Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Vikend Kine na Vračaru - Uspon zmaja

Vikend Kine na Vračaru - Uspon zmaja

Povodom Kineske Nove godine Božidarac i Institut Konfucije u Beogradu sa ponosom vas pozivaju na Vikend Kine na Vračaru, koja će se održati u subotu, 10.februara. Ove godine, dočekujemo godinu zmaja, simbola sreće, moći i plemenitosti u kineskoj kulturi. Zmajeva godina obećava prosperitet, hrabrost i rast, stoga se pridružite ovom jedinstvenom događaju koji obiluje bogatim programom, dizajniranim da vam pruži autentično iskustvo kineske tradicije i kulture.
Glavne aktivnosti: - Uvod u Tai Yi Wu Xing: Otvorite dan sa nama tradicionalnim vežbama koje promovišu unutrašnji mir i fizičku snagu. - Radionica Kineske Kaligrafije: Zavirite u umetnost kineske kaligrafije i otkrijte lepotu svakog poteza. - Izrada tradicionalnih kineskih ukrasa: Budite kreativni i naučite kako da napravite tradicionalne kineske ukrase, koji će doneti sreću i blagostanje vašem domu. - Degustacija kineskog čaja: Uživajte u degustaciji autentičnih kineskih čajeva i naučite o složenosti i njegovom značaju. Razgovarajte i upoznajte nove ljude uz priliku da praktikujete kineski jezik. - Projekcija kineskog filma Životna priča Huang Vensiju (秀美人生). Završite veče gledanjem fascinantnog kineskog filma, sa titlovima na srpski jezik. Takođe, možete posetiti izložbu Kineske Nove godine, koja kroz fotografije prikazuje bogatstvo i raznolikost proslave ovog velikog praznika. Ulaz na sve aktivnosti je besplatan, a broj mesta ograničen. Obogatite svoje iskustvo i znanje o kineskoj kulturi učešćem u radionicama, predavanjima i kulturnim aktivnostima koje smo pažljivo odabrali za vas.
Raspored aktivnosti za subotu, 10. februara:

  • 11-12h: Tradicionalne vežbe za poboljšanje zdravlja
  • 12-14h: Radionica kineske kaligrafije
  • 15-17h: Radionica izrade ukrasa
  • 17-18h: Radionica osnove fraze kineskog jezika
  • 18-19h: Predavanje o značaju godine zmaja koje će održati naš poznati sinolog i prof. dr Radosav Pušić
  • 19-20h: Degustacija čaja i čajna ceremonija  
  • 20:00-23h: Projekcija kineskog filma Životna priča Huang Vensiju (秀美人生)
     

Za učešće u radionicama, molimo vas da se prijavite putem linka:  LINK Ovaj nezaboravni vikend na Vračaru je podržan od strane Instituta Konfucije u Beogradu i gradske opštine Vračar. Dođite da zajedno proslavimo i dočekamo godinu Zmaja, učimo, delimo i rastemo kroz bogatu kinesku kulturu i tradiciju. Vidimo se na Vračaru!

Top