Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Kurs za šišanje pasa i mačaka

Kurs za šišanje pasa i mačaka

Kurs šišanja i nega pasa i mačaka je jedinstven na našem tržištu. Većina današnjih obuka ne obuhvata rad sa mačkama što ćete uspešno savladati na našoj obuci. 
Gruming (Grooming) je u svetu opšteprihvaćena reč kada se misli na negu kućnih ljubimaca, i odgovorni vlasnici svoje ljubimce redovno vode u gruming salone na uređivanje. Ovo je relativno novo zanimanje u Srbiji, ali je vrlo brzo doživelo ekspanziju, budući da su vlasnici pasa uvideli da je odvođenje ljubimca u salon na uređivanje ne samo moda, nego i potreba. Vlasnici kućnih ljubimaca su sve više svesni da je, pre svega pas, novi član porodice o kome treba voditi računa. Odgovorno vlasništvo znači da je, osim obezbeđivanja hrane i veterinarske nege, važna i higijena ljubimca. Odvođenje ljubimca u salon u mnogome olakšava vlasniku, jer redovnim održavanjem vlasnik ima uvek urednog, čistog, negovanog i zdravog ljubimca. Nega ljubimca zahteva određeno vreme, sredstva za kupanje, alat za sušenje, četkanje, raščešljavanje, šišanje, sečenje noktiju, itd. U vreme brzog življenja, stvaranja karijere i obezbeđivanja standarda za porodicu, premoreni vlasnici često nemaju snage ni vremena za svakodnevnu negu svog ljubimca. Tu stupa na scenu grumer.
Kurs šišanja i nega pasa i mačaka podrazumeva 200 školskih časova praktično-teorijske obuke, tokom kojih bi polaznici bili upoznati sa radnim okruženjem, mobilijarom i alatom neophodnim za profesionalni rad, i postepeno uvođeni u rad sa životinjama – od prijema psa ili mačke, preko kupanja, feniranja, do kvalitetnog šišanja željene frizure, od svakodnevne, sportske, do izložbene, prema pravilima propisanim za određene rase.
Polaznicima će biti obezbeđeni alat i živi modeli za učenje i vežbu, kako bi stekli rutinu i osposobili se za samostalan rad nakon završenog kursa. Za vreme obuke, polaznicima će biti na raspolaganju literatura (Notes from the Grooming table) sa detaljnim opisom rasa po grupama, kao i propisanim frizurama za svaku rasu, kao i korisni linkovi sa tutorijalima svetski poznatih groomera, kako bi mogli i nakon završenog kursa da nastave sa edukacijom i napredovanjem u poslu. Polaznici će biti obučavani u prostorijama salona za kupanje i negu pasa i mačaka, sa svim neophodnim sredstvima za kvalitetan i neometan profesionalni rad. Kurs za profesionalne grumere je savršena prilika da steknete veštine koje se na tržištu traže.

Nastava je podeljena na segmente:

 • Radni prostor,
 • Anatomija i psihologija pasa,
 • Alat i sredstva za negu (kože, dlake, očiju, zuba, ušiju, noktiju),
 • Prijem i pregled psa (godine, narav, stanje kože i dlake – da li su prisutni paraziti, eventualna kožna oboljenja, inflamatorni procesi, bradavice, kvržice, peti prst na zadnjim šapama, stanje ušiju, nokti),
 • Tretmani: kupanje, furminiranje, šišanje, trimovanje,
 • Skidanje zubnog kamenca,
 • Rad sa agresivnim psom,
 • Rad sa mačkom,
 • Osposobljavanje za samostalni rad i polaganje ispita

Cena kursa za šišanje i negu pasa i mačaka i načini plaćanja:

 • NA 2 RATE / 60.000 RSD
 • Prva rata pre početka, ostale na mesec dana
 • Cena kursa je 120.000 RSD i obuhvata praktično-teorijsku obuku, polaganje ispita, skriptu i izradu sertifikata. 
 • Kreditiranje (bez odlaska u banku, bez kamate do 12 meseci) na period od 3 do 24 meseci

Uveli smo i razne mogućnosti upisa:

 • Lično u prostorijama „Božidarca“, adresa: Radoslava Grujića 3, Beograd – radnim danima od 8 do 16č ili
 • Putem i-mejla: prijava@bozidarac.rs
 • Putem web-sajta www.bozidarac.rs (odeljak: Onlajn prijava)
 • Putem besplatne info linije 0800 300 305 

Prijavite se još danas i zakažite konsultacije sa profesionalnom i dugogodišnjom grumerkom.

Na kursu za grumera zavolećete još više svoje klijente 
Kroz svoj rad, grumer treba sebi da postavi osnovni zadatak – uvek je na prvom mestu, najvažnije od svega, zdravlje i dobrobit njegovog krznenog klijenta. Uvek treba imati na umu da radimo sa živim bićima koja ne mogu da se odbrane, ne umeju da kažu ako im nešto smeta, a opet, na kraju tretmana, veselo idu u ruke, i sve nam je oprošteno, jer oni ne umeju da mrze. Volite svoj posao, uživajte u radu sa najiskrenijim bićima, sačuvajte strpljenje, pustite mašti na volju i uživajte dok prolazeći kroz grad srećete svoje pokretne reklamice sa blistavom, sjajnom dlakom, na ponos svom vlasniku i grumeru.

 

:

Top