Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Tehnika Miks Radionice Probudi kreativca u sebi

Tehnika Miks Radionice Probudi kreativca u sebi

Opšta informacija: Tehnika Miks Radionice – Probudi kreativca u sebi

Tehnika mix radionice su pokrenute sa ciljem savladavanja više kombinovanih tehnika, podeljenih u sedam različitih radionica. Nakon učešća u njima bićete u mogućnosti da samostalno stvarate različite ukrasne predmete za sebe i svoje najmilije, da vršite prepravke i dorade već postojećih predmeta, odnosno da naučite tehnike rada na najrazličitijim materijalima, počevši od drveta, preko stakla i keramike, do tekstila. Zavirite u radionice koje podstiču maštu, kreativnost, i jačaju vaše motoričke sposobnosti. Polaznici su pozvani da u skladu sa dogovorom ponesu deo materijala na kome žele da rade. 

1. DEKUPAŽ - Dekupaž je likovna tehnika osamnaestog veka, i obuhvata komponovanje isečaka papira na objektu u kombinaciji sa specijalnim efektima boja i lakova, sa ciljem stvaranja lepih dekorativnih predmeta. Pridružite se ovoj kreativnoj radionici i zadivite se lepim predmetima koje možete kreirati samostalno, praveći visoko dekorativne kompozicije. Pored toga, pokloni napravljeni svojim rukama, imaju posebnu energiju i uvek je lepo da dajemo i primamo! Na ovoj radionici ćete naučiti kako da ukrasite različite materijale: drvo, keramiku, staklo, platno, uz savladavanje krakle i Chaby chick efekata.
 

2. MIX MEDIA je tehnika kod koje, kao što joj i sama reč govori, vršimo miks podloga, detalja i medija koji imaju neku potpuno drugu namenu. Dakle, primenljiva na svim podlogama, bez granica i mogućnosti. Prava tehnika za sve one koji žele da dekorativnom predmetu ostave lični pečat. Koristite Gesso, decoupage papir, šablone, sprejeve, boje za staklo, metalic paste, akrilne boje, dekorativne cvetove, lepkove, stare okvire, ključeve i slične slatke stvarčice koje vam je teško odbaciti nakon prolećnog čišćenja, i oživite ih na potpuno novi način. 
 

3. FIMO RADIONICA - FIMO je najstariji i jedan od najpoznatijih i najupotrebljivanijih brendova glina za modelovanje, visokog kvaliteta koja umetnicima omogućava izradu najsitnijih i veoma preciznih detalja. Ovom radionicom stičete znanje o primeni fimo mase, koju možete svakodnevno koristiti u izradi nakita, ukrašavanju kutija, flaša, vaza, činija, kompletnog pribora za ručavanje, dodataka za venčiće, ukrasa za jelku, i mnogih drugih unikatnih predmeta. 
 

4. MOZAIK RADIONICA - Mozaik je stara poznata slikarska tehnika, koja se izvodi slaganjem raznobojnih, manje ili više pravilnih kockica kamena, obojenog stakla, glazirane keramike. Kamene kockice dobijaju se usitnjavanjem (čekićem, kliještima, itd.) različitih vrsta obojenog kamena. Tako usitnjene, kockice se koriste u zavisnosti od svog oblika i boje, utiskuju u cement, razne lepkove, poliesterske smole (od koje se mogu praviti i kockice) i slično. S obzirom da daju mogućnost oslikavanja zidnih, podnih i raznih drugih površina, lepljenjem mozaičkih pločica i svaka terakota saksija postaje zanimljiv detalj u enterijeru i eksterijeru doma. Pre postavljanja ovih komada na saksije pravimo plan njihovog slaganja. 
 

5. EASY MARBLE TEHNIKA („SLIKE NA VODI“) -Easy marble tehnika odnosno slikanje na vodi je tehnika uz korišćenje boja za postizanje neobičnih šara i efekata, čime se dobijaju različiti efekti na različitim podlogama. Pogodna je za dekorisanje plastičnih jaja i lopti, stakla, akrilika, drvenih predmeta, stiropora, sveća, metala, polistirena, papira, kartona, Japanskog papira, tekstila i dr. Uzorci dobijeni na vodi su rezultat plutanja boje na njenoj površini, a korišćenjem pomagala na ovaj uzorak možete uticati i sami, i time kreirati jedinstvene šare i „mramorni“ efekat. 
 

6. PAPIR MAŠE TEHNIKA - Tehnika papir maše (pair maché) spada u likovnu tehniku i u prevodu znači “sažvakan” papir. Polaznici će u potpunosti ovladati tehnikom izrade, gde se pomoću papirnih traka ili uopšte papira (novina, kartona) pravi masa koja služi za oblikovanje. Ponekad se umesto papira koristi i tekstilni materijal, ali u principu je papir sasvim dovoljan. Gotov i osušen predmet može naknadno da se obrađuje (brusi, seče) i ima čvrstoću drveta. 
 

7. QUILLING - Quilling tehnika se drugačije naziva i filigranski papir i predstavlja umetnost stvaranja dizajniranih ukrasa od papira. Papir se seče u trake koje se potom savijaju, rolaju i oblikuju u različite oblike koji se mogu koristiti za ukrašavanje čestitki, slika, kutija, jaja i slično, ali isto tako se od ovog papira mogu napraviti nakit, zidne dekoracije, 3-D figure itd. Polaznici će naučiti različite oblike kviling tehnike i samostalno izrađivati željene predmete.

Vreme trajanja:

 • Od 5 do 10 polaznika, 
 • Fond: 16 školskih časova, jedan mesec
 •  Dva puta nedeljno po dvočas od 45 minuta, 
 • ili 4 časa jednom nedeljno u zavisnosti od dogovora sa polaznicima  

Termini upisa: 

 • Termini upisa: 
 • Upis na navedeni kurs vrši se tokom cele kalendarske godine
 • Upis se vrši lično u prostorijama „Božidarca“, adresa: Radoslava Grujića 3, Beograd – radnim danima od 8 do 16č ili 
  • Putem i-mejla: prijava@bozidarac.rs 
  • Putem web-sajta www.bozidarac.rs (odeljak: Onlajn prijava)
  • Putem besplatne info linije 0800 300 305
 • Nastava počinje odmah nakon fomriranja grupe, a najkasnije 20 dana od upisa

Cena kursa i načini plaćanja: 

 • Cena hobi radionice mesečno je: 5.900 rsd

:

Top