Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Kurs za manikir sa nadogradnjom i pedikir

Kurs za manikir sa nadogradnjom i pedikir

Opšta informacija: Kurs za nokte

Polaznici kursa za manikir i pedikir prolaze obuku oblikovanja nokatne ploče, sređivanja zanoktica i poliranja noktiju, korišćenja krema za ruke i specijalnih ulja za zanoktice. Reč pