Божидарац курсеви култура обуке Божидар Аџија

Бесплатна линија : 0800 300 3050800 300 305

Kurs knjigovodstva online

Kurs knjigovodstva online

Курс књиговодства од сада online - Постани професионални књиговођа. Пријави се одмах!
Многи од нас су сада у режиму кућне изолације и „социјалне дистанце“ и вероватно ће проводити пуно више времена код куће током наредних недеља. Нико не воли да се заглави унутра, али можемо покушати пронаћи нешто добро у ситуацији у којој смо се затекли. На пример, ово је сјајно време да стекнемо вештине за нови извор прихода или промену занимања. Занимају вас финансије и финансијски извештаји? Желите да разумете своје пословање? У потрази сте за новим занимањем које је тражено? Или хоћете додатан извор прихода? Верујете да се најбоље учи кроз праксу односно да одмах научено и примените? Онда је online курс књиговодстава права обука за вас! Курс књиговодства могу да похађају сви кандидати, било да су потпуни почетници или да већ поседују одређено радно искуство. Посао књиговође један је од тренутно најтраженијих занимања. Према наводимa Националне службе за запошљавање од свих економиста највише шансе за запослење имају књиговође. Поред савладавања теоријских принципа, законског и правног оквира, двојног књиговодства посебна пажња на курсу је и на примени књиговодственог програма. Настава се одвија у виртуалној учионици која је опремљена свим средствима од презентације до беле табле. Савладаћете демо програм који користе агенције и прелазити реалне примере из праксе. Учи се од отварања привредног субјекта преко готово свих ситуација са којима се можете сусрети у финансијком смилу током пословне године до израде и подношења завршног финансијског рачуна. Након завршетка курса бићете оспособљени да почнете одмах са радом. На курсу за књиговођу циљ је да се савлада теоријско и практично знање које можете применити одмах након завршетка обуке. 

Од појмова књиговодства до завршног рачуна

Обука за књиговође је свеобухватна са фокусом на примере из праксе. Књиговођа је прецизан, одговоран, у неким ситуацијама креативан са бројкама. Привредни субјекти су из различитих индустрија и имају различите новчане трансакције, па је битно савладати што више практичних задатака. На предавањима се учи све, од рачуноводствених закона, до израде финансијског извештаја (завршног рачуна) за мала и средња предузећа, удружења као и предузетнике (апотеке, агенције, СТР-е...). На крају курса бићете оспособљени да сами анализирате и састављате део финансијске документације. Теорија и пракса су подједнако битне за добро књиговодство зато се трудимо да полазници обраде све од законских и других правних оквира до практичног вођења књига и завршног рачуна као и рада у књиговодственом програму. Неки од сегмената који се током обуке за књиговође обрађују су: појам рачуноводства, корисници рачуноводства, увод у двојно књиговодство, контни оквир и контни план, такође и појам класа, група, синтетика и аналитика, биланс стања, биланс успеха, банкарске трансакције и благајна, доприноси ЛЗ (порез, доприноси ПИО, ЗДР, НЕЗ), порез на добит предузећа, пореска пријава, Закон о рачуноводству, паушално опорезиви обвезници, састављање финансијских извештаја, електронско достављање финансијских извештаја АПР-у, такође се полазници током рада на рачунару упознају са програмом за књиговодство и то су само неке од ствари које се савладавају. Сваки део материје учи се посебно и детаљно. Имајући у виду да смо државна установа наши сертификати су признати и поуздана гаранција квалитета јер поседујемо искуство дуже од пола века и преко хиљаду полазника који су успешно завршили обуку за књиговодство и који су задовољни. 

Наставни кадар са тржишним и агенцијским искуством

На курсу књиговодства наши наставници детаљно ће вас упознати са суштином књиговодствене материје и његом применом. Искусни у свом занимању, након вишегодишњег вођења пословне документације за различите клијенте у својим књиговодственим агенцијама, упутиће вас и на практичан рад на једном од књиговодствених демо програма. Увек доступни и отворени за сва питања полазника учиниће да савладавање обуке буде максимално олакшано. Закажите још данас бесплатне консултације, ту смо због вас. Инструктор на курсу је са академским и праткичним искуством, Драгана Тадић Живковић је магистар економских наука, запослена као предавач на Високој струковној школи на финансијској групи предмета. Активно се бави истраживачким радом у области финансија и примени нових технологија у пословне сврхе. Објавила је низ стручних и научних радова из матичне области. Поред академског рада, рачуноводственим пословима и пословима пореског саветовања се бави дуже од десет година као сарадник рачуноводствене куће РаДеС д.о.о. Чланица је неколико професионалних удружења и организација.

Савладајте успешно књиговодствени програм

Поред савладавања теоријских принципа односно закона и осталих прописа, двојног књиговодства посебна пажња на курсу је предвиђена и за примену књиговодственог програма на рачунару без којег готово да не постоји модерна агенција. Савладаћете демо програм који користе агенције са реалним примерима из праксе. У сарадњи са предавачима омоћили смо свим нашим полазницима да добију софтвер на коришћење током трајања курс који потпуно симулира тестно окружење пореске управе, Агенције за привредне регистре и друге државне органе како би што више имали практичног знања и вештине. Такође у цену курса су укључени и књиговодствени обрасци који су потребни како бисте савладали неопходно знање за успешног књиговођу. Након завршетка курса бићете оспособљени да почнете одмах са радом. 

Званична потврда стечених вештина

Сертификат за књиговође који будете стекли у “Божидарцу” призната је и проверена гаранција квалитета. Божидарац је државна установа која баштини наследство Народног универзитета Божидар Аџије више од шест деценија. Познати смо по вишегодишњој традицији обучавања на хиљаде задовољних и сада запослених или самозапослених књиговођа.

