Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Održana promocija grafičkog romana o Nikoli Tesli u galeriji Božidarca

Održana promocija grafičkog romana o Nikoli Tesli u galeriji Božidarca

U subotu, 28. maja, u galeriji Božidarca održana je promocija grafičkog romana o Nikoli Tesli pod nazivom "Čovek koji je oblikovao budućnost", autora Danijelea Meučija

Godine rada i istraživanja života Nikole Tesle, ilustrator i autor Danijele Meuči pretočio je u živopisni grafički roman "TESLA - čovek koji je oblikovao budućnost" koji je objavila izdavačka kuća Komshe.

Posetioci promocije imali su priliku da vide i 30 izloženih radova iz svakog perioda Teslinog života koji je autor obuhvatio u grafičkom romanu: mladost, početak života u SAD, kasniji život u SAD, poslednji dani i nasleđe.
Tesla - čovek koji je definisao budućnost: grafički je roman za sve čitaoce koji žele da saznaju više o istinitom životu ovog izvanrednog pronalazača.
Oživljene predivnom akvarel tehnikom, priče o Teslinom životu zasnivaju se na intervjuu koji je dao za Liberty Magazine 1935. godine, a koji je samog autora podstakao na dalja istraživanja.

O autoru: Danijele Meuči, takođe poznat i kao MEU, italijanski je ilustrator nastanjen u Beogradu. Rođen je u Spilimbergu (Friuli Venecija Dulija), a odrastao u Luči (Toskana) gde je studirao likovnu umetnost.

Podrška: GO Vračar

Top