Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Kurs za masera

Kurs za masera

Kurs za masera - Postani profesionalni maser 
Verujete da dodir može da leči? Želite ljude da opustite ili da im pomognete masažom bez primene lekova? U potrazi ste za novim zanjimanjem koje je traženo? Potreban vam je dodatan izvor prihoda? Verujete da se najbolje uči kroz praksu odnosno da odmah naučeno i primenite? Onda je kurs za masera prava obuka za vas. Masaža je trenutno jedno od najtraženijih i najkorisnijih zanimanja. Masažom se postižu pozitivni efekti tehnikom dodira bez primena lekova, uz olakašavanje tegoba i eliminisanje bola kod povređenih i obolelih. Na kursu za masera u “Božidaracu” savladaćete umeće relaks masaže, ali i veštine manuelne limfne drenaže, anticelulit masaže, mišićne napetosti i druge značajnije delove kiropraktike.

Profesionalni kurs za masera u specijalizovanom kabinetu za praktičan deo nastave

Program obuke za masera sadrži i podrazumeva sticanje osnovnih znanja iz anatomije i fiziologije, osnovne masažne tehnike, higijensku masažnu tehniku, terapeutsku masažnu tehniku, relaksacionu masažnu tehniku, masažu lica i tela, osnove medicinske masaže, uređenje i dezinfekcija pribora i alata koji se koriste pri masaži, osnovnu poslovnu komunikaciju kao i mere zaštite na radu kada je u pitanju kurs za masera. Obuka ne samo da obuhvata sve ono što bi jedan maser trebalo da zna, već je i finansijski najisplativiji. Obuka za masera se realizuje u „Božidarcu“ u našem kabinetu za masažu, opremljenim specijalno za obuku polaznika sa stolovima za masažu, preparatima (mleko, tonik, masaž kreme, maske…) kao i drugim higijenskim sredstvima. Na raspolaganju vam je sva potrebna literatura, a praktične tehnike masaže uvežbavaćete na drugim polaznicima ili modelima. Poželjno je da polaznici imaju modele, kako bi stekli što više prakse. Prvo ćete savladati osnove zato što na dobro savladanoj teorijskoj osnovi gradimo budući praktičan rad, a zatim postepeno prelaziti na kompleksnije masaže uz tehnike prepoznavanja potreba svakog klijenata posebno.

Sertifikat državne ustanove sa tradicijom dužom od pola veka

Po završetku predavanja i praktične obuke polaznik polaže završti ispit kojim potvrđuje svoje znanje sertifikatom za masara. “Božidarac” kao naslednik Narodnog unverziteta Božidar Adžija ima višegodišnju tradiciju obučavanja na hiljade stručnih i kvalifikovanih masera. Nakon završene obuke za masažu pruža vam se mogućnost i za dodatna usavršavanja i specijalističke seminare. Kurs za masera izvodi profesionalno osoblje koje ima dugodišnje iskustvo u prenošenju znanja polaznicima i u radu sa velikim brojem klijenata.

Profesori koji su tu da vam prenesu i znanje i veštine

Sa teorijom i praksom na kursu za masera upoznaće vas profesionalci u korišćenju masaže u relaks i terapeutske svrhe. Naš tim profesora sastoji se od specijalista koji iza sebe imaju formalno obrazovanje ali i praktično iskustvo u radu sa klijentima. Maksimalno su posvećeni svakom polazniku, rad na predavanjima je interaktivan sa uvek otvorenim prostorom za dodatna pitanja i asistenciju na praktičnom delu časa. Iz svoje dugogodišnje karijere preneće vam najzanimljivije primere iz prakse. Učiniće da časovi budu zanimljivi, a progam kursa masaže efikasno usvojen od strane svakog polaznika.

