Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Kurs za negovateljice online

Kurs za negovateljice online

Kurs za negovateljice - Postani profesionalni negovatelj - završi teoriju online
Profesija negovatelja smatra se jednom od najplemenitijih. Kao obučeni negovatelj vi niste samo podrška, već ste i neko ko ima mogućnost da najstarijim pacijentima ulepša i olakša svakodnevne aktivnosti. Posao negovatelja je zahtevan. Ali zbog empatičnog i nesebičnog posvećivanja svakom klijentu izuzetno je cenjen. Stanovništvo evropskih zemalja ubrzano stari, pa je potreba za kadrovima u nezi starih i nemoćnih sve više izražena. Na kursu za negovatelja u “Božidaracu” obuku smo podelili na dva dela: teorijski deo gde ćete savladati sve principe i načine rada sa senirima, i praktičnu obuku, nakon čega ćete biti odmah obučeni za jedno od najtraženijih zanimanja u zemlji i inostranstvu. Naš kurs za zdravstvenog negovatelja je jedina akreditovana obuka takve vrste u Srbiji. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je pozitivno ocenilo sticanje stručnih kompetenci na našem kursu. Prva rata već od 12.900 rsd.
Zašto se odlučiti za kurs za negovateljice?
Oduvek ste voleli da brinete o drugima? Umete da slušate i verujete da osmeh može da ulepša dan? U obrazovnoj ustanovi “Božidarac” savladaćete sve što čini jednog negovatelja. Bićete obučeni za rad sa licima trećeg doba, kako u geronto-centrima, tako i u privatnim domaćinstvima. Nučićete kako da svoj posao obavljate stručno i kvalitetno.
Teorijska nastava sa puno primera se odvija online
Tražili smo najbolje i najjednostavnije rešenje za online nastavu kako bismo odgovorili na sve zahteve polaznika, a to su: aplikacija mora da bude jednostavna, da može i na običnom kompjuteru i na telefonu da radi, bez komplikovanog instaliranja i bez dodatne opreme, a sve u cilju da se kvalitet nastave za profesionalne negovateljice održi kao i kod frontalne nastave u učionici. Našli smo jednostavno i lako rešenje - časove održavamo uživo u virtualnoj učionici sa belom tablom, deljenjem ekrana i naravno četom. Možete, a i ne morate da ima kameru. U realnom vremenu predavač vodi računa da svi učestvuju i razumeju ono što uče.
Steknite sertifikat državne ustanove za negovatelja starih i bolesnih lica
Nakon odslušanih predavanja i praktične obuke svoje znanje potvrđujete sertifikatom za negovatelja. “Božidarac” baštini tradiciju Narodnog univerziteta Božidar Adžija ima dugogodišnju saradnju kako sa državnim tako i sa privatnim geronto centrima na kojima se obučavaju naši polaznici. Takođe, posle završene obuke na kursu za negovateljicu pruža vam se mogućnost za dodatna usavršavanja kroz povremene seminare i stručna predavanja. Praktične veštine stičete od profesionalnog osoblja koje ima dugodišnje iskustvo u prenošenju znanja polaznicima i u radu sa velikim brojem klijenata. Dobijeni sertifikat naše državne ustanove je garant kvalitetnog obrazovanja i daje prednost prilikom zapošljavanja.
Predavači i saradnici koji su spremni da vas obuče
Kurs za negovateljice u teorijskom delu podrazumeva upoznavanje sa svim neophodnim znanjima i propisima od strane profesora sa dugogodišnjim iskustvom u nezi starih lica. Na svakog polaznika se posebno obraća pažnja kako biste nastavni materijal što efikasnije i lakše savladali sa jasnom prioritizacijom gradiva odnosno šta je osnovno šta mora da zna budući negovatelj. Na predavanjima se izuzetno vodi računa i o komunikaciji sa klijentima, odnosno kako ne dozvoliti da vas savladaju emocije i kako reagovati u kriznim situacijama. Psihološki aspekt je posebno značajan kod posla negovatelja, a naši profesori će se potruditi da vas pripreme za sve očekivane i manje očekivane situacije.
Mogućnost prakse u gerontološkom centru
U geronto-centrima odnosno domovima za stare se odvija praktična obuka tokom koje ćete steći primenljiva znanja pre svega zbrinjvanja ali i ostale veštine koje su neophodne u negovanju starih lica u stacionarnim uslovima. Teorijska obuka se odvija po dogovoru sa predavačem. Uveli smo i fleksibilnu dinamiku praktičnog dela obuke u domu što podarazumeva da se polaznik dogovora sa mentorom iz ustanove o vremenu i načinu njenog realizovanja. Po obavljanju prakse polaznici se upućuju na polaganje završnog ispita koji omogućava sticanje sertifikata.
Program obuke za negovatelje:

