305 
 • Лично у просторијама „Божидарца“, адреса: Радослава Грујића 3, Београд – радним данима од 9 до 16ч или

Ако и поред свих предности обуке за масера које смо навели још увек нисте сигурни да ли је курс за масера права обука за вас позовите нас још данас и закажите бесплатне консултације!

Документација потребна за упис:

 • Личне карта

Израда сертификата на енглеском језику: 

У складу са молбом полазника могуће је издати сертификат на енглеском језику након успешно положеног завршног испита. Цена израде сертификата износи 5.000 динара и тренутно је једино могућа на енглеском језику. У року не дужем од 10 дана од дана подношења молбе.

Реализација индивидуалне наставе:
За кандидате који желе да похађају обуку за масажу према сопственој динамици и у терминима који њима одговарају, као и да обуку заврше за што краће време, организујемо индивидуалну обуку. Фонд за обједињени основни и виши курс масаже су 34 часа. Цена индивидуалних часова: 1.800 рсд по часу, уз обезбеђену бесплатну литературу. Искористи прилику. Упиши се одмах!  Полазник је у обавези да обезбеди модела.

Потврда знања сертификатом ако већ имате искуства: Поседујете радно искуство од минимум три месеца? Стекните признати сертификат за масера без похађања обуке. Приложите као доказ потврду о искуству рада у салону (минимално три месеца) диплому о завршеној средњој школи и можете полагати стручни испит. Цена провере знања са издавањем сертификата за обједињени основни и виши курс масаже је 24.000 рсд 

 

Скрипта курса и обуке за масера:

:

Top