Savladajte sve tehnike masaže na našem kursu za masere

Tu smo da vam pomognemo da savladate tajne ove drevne veštine čije je dejstvo danas višestruko. Obuka za masera sastoji se iz nekoliko celina i podrazumeva da polaznik nakon kursa može da izvodi relaks i terapeutsku masažu. Masaža kao terapijsko umeće ima pozitivan efekat na sve telesne sisteme i preventiva je dobrom zdravlju. Objedinjeni kurs masaže na “Božidarcu” podeljen je u tri celine:
            Opšti deo – U ovom delu polaznici se upoznaju sa uvodom i istorijskim razvojem masaže, izgledom prostorije za masažu, upoznaju se sa sredstvima za rad (mleko, tonik, masaž kreme, maske…). Na dobro savladanoj teorijskoj osnovi gradimo budući praktičan rad. Osnovni deo – Rezervisan je za učenje masažnih hvatova i međuhvatova koji su potrebna za izvođenje masaže, indikacijama i kontraindikacijama, biološkom delovanju masaže, pregledu i dijagnozi kože. Naučićete svo o bolnim stanjima mišića i zglobova, degenetivnim oboljenima kičmenog stuba i spotskim povredama. Savladaćete i tehnike anticelulit masaži, limfne drenaže i kiropraktike. Specijalni deo – Na ovom delu bićete obučeni da samostalno izvedete parcijalnu masažu delova tela, relaks masažu celog tela, limfnu drenažu, anticelulit masažu i kiropraktiku. Sad već možete da prepoznate probleme kod klijenata, da date određene savete koji se tiču izbora masaže i njenog blagotvornog dejstva.
          Nakon oduslušanog kursa u mogućnost ste da radite i sledeće vrste masaža: Relaks masaža - Ova masaža je najviše tražena od strane klijenata. Terapeut uz pomoć ulja masira određene delove tela oslobađajući klijenta napetosti i umora. Sama masaža je izuzetno prijatna i opuštajuća i preporučuje se osobama koje na masažu dolaze prvi put. Obično traje sat vremena. Sportska masaža - Namenjena prvenstveno sportistima a njena osnovna funkcija je povećanje sportskih rezultata i srečavanje povreda. Karakterišu je energičniji i brži pokreti od relaks masaže. Akcenat je na istezanju i zagrevanju mišića. Ukoliko se radi o parcijalnoj masaži obično traje do 30 minuta. Anticelulit masaža - Veruje se da je anticelulit masaža najefikasniji način uklanjanja celulita. Ona traje do 40 minuta i sprovodi se u seriji od 10 vezanih tretmana. Ovom masažom izbacuju se toksini iz tela, poboljšava se prokrvljenost i efikasno “razbija” masno tkivo. Masiranje je vrlo intenzivno pa se preporučuje postepeno povećanje intenziteta, kako klijent ne bi dobio modrice. Manuelna limfna drenaža - Limfna drenaža može biti: preventivna, terapijska i kozmetička. Pošto to nije masaža mišića, izvodi se posebnim drenažnim pokretima, pritiskom i određenim smerom, u cilju eliminacije viška tečnosti i štetnih materija iz organizma. Limfna drenaža u terapijske svrhe se primenjuje kao detoksikacija tkiva i organizma, kod problema proširenih vena, opekotina, ali i svih drugih stanja izazvanih traumom. U estetske svhe se primenjuje radi prevencije oticanja, redukcije celulita, podizanja imunog sistema i dobrog svakodnevnog osećaja. Aromaterapija - Masažna terapija koja se bazira na relaks masaži uz korišćenje aromatičnih ulja. Cilj ove masaže je opuštanje tela i predlaže se kod prevazilaženja stresa i emocionalnih problema.
           
Objedinjeni kurs za masera ne samo da obuhvata sve ono što bi jedan maser trebalo da zna, već je i finansijski isplativiji. Imajući u vidu da smo državna ustanova naši sertifikati su priznati i proverana garancija kvaliteta već duže od pola veka i preko hiljadu polaznika kursa masaže samo u protekle tri godine. Upišite se još danas i postanite profesionalni maser. Više informacija o masaži možete pronaći u tekstu ,,Moć dodira''- Kurs masaže
            U mogućnosti ste da izaberete dva načina usavršavanja: individualno ili rad u grupi. Nastava u grupi počinje odmah po formiranju, a maksimalno deset do petnaest dana nakon upisa. Individualni kurs za masera predviđen je za one koji žele da steknu znanje prema njihovoj dinamici i rasporedu.

