Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Upoznaj 3D štampu i dizajn

Upoznaj 3D štampu i dizajn

Upoznaj 3D štampu  
- jednodnevna besplatna radionica -
Ukoliko imaš od 15 do 19 godina pozivamo te da se prijaviš na besplatnu radionicu 13. aprila i upoznaš se sa 3D štampom i dizajnom. Ideja projekta je da kroz jednodnevnu radionicu prikažemo 3D štampu i mogućnosti koja nova forma pruža. Kurs daje pregled načina na koji radi, koje tehnologije se trenutno koriste i koji materijali. Uvode se 3D prototipi, a uče se i osnovni aspekti 3D projektovanja i dizajna. Na kraju, proizvod se kreira putem 3D štampe. Jedno od pitanja o kojima ćemo govoriti je i kako 3D štampanje menja procese dizajna i kako utiče na svet. Nije potrebno predznanje za pohađanje radionice. 
Svima koji to nisu videli, 3D štampa zvuči futuristički - poput obroka koji se sam pravi u rerni na dodir tastature. Ali tehnologija je prilično jednostavna: to je mali evolucijski korak od raspršivanja tonera na papiru do spuštanja slojeva nečega što je bitnije (kao što je plastična smesa) sve dok se slojevi ne povežu sa objektom. Ipak, omogućuje mašini da proizvodi objekte bilo kog oblika, na licu mesta i po potrebi, zato se veruje da trodimenzionalno štampanje zaista pokreće novu eru.
Kako se primena tehnologije širi i cene padaju, prva velika promena je da će se sve više robe i predmeta proizvoditi u blizini mesta gde se kupuju. To može čak značiti i proizvodnju nekih stvari na nivou domaćinstva ili škole zato se spremite da upoznate novu eru na radionici koju smo vam osmislili. Prijavite se odmah na sledećem linku ovde
Projekat realizuju Beogradska politehnika, Centar za promociju i podršku mladih i Klaster In, a uz podršku grada Beograda i Božidarca.

 

Top