Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Poziv za Dane evropske baštine 2022 sa Božidarcem

Poziv za Dane evropske baštine 2022 sa Božidarcem

U septembru se organizuju Dani evropske baštine širom Evrope sa ciljem čuvanja i promovisanja evropskog kulturnog nasleđa. Glavna tema ovogodišnjih Dana evropskog nasleđa je Održivo nasleđe. Irska koja predsedava Savetom Evrope do novembra 2022. godine je postavila tri ključna prioriteta: Naše osnovne slobode - Jačanje ljudskih prava i zaštita civila u Evropi, Čujte naš glas - Promovisanje participativne demokratije i angažmana mladih, Fáilte - Negovanje Evrope koja želi dobrodošlicu, inkluziju i različitost. U Srbiji se Dani evropske baštine obeležavaju od 15. do 31. septembra. 

Možete predložiti neku od kulturnih aktivnosti koja promoviše održivo nasleđe. Tema poziva organizatore događaja da istraže koji se koraci mogu preduzeti da zaštitimo naše bogato i raznoliko evropsko kulturno nasleđe u kontekstu klimatskih promena i degradacija životne sredine. Fokus će se staviti na aktivnu ulogu zajednice i nasleđa u procesu izgradnje održivijeg i otpornije budućnosti. Takođe nudi priliku da započnemo razgovor o tome kako zamišljamo da ta budućnost izgleda.

Ideje možete slati na naš i-mejl office@bozidarac.rs (zajedno sa idejom pošljite vaše ime i prezime, kontakt telefon), a mi ćemo vam se javiti ukoliko je vaša ideja prihvaćena za dalju razradu i budžetiranje. Prilikom predlaganja budite ekonomični i razmišljajte kako možemo dopreti do većeg broja naših sugrađana i sugrađanki. Poziv je otvoren do petka, 25. avgusta do 12 popodne.

Nacionalni koordinator je Ministarstvo kulture i informisanja. 

Top