Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Pozivamo Vas na na premijeru Senior Teatra

Pozivamo Vas na na premijeru Senior Teatra

Pozivamo vas na premijernu predstavu pozorišta Senior Teatra, u sredu, 22. juna sa početkom u 20 časova u Božidarcu. U prethodnim mesecima naši najstariji sugrađani su se okupili kako bi vredno radili na ispunjenju svojih snova i zaigrali na daskama "koje život znače" pred publikom Božidarca. 

U trenutno jedinstvenoj predstavi na ovim prostorima naše seniorke 65+ kroz svoje ispovesti  i dramsku igru iznose sećanja koja datiraju od najranijeg detinjstva do današnjih dana. Sećanja na jedno nezaboravno vreme i zemlju u kojoj su rođene, odrastale i živele. Pred publikom one otvaraju svoja srca i  svoje duše, iznoseći delove svog života satkane od rada, truda, ljubavi, mržnje, patnje i radosti!! Postdramski teatar, teatar apsurda Joneska i Beketa i fragmentalna dramaturgija su oblikovali ovu našu predstavu koja govori o mnogim zabludama i apsurdnim sitacijama vremena u kome smo živeli.

Ideja Senior teatra je da okupi nove i entuzijastične generacije starijih osoba, kako bi pozorište postalo inkluzivnije kao oblik scenskih umetnosti u Srbiji. Novi teatar je i dalje otvoren za kandidate koji nikada ranije nisu glumili, ali su uvek želeli, ili su glumili ranije i žele to ponovo, ili su celog života bili deo dramske ili pozorišne produkcije. Pozorišni program je dizajniran posebno za starije osobe i uključuje tehnike koje odgovaraju njihovim mogućnostima i preferencijama. 

Dozvolite da vas odvedemo u drugi svet pozorišne umetnosti predstojeće srede u Božidarcu.

Ulaz je slobodan i dobro došli!

Senior teatar je podržan od strane gradske opštine Vračar u okviru programa ‘’Aktivna starost na Vračaru’’.

Top