Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Upoznajte Mokranjca na online predavanju

Upoznajte Mokranjca na online predavanju

 

Božidarac Online i Framenti prošlosti Vas pozivaju na online predavanje ’’Upoznajte Morkanjca’’ u četvrtak, 18. novembra u 20 časova. Prijava u nastavku.
Nakon uspešnog predavanja o Stanislavu Biničkom, Božidarac i Fragmenti prošlosti nastavljaju sa serijom predavanja o velikim srpskim kompozitorima. Ovoga puta naša tema će biti Stevan Stojanović Mokranjac, jedan od ključnih utemeljivača srpske umetničke muzike i autor čuvenih Rukoveti i Liturgije Svetog Jovana Zlatoustog. Iako se građani Srbije svakodnevno sreću sa njegovim likom (novčanica od 50 dinara), život i delo Mokranjca su mahom nepoznanica u široj javnosti. Iz tog razloga predavanje teži da ukaže na manje poznate detalje iz njegovog života i dela, uticaj na srpsku muziku, kao i na začetke sistemske muzičke edukacije u Srbiji. Pored svega toga očekujte i bogat multimedijalni sadržaj koji će na pravi način upotpuniti priču o Mokranjcu.
Prijavite se odmah na linku
ovde.
O predavaču: Milorad Stokin je završio akademske i master studije solo pevanja i stekao zvanje master muzički umetnik. Trenutno pohađa drugi master na Fakultetu političkih nauka u Beogradu – odsek kulturologija. Aktivno se bavi istraživačkim i predavačkim radom u sferi srpske kulturne i društvene istorije. Autor je jedne knjige i nekoliko naučnih radova.  Predavao je u Centru za obrazovanje i kulturu „Božidarac“, Galeriji 73, Domu Jevrema Grujića, Centru za kulturu Grocka, Kulturnom centru Čukarica, Gradskoj biblioteci u Obrenovcu, Domu kulture Čačak. Bio je gostujući predavač na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu. Aktivan je i putem autorske stranice „Fragmenti prošlosti“ koja ima cilj da promoviše kulturno nasleđe u virtuelnom prostoru i koju trenutno prati preko 150.000 korisnika društvenih mreža Fejsbuk i Instagram.
Podrška GO Vračar

Top