У марту започињемо и са фронталном наставом у кабинетима Божидарца!

Време трајања курса књиговодства: 

 • Фонд: 48 часова књиговодства, кроз практичне примере простог и двојног књиговодства, са израдом завршног рачуна, као и упознавање са једноставним демо програмом 
 • Динамика рада: у складу са договором групе али најчешће два пута недељно, у послеподневним терминима
 • Настава се одвија у реалном времену тј. уживо што оставаља могућност да постављате питања и учествујете док пратите

Цена курса за књиговодство и начини плаћања: 

 • НА 3 РАТЕ са ратом већ од 13.167 РСД
 • Администратвном забраном, до 3 рата 
 • Цена курса: 37.000 РСД 
 • Цена испита: 2.500 рсд
 • За плаћање уплатницом, до 3 рате
 • Чековима грађана, до 3 рата 

Искуство и савет некадашњег полазника:

,,Курс за књиговодство сам уписао на препоруку пријатеља који има књиговодствену агенцију. Сада тренутно радим као књиговођа у приватној агенцији и могу рећи да сам презадовољан јер сам током курса савладо све што је неопходно за рад. Од почетка сам се плашио да завршим курс и онда да морам још пар месеци да ,,уђем у посао'' после овог курса то није потребно, пре свега зато што предавач и сам има агенцију тако да је већина знања и вештина из праксе иако је наравно економиста по струци. Због свог искуства свима препоручујем обуку за књиговођу у ,,Божидарцу'' такође и особље је изузено љубазно, сертификат сам добио у року од пар дана.'' - Лазар Ристић, књиговођа.
Имали смо прилику да упознамо и Сању Марковић која већ пар година ради у банци, а од скоро хонорарно ради као књиговођа која за курс књиговодства је написала “За овај курс сам се одлучила јер сам желела да обезбедим себи додатне приходе. Волим да радим са бројкама али нисам била упозната са контним оквиром и контним планом са којим нас је убрзо на почетку курса предвач увео и објаснио са пуно практичних примера. Добар књиговођа је увек тражен, а задовољни клијенти знак су да нисам погрешила са уписивањем курса за књиговодство. Такође спремите се и на једну потпуно лепу, тачније опуштену и радну атмосферу. Задовољство ми је било да учим са људима у групи.”

Изузетно нам је драго да сам вама поделимо и искуство Наташе Петровић из Београда која је убрзо након курса књиговодства успела да нађе посао. “Курс књиговодства учинио ми се ако добра прилика за запослење, јер сам на сајту НСЗ-а уочила да су огласи за књиговође чести, иначе сам по струци прехрамбрени техничар. По препоруци пријатељице уписала сам обуку у “Божидарцу” пре свега зато што је државна установа. Након курса нисам дуго чекала до запослења у једној књиговодственој агенцији на Бановом брду. Искрено врло брзо сам ушла у посао јер се пуно ради са примерима током обуке што је за сваку похвалу. Све препоруке!”.

Стекните знање књиговође у новом уписном року! 

Пријаве на курс књиговодства су у току, а места се брзо попуне зато се пријавите већ данас.

Упиши се на курса за књиговодство:

 • Најједноставније је путем следећег линка овде или
 • Путем и-мејла: prijava@bozidarac.rs 
 • Такође можете да нам пишете и путем Vibera i Whats up-a +381648668230
 • лично у просторијама „Божидарца“, адреса: Радослава Грујића 3, Београд – радним данима од 9 до 15ч 
 • Настава почиње одмах по формирању групе, а највише десет до петнаест дана након уписа 

Литература за курс књиговодства: 

 • Нова скрипта за књиговодство ажурирана 2020. године и садржи све неопходне информације о вођењу књига као и пуно практичних примера.
 • Скрипту обезбеђује „Божидарац“, по цени од 1.500 РСД! Акција: За полазнике који се упишу пре 15. децембра литература је БЕСПЛАТНАПријави се одмах

Божидарац је члан Европске асоцијације за образовање одраслих (ЕАЕА)

Једноставан приступ online курсу: 

Тражили смо најбоље и најједноставније решење за online наставу како бисмо одговорили на све захтеве полазника, а то су: апликација мора да буде једноставна, да може и на обичном компјутеру и на телефону да ради, без компликованог инсталирања и без додатне опреме, а све у циљу да се квалитет наставе одржи као и код фронталне наставе у учионици. Виртуална учионица има још више могућности него обична. Упиши се одмах!

Снимци предавања су вам доступни за време трајања курса у било ком тренутку! 

Зашто је књиговођа битан за једну фирму?

Један од кључних запослених сваког привредног субјекта јесте њихов књиговођа. Ово нарочито важи за мале фирме, у којима обично једна особа или њих неколико преузимају велики број послова. Зато се од књиговође понекад очекује да уради више од самог вођења књига. Он може бити саветник, особа од поверења која ће својим знањем помоћи предузећу да успешно води своје пословање. Књиговођа евидентира све промене у фирми на основу финансијске документације. Документа су главни „сведок“ да је дошло до одређене промене. Она такође садрже све податке који су књиговођи потребни за рад. На пример, издат је рачун за плаћање неке робе. Он мора да садржи обавезне елементе из којих ће књиговођа добити информације о купцу, продатој роби и износу продаје робе, као и дану реализације. На основу свих ових информација књиговођа ће забележити приход који је настао од саме продаје и све пратеће трошкове. Иако се понекад чини да књиговође само инсистирају на некој непотребној папирологији, када се сви ти подаци сведу захваљујући знању које књиговође имају, фирма лако може анализирати и унапредити своје пословање. Полазник курса за књиговодство може бити свако ко је мотивисан да научи тајне новог занимање. Обећавамо да ћете уз наше наставнике лако савладати материју.

 

:

Top