Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Vikend Vračarskog filma

Vikend Vračarskog filma

Božidarac vas poziva na prvi ''Vikend Vračarskog filma'' od 26. do 27. jula u parku vojvode Petra Bojovića (preko puta kafane Kalenić). U okviru bioskopa na otvorenom želimo ovog leta da se podsetimo na poznate Vračarce i Vračarke koje su obeležile srpski i jugoslovensku kinematografiju kao što su Velimir Bata Živojinović, Zoran Radmilović, Dragan Nikolić, Milena Dravić, Vlastimir Đuza Stojiljković, Petar Kralj, Slobodan Cica Perović, Sofija Soja Jovanović i mnogi drugi. 

Program kreće u petak sa početkom u 20:30h sa Velimirom Batom Živojinovićem u glavnoj ulozi u filmu Halo Taksi. Radnju filma je režiseri Vlastimir Radovanović postavio na jednoj taksi stanici na periferiji grada gde život teče normalno do trenutka kad se pojavi novi taksista - lepa devojka. Taksista, bivši bokser, sumnja da ga žena vara. Triler sa komičnim elementima je obeležio početak osme dekade dvadesetog veka. 

Drugog dana odnosno u subotu sa početkom u isto vreme prikazaćemo ostvarenje Zorana Radmilovića u filmu Šesta brzina. Komedija koja će vas nasmejati na momente do suza je snimljena paralelno dok se prikazivala i televizijska serija Priče iz radionice. Majstor Života Govedarević učestvujući otvorena srca u odnosu sa mušterijama doživljava razne nezgode. Neke su smešne, neke su tužne, neke otkrivaju lepotu, a neke ljudsku bedu. 
U svet filma i retrospektivu na tu epohu uvešće nas Vračarac Marko Novaković, filmski i pozorišni reditelj (RTS) koji će sa nama podeliti anegdote o glumcima i njihovom umetničkom stvaralaštvu i kako su oni obeležili ne samo Vračar već i Srbiju.

Cilj kulturološkog projekta ''Vikend Vračarskog filma'' koji je pripremio Centar za kulturu ‘’Božidarac’’ je pozitivna afirmacija na kulturno i umetničko nasleđe kao i otvaranje mogućnosti za rađanje novih ideja i inspiracija iz ovog perioda. Drugi ''Vikend Vračarskog filma'' je planiran za drugu polovinu avgusta u okviru kog će se fokus staviti i na žensko kinematografsko stvaralaštvo. 

Projekat je podržan od strane osnivača ustanove gradske opštine Vračar i Avala film way. Ulaz je besplatan na sve programske celine.

Očekujemo vas u petak i subotu uveče, u Letnjem bioskopu Božidarac! 

DOBRO DOŠLI!

Top