 • Učenje o osnovnim principima zaštite starih, invalida i hroničnih bolesnika, kako u socijalnim i zdravstvenim ustanovama, tako i u kućnim uslovima;
 • Prepoznavanje specifičnih potreba starih i hednikepiranih lica, identifikacija i razumevanje problema, procena funkcionalnih sposobnosti i mogućnosti samozbrinjavanja i zbrinjavanja starih lica u ustanovama zdravstvene zaštite;
 • Savladavanje veština komunikacije sa bolesnicima, njihovom rodbinom i kolegama;
 • Primena zdravstvene nege starih u odnosu na telesne, socijalne i psihološke potrebe;
 • Higijena i urednost bolesničke sobe i neposredne okoline (nameštanje kreveta, menjanje posteljine i održavanje higijene pacijenata);
 • Rad po upustvu ili uz nadzor lekara i drugog medicinskog osoblja.

Plan nastave i prakse za negovatelje
Vreme trajanja - kurs za negovateljice online teorijski deo: 20 školskih časova

 • Teorijska nastava održava se jednom ili dva puta nedeljno u dogovoru sa polaznicima, po 2 školska časa iz udobnosti vašeg doma, a Božidarac vam obezbeđuje svu potrebnu literaturu. Ukupan fond teorijske nastave je 20 školskih časova.

Vreme trajanja - kurs za negovateljice praktični deo: 120 školskih časova

 • Praktična nastava se odvija u domovima za stara lica sa kojima “Božidarac” ima saradnju. Dinamiku polaznik dogovara sa mentorom iz doma za stare, od čega zavisi vreme trajanja obuke. Ukupan fond praktične nastave iznosi 120 školskih časova.

Cena i načini plaćanja:

Teorijska nastava online:

 • Fond nastave: 20 školskih časova - 25.800 RSD, na dve rate od 12.900 RSD 
 • Literaturu obezbeđuje Božidarac u iznosu od 1.500 RSD
 • Cena završnog ispita: 2.500 RSD
 • Nakon uspešno završenog teorijskog dela obuke za negovateljice dobija se sertifikat za navedeni modul koji je uračunat u cenu. 

Praktični deo obuke:

 • Fond nastave: 120 školskih časova - 19.800 RSD u celosti
 • Za sve polaznike upisane do 15. JUNA Božidarac obezbeđuje BESPLATAN SANITARNI PREGLED. Prijavi se odmah

Upiši se odmah na kurs za negovateljicu:

 • Najjednostavnije putem sledećeg linka ovde ili
 • Putem i-mejla: prijava@bozidarac.rs 
 • Putem Vibera i Whats up-a +381648668230 ili besplatne info linije 0800 300 305
 • Lično u prostorijama „Božidarca“, adresa: Radoslava Grujića 3, Beograd – radnim danima od 09 do 15č 

Postanite sertifikovani negovatelj i zaposlite se po završetku kursa!
Prijave na obuku negovatelja su u toku, a mesta se brzo popune. Kontaktirajte našu ustanovu i uverite se zašto je “Božidarac” godinama najpopularnije mesto obuke za negovateljice. Prijavite se još danas

Iskustvo polaznika

Prenosimo vam iskustvo Marte Račić koja je skoro završila kurs '' Već duže vreme sam planirala da upišem kurs za negovatelje zato što planiram odlazak u Nemačku čim se situacija sada stabilizuje. Prvi put kada sam pročitala da je nastava online bila sam malo skeptična kako to izlgeda, kao i da li ću uspeti da se snađem jer nisam preterano vična tehnoligiji, ali moje iskustvo je fantastično. Aplikacija je baš jednostavna za korišćenje, meni je odgovaralo što mogu sa tableta da pratim i mislim da je suer stvar što su predavanja uživo. To me je nateralo da ih ne propuštam i dosta korisnih stvari sam čula. Uskoro treba da krenem sa praksom. Preporučujem svima koji hoće da završe kurs za negovatelje na Božidarcu. '' - Uskoro više na Blogu moj.bozidarac.rs 

Izrada sertifikata na engleskom ili nemačkom jeziku: 
U skladu sa molbom polaznika moguće je izdati sertifikat na engleskom jeziku nakon uspešno položenog završnog ispita. Cena izrade sertifikata iznosi 5.000 dinara i trenutno je jedino moguća na engleskom jeziku. U roku ne dužem od 7 dana od dana podnošenja molbe.

Potvrda znanja sertifikatom ako već imate iskustva
Posedujete radno iskustvo od minimum tri meseca za negovatelje? Steknite priznati sertifikat bez pohađanja obuke. Priložite kao dokaz potvrdu o iskustvu iz doma za stare, bolnica i sličnih privatnih i državnih ustanova, kopiju diplome o završenoj srednjoj školi i možete polagati stručni ispit. Cena provere znanja sa izdavanjem sertifikata kursa za negovatelja je 20.000 rsd.

 

:

Top