Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Otvaranje samostalne izložbe INTUICIJA Ane Bogdanović

Otvaranje samostalne izložbe INTUICIJA Ane Bogdanović

Pozivamo vas na svečano otvaranje izložbe ''Intuicija'' u utorak, 30. jula sa početkom u 19 časova u galeriji ''Božidarac'' autorke Ane Bogdanović. U pitanju je samostala izložba nadarene i mlade autorke iz Beograda.

Kritika izložbe:
“OSLUŠKIVANJE SVETLOSTI”
Prvi utisak je bljesak svetlosti, kao da je Ana naumila da nas zaslepi brzim potezima, munjama, udarima kičice u svim pravcima. Na ovom odnosu poteza za i znaka u velikoj meri se temeljila sudbina umetnosti XX. veka. Ana ko da želi da natera Sunce da sija usred olujnih oblaka. Njena platna izgledaju sasvim ubedljiva da je apstraktna fantastika njihovo pravo podrućje. '' mr slikarstva: Miodrag Elezović

Biografija
Rođena je u Beogradu 1.10.1993. Diplomirala je na državni Britanski Univerzitet “Cardiff Metropolitan University” biznis smer. Sa slikanjem se susreće od naj ranijih dana. Izlagala je na vaiše grupnih izložbi. Slikarstvo je učila u radionicama poznatih autora u Njujorku i Beogradu. “Kada kreiram, to nije u ovoj vremensko prostornoj dimenziji već visoko gore, u Univerzumu. Prve sekvence koje sam ikad uradila su bile upravo o svetu oko nas prikazane na pločama od pravog drveta, koristeći tehniku mixmedia. Nanoseći guste namaze boje zivim pokretima na različite dimenzije platna otkrila sam značajnost samog procesa stvaranja kao i krajnjeg ishoda, umetničkog dela. Smatram da je umetnost transformacija duha u nesto opipljivo čija energija biva lako otkrivena oku posmatrača. Osetite se živim dok koračate kroz moja dela.”

Top