Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Street art tura i projekcija filma Žan Lik Godara - Dani evropske baštine

Street art tura i projekcija filma Žan Lik Godara - Dani evropske baštine

Povodom obeležavanja Dana evropske baštine, subotu, 17. septembra, smo započeli urbanim kulturnim nasleđem i Ljiljom iz Belgrade Street Art koja je vodila pešačku turu na Vračaru. Prošetali smo se vračarskim ulicama, i ovoga puta obratili pažnju na ono šta krasi zidove. Pričali smo o uličnoj umetnosti, njenoj istoriji i kako se ona menjala kroz vreme, a i kako je uticala na razvoj ulične kulture Beograda. 

Nakon šetnje, u večernjim časovima smo gledali projekciju filma "Do poslednjeg daha (1960)", poznatog francuskog reditelja Žan Lik Godara koji nas je nažalost ovog meseca napustio.

U narednoj nedelji nas očekuje još zanimljivih događaja kojom obeležavamo ovu manifestaciu uz ovogodišnju temu "Sustainable Heritage".

Kako je sve izgledalo možete videti na linku ovde

Vidimo se u Božidarcu!

 

Dani evropske baštine su najpoznatiji kulturni događaj u kome učestvuju građani i građanke širom Evrope. Pokrenut 1985. godine u Francuskoj, program je organizovan kao zajednička inicijativa Saveta Evrope i Evropske unije. Cilj je da se podigne svet o evropskom kulturnom bogatstvu, stimuliše interesovanje za evropsko kulturno nasleđe ali i da se gradi tolerantno društvo koje se suprotstavlja rasizmu i ksenofobiji.

Podrška Ministrastvo kulture, grad Beograd, GO Vračar

Top