Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

POLITIKA PRIVATNOSTI

POLITIKA PRIVATNOSTI

 

Politika privatnosti

Politika o zaštiti privatnosti i kukijima na internet sajtu

Opšte

COK Božidarac 1947 (u daljem tekstu Božidarac) kontroliše obradu svih ličnih podataka koji se prikupljaju na websajtu. Božidarac poštuje vašu privatnost i usaglašeni smo sa uredbama važećeg Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije.

Božidarac ne prikuplja i ne obrađuje lične podatke kroz kukije koje postavlja. Izuzetno, u slučaju potreba o kojima će korisnik biti obavešten i za koje će korisnik dati saglasnost, Božidarac će obrađivati lične podatke koje korisnik svojevoljno ostavlja, putem registrovanja na websajt zbog neke usluge koju websajt pruža. Ove informacije mogu da uključuju korisnikovo ime i prezime, i-mail adresu, datum rođenja i državu prebivališta. U zavisnosti od programa i usluge na koju se korisnik prijavljuje, potrebno je ostaviti još neke dodatne podatke specifične za tu radionicu, kurs, konkurs ili registraciju na koju se korisnik dobrovoljno prijavljuje.

Ugnežđeni sadržaj sa drugih web mesta

Članci na ovom web mestu mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih web mesta se ponaša na potpuno isti način kao da je vaš posetilac posetio drugo web mesto.

Ta web mesta mogu da prikupe podatke o vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to web mesto.

Prenos, čuvanje i obrada podataka

Prenos, čuvanje i obrada podataka prikupljenih putem ovog websajta obezbeđeni su putem standardnih i uobičajnih tehničkih mera. Božidarac može uz Vašu saglasnost proslediti Vaše lične podatke kompanijama i udruženjima koje posluju u okviru Božidarac ili trećim licima u slučaju obavljanja neke od usluga koju ste vi tražili, a te strane će obrađivati vaše lične podatke u skladu sa uputstvima.

Pristup, ispravke ili uklanjanje sadržaja

U bilo koje vreme možete da zahtevate da Božidarac obezbedi pristup vašim ličnim podacima koje smo prikupili. Takođe, možete da zahtevate da Božidarac ispravi ili obriše lične podatke. Molimo vas da pošaljete e-mail na office@bozidarac.rs u slučaju da imate bilo kakva pitanja i zahteve u vezi sa ličnim podacima.

Ova Politika o zaštiti privatnosti i kukijima može biti izmenjena ili dopunjena. Navedene promene će stupati na snagu odmah nakon objavljivanja izmenjene i dopunjene Politike o zaštiti privatnosti i kukijima. Korisnci websajta se savetuju da redovno čitaju Politiku o zaštiti privatnosti i kukijima zbog mogućih izmena.

Politika kukija

Websajt COK Božidarac 1947 (www.bozidarac.rs) koristi kukije. Kukiji su male tekstualne datoteke koje websajt čuva na vašem računaru.

Kukiji koji se koriste na websajtu

Ovaj websajt koriti kukije u sledeće svrhe:

Fukcionalni kukiji: kukiji koji se koriste kako bi se unapredila pristupačnost websajta korisnicima. Na primer, kuki se postavlja kako bi alati za čuvanje informacija radili efikasnije. Funkcionalni kukiji websajta koje Božidarac čuva na vašem kompjuteru ostaju validni samo tokom vašeg boravka na sajtu.

Analitički kukiji: Božidarac koristi kukije servisa Google Analytics u svrhe analiziranja načina na koji posetioci koriste websajt. Božidarac onda može da unapređuje websajt. Google Analytics samo obrađuje podatke koje dobija putem websajta na anoniman način. Molimo vas da posetite google.com/analytics za više informacija o Google Analytics.

Kukiji trećih lica: websajt dozvoljava upotrebu kukija dodatnih programa (plug-in) za društvene mreže nekoliko različitih trećih lica. Ovo omogućava da korisnik deli sadržaj websajta na određenim društvanim mrežama. Upotreba podataka koje treća lica prikupe putem ovih plugin-ova za društvene mreže pod kontrolom je isključivo tih trećih lica jer Božidarac ne može da čita te kukije (niti ova lica mogu da čitaju kukije Božidarac). Za više informacija o kukijima trećih lica, molimo vas da pročitate politike tih trećih lica u vezi sa zaštitom privatnosti i kukijima.

 Menjanje podešavanja

Menjanjem podešavanja na svom web brauzeru možete podesiti da dobijete obaveštenje ukoliko se neki kuki sačuva na vašem kompjuteru. Menjanjem podešavanja, možete takođe da podesite da vaš brauzer ne prihvata kukije sa ovog websajta. Međutim, ukoliko vaš brazuer ne prihvata kukije sa ovog websajta, možda nećete moći da pristupite svim delovima websajta.

Društvene mreže

Podatke na društvenim mrežama velikim delom obrađuje sam operater, i na taj deo Božidarac ima ograničen uticaj.

Detaljnije informacije o obradi podataka od strane operatera platforma društvenih mreža i o mogućnostima prigovora možete pronaći u njihovim pravilima o zaštiti podataka:

Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation%20
YouTube: https://policies.google.com/privacy?hl=sr&gl=rs%20
Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875

Podatke prikupljene na društvenim mrežama obrađujemo u svrhu informisanja potrošača o aktuelnim promocijama i ponudama, a u cilju interakcije i unapređenja odnosa sa pratiocima.

Podake prikupljene na društvenim mrežama na osnovu pristanka - komentare, video snimke, slike, lajkove…objavljuje operater. Božidarac ih ne deli sa trećim licima i zadržava pravo brisanja nezakonitih sadržaja, komentara mržnje, eksplicitni sadržaj i podatke koji predstavljaju krivično delo.

Sa operaterom društvene mreže delom postoji odnos u skladu sa čl. 45 Zakona (zajednička odgovornost):

Za metode web praćenja koje operater platforme društvene mreže omogućava, operater i mi smo zajednički odgovorni. Web praćenje (webtracking) može pritom da usledi i nezavisno od toga da li ste na platformu društvene mreže prijavljeni ili registrovani. Kao što smo već napomenuli, nažalostsamo ograničeno možemo da utičemo na metode web praćenja operatera, na primer ne možemo da ih isključimo.

Pravni osnov za metode web praćenja je legitiman interes, koji se sastoji u tome da se platforma društvene mreže i konkretna fan stranica (fan-page) optimizuju.

Video nadzor

Božidarac koristi video nadzor za potrebe bezbednosti zaposlenih i imovine, i radi otkrivanja krivičnih dela i drugih spornih situacija. Obaveštenje o video nadzoru se nalazi na ulazu u naš objekat. Čuvamo informacije prikupljene putem u vremenskom periodu koji nam omogućava da pomognemo regulatornim telima i organima za sprovođenje zakona. Pristup podacima imaju samo ovlašćena lica u Božidarac.

Učešće u procesu selekcije i angažovanja u Božidarcu

Proces selekcije i angažovanja u Božidarcu, počinje dobrovoljnim dostavljanjem CV-ja (biografije) na i-mejl office@bozidarac.rs ili neku drugu adresu ako je tako oglašeno. Vaše podatke ćemo obrađivati kako bismo Vas kontaktirali i sproveli proces selekcije. Vaše podatke, ukoliko nam date saglasnost, ćemo čuvati tokom perioda od 1 (jedne) godine.

Top