Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Vikend ulične umetnosti

Vikend ulične umetnosti

U okviru nedelje kulture na Vračaru koja će se realizovati u oktobru, prvi put će se održati i vikend ulične umetnosti u galeriji Božidarac od 4.- 6. oktobra. Grad Beograd, a posebno opština Vračar imaju razvijenu uličnu umetnost koja sve više privlači pažnju posetilaca i zanimljiva je destinacija za ljubitelje savremene umetnosti.
Program vikenda ulične umetnosti na Vračaru:
- Poznati beogradski umetnik JUNK će oslikati zid na zgradi centra Božidarac (4.- 6.10.)
- istoričar umetnosti Srđan Tunić iz organizacije Street Art Walks Belgrade će održati dva predavanja na otvorenom o uličnoj umetnosti na Vračaru, u subotu (15h - 18h) i nedelju (10h-13h) 
- U galeriji Božidarac će biti izložene fotografije ulica i fasada Vračara odabrane na Instagram foto konkursu, od 1. oktobra do 14. oktobra
- fotograf Aleksandar Đorđević, autor knjige „Street Art Belgrade“ će održati radionicu za fotografisanje ulične umetnosti u nedelju (6.10) u 17h do 18.30h. Broj mesta je ograničen, prijave možete da pošaljete na mejl  bggrafiti@gmail.com
Program i eventualne izmene zbog vremena možete pratiti na sledećem linku ovde.
Vikend ulične umetnosti organizuje udruženje građana "Kruna" u saradnji sa Centrom za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947“ i Opštinom Vračar. Projekat je podržan od strane gradske opštine Vračar. 

Top