Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Uspešno održan IV vikend ulične umetnosti na Vračaru!

Uspešno održan IV vikend ulične umetnosti na Vračaru!

Tokom proteklog vikenda uspešno je realizovan četvrti "Vikend ulične umetnosti na Vračaru" u saradnji sa Udruženjem Kruna i "Street Art Belgrade". Usled kišnog vremena, tradicionalna “Radionica seniori crtaju grafite” u dvorištu Božidarac odložena je za lepše dane, ali smo se zato tokom subote i nedelje upoznali sa Vračarskim grafitima kroz organizovane šetnje i stručno vođenje istoričarke umetnosti Ljiljane Radošević. Imali smo priliku da saznamo šta to kriju Vračarski zidovi i sokaci, da se upoznamo sa različitim stilovima umetnika, istorijom i nastankom grafita, ali i da vidimo prve 3D modele murala za slepe i slabovide osobe u Srbiji, koji uz 3D tehnologiju i kroz dodir mogu da upoznaju umetnička dela koja se nalaze na ulicama Beograda.
Pored "live" šetnje, sa Ljiljanom smo u petak imali i nešto drugačiju, virtuelnu šetnju kroz izložbu ulične umetnosti „Loving Street art Belgrade” putem Zoom aplikacije. Kroz ovaj format publika je imala priliku da se "prošeta" kroz virtuelni prostor u kojem se nalazi preko 40 radova domaćih i stranih umetnika.

Vikend ulične umetnosti se organizuje sa ciljem da približi uličnu umetnost široj javnosti kroz radionice, predavanja i šetnje po ulicama Vračara.

Podrška: GO Vračar

Top