Vreme trajanja objedinjenog kursa masaže je:

 • 6 i više polaznika – 68 školskih časova (8 teorijske i 60 časova praktične obuke)
 • Od 2 do 6 polaznika – 50 školskih časova (6  teorijske i 44 časova praktične obuke)
 • Za individualni oblik nastave predviđena su 34 školska časa
 • Dinamika rada za grupnu nastavu se određuje nakon dogovora sa drugim članovima grupe i sa predavačem, a uglavnom se odvija dva puta nedeljno po pet školskih časova
 • Za individualni oblik nastave, polaznik predlaže termine i dinamiku rada

Cena kursa  i obuke za objedinjeni osnovni i viši kurs masaže i načini plaćanja:

 • NA 2 RATE / 24.500 RSD
 • Cena kursa je 49.000 RSD 
 • BESPLANTA SKRIPTA ZA POLAZNIKE KOJI SE UPIŠU DO 31. JULA. Budi deo nove grupe!
 • Cena ispita za objedinjeni kurs masaže: 2.500 rsd (uračunato u cenu)

*Ukoliko imate bilo kakvo medicinsko ili fizičko oboljenje neophodno je o tome da obavestite Božidarac u pisanoj formi ili putem e-maila pre početka kursa

U nastavku možete pročitati iskustvo od skorašnjih polaznika koji su uspešno završili kurs za masera u Božidarcu:

,,Salon radi malo više od godinu dana. Nalazimo se na Vidikovcu, radim trenutno ja,ali sin i supruga upravo završavaju kod vas kurseve masaže. Kiroterapeutske masaže su ono po čemu smo prepoznatljivi. U ,,Božidarcu'' sam stekao praktične veštine ali i teorijsko znanje kada je u pitanju anatomija tela. Mislim da dovoljno govori o kvalitetu kursa to što i sin i supruga na moju preporuku završavaju objedinjenu obuku za masažu kod vas.'' - Saša Brdar, Salon Balans. Uskoro ćete moći ceo intervju sa Sašom da pročitate na Blogu ,,Moj Božidarac''.

Našu prošlogodišnju polaznicu Milene Marić završeni kurs masaže odveo je na jedan od najvećih svetskih prekookeanskih kruzera. “U ,,Božidarcu'' sam završila kurs masaže zato što sam godinama bila zaljubljena u ovu veštinu. Po dobijanju sertifikata za masera rešila sam da okušam svoju sreću i prijavim se za posao masera na kruzeru. Sada me očekuje putovanje i veoma sam zahvalna što ću primeniti stečeno znanje”, reči su naše uspešne polaznice.

Steknite znanje kroz kurs za masera koje ćete odmah naplatiti. Prijave za obuku masera su u toku, a mesta se brzo popune. Posetite našu ustanovu i uverite se zašto je “Božidarac” godinama najpopularnije mesto za kurs masaže. Literatura za kurs masaže obezbeđuje „Božidarac“ po ceni od 1.500 rsd. 

Upiši se odmah na kurs za masere:

 • Najjednostavnije je putem sledećeg linka ovde ili
 • Putem Vibera i Whats up-a +381648668230
 • Putem besplatne info linije 0800 300 305 
 • Lično u prostorijama „Božidarca“, adresa: Radoslava Grujića 3, Beograd – radnim danima od 9 do 15č ili

Ako i pored svih prednosti obuke za masera koje smo naveli još uvek niste sigurni da li je kurs za masera prava obuka za vas pozovite nas još danas i zakažite besplatne konsultacije!

Dokumentacija potrebna za upis:

 • Lične karta

Izrada sertifikata na engleskom jeziku: 

U skladu sa molbom polaznika moguće je izdati sertifikat na engleskom jeziku nakon uspešno položenog završnog ispita. Cena izrade sertifikata iznosi 5.000 dinara i trenutno je jedino moguća na engleskom jeziku. U roku ne dužem od 10 dana od dana podnošenja molbe.

Realizacija individualne nastave:
Za kandidate koji žele da pohađaju obuku za masažu prema sopstvenoj dinamici i u terminima koji njima odgovaraju, kao i da obuku završe za što kraće vreme, organizujemo individualnu obuku. Fond za objedinjeni osnovni i viši kurs masaže su 34 časa. Cena individualnih časova: 1.800 rsd po času, uz obezbeđenu besplatnu literaturu. Iskoristi priliku. Upiši se odmah!  Polaznik je u obavezi da obezbedi modela.

Potvrda znanja sertifikatom ako već imate iskustva: Posedujete radno iskustvo od minimum tri meseca? Steknite priznati sertifikat za masera bez pohađanja obuke. Priložite kao dokaz potvrdu o iskustvu rada u salonu (minimalno tri meseca) diplomu o završenoj srednjoj školi i možete polagati stručni ispit. Cena provere znanja sa izdavanjem sertifikata za objedinjeni osnovni i viši kurs masaže je 24.000 rsd 

 

Skripta kursa i obuke za masera:

:

Top