Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

U okviru Dana evropske baštine održan koncert "Beogradski kvartet harfi"

U okviru Dana evropske baštine održan koncert

U okviru Dana evropske baštine, sinoć 22. septembra, u punoj koncertnoj sali Božidarca održan je nastup ’’Beogradski kvartet harfi – Prvih 35 godina’’

Beogradski kvartet harfi osnovan je 1987. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, pod rukovodstvom doajena harfe i tadašnje redovne profesorke Milice Barić. Ansambl se svih ovih godina održao zahvaljujući entuzijazmu 14 profesionalnih beogradskih harfistkinja. Osnivanje ovog jedinstvenog ansambla, izraslog iz viševekovne tradicije negovanja vrhunske estetike u zvučnoj i vizuelnoj prezentaciji, imalo je za cilj transparentniju afirmaciju umetničke muzike za harfu kroz intenzivne promocije postojećeg repertoara kao i njegovog obogaćivanja.

Uživali smo u čuvenim kompozicijama Habanera, Segedilja, Dirty EliseVivaldijevom letu i mnogim drugim, a kako je sve izgledalo možete videti na linku ovde.

Vidimo se u Božidarcu!

Dani evropske baštine  su najpoznatiji kulturni događaj u kome učestvuju građani i građanke širom Evrope. Pokrenut 1985. godine u Francuskoj, program je organizovan kao zajednička inicijativa Saveta Evrope i Evropske unije. Cilj je da se podigne svet o evropskom kulturnom bogatstvu, stimuliše interesovanje za evropsko kulturno nasleđe ali i da se gradi tolerantno društvo koje se suprotstavlja rasizmu i ksenofobiji.Ovogodišnja tema Dana evropske baštine je Sustainable Heritage.
Podrška Ministrastvo kulture, grad Beograd, GO Vračar

Top