Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Mala škola elektronike

Mala škola elektronike

Kurs Mala škola elektronike namenjen je dečacima i devojčicama uzrasta od 9 do 14 godina koji žele da na bezbedan način uđu u čaroban svet elektronike. Na kursu se izvode veoma zanimljivi eksperimenti kroz koje deca stiču znanja iz elektronike, fizike i matematike koja će im biti od koristi tokom daljeg školovanja.

S obzirom da deca na ovaj kurs dolaze pre svega da bi se zabavila, odnosno da bi zadovoljila svoju znatiželju, sva teoretska predavanja su prilagođena uzrastu, a biće predstavljena na duhovit način i uvek u cilju praktične primene.

Svi eksperimenti koji se rade u Maloj školi elektronike koriste baterije. Eksperimenti se rade na probnim pločicama slaganjem elektronskih komponenti. Sav alat, pribor i materijal je obezbeđen.

Nakon uspešno savladanog kursa elektronike polaznici imaju mogućnost da nastave da pohađaju kurs robotike. Na ovom kursu pored elektronike polaznici će učiti i o mehanici, programiranju, dizajniranju, izradi prototipova elektronskih uređaja…

Polaznici ovog kursa su do sada osvojili prvo mesto na takmičenju Eurobot Junior Srbija 2014. i 2015. godine kao i 17. mesto na međunarodnom Eurobot Junior 2015. takmičenju održanom u Parizu i prvo mesto na međunarodnom Roboland 2016. takmičenju održanom u Kazahstanu.

Neki od eksperimenata koji se izvode na osnovnom kursu elektronike:

  • SVETLI! SVETLI! – povezivanje LED diode tako da se može uključiti i isključiti pomoću prekidača, elektronski migavac
  • TINO NINO TINO NINO – elektronska sirena
  • UĐI AKO SMEŠ! – alarm
  • POTRAGA ZA ZAKOPANIM BLAGOM – metal detektor 3, 2, 1,
  • NULAAAAA! – tajmer DA LI PADA KIŠA? – detektor kiše
  • DOLAZI POPLAVA! – detektor nivoa vode
  • JEDVA ČEKAM LETO! – eksperimenti sa solarnom energijom.

Školu vodi Dušan Milić, diplomirani inženjer.

Očekujemo vas!

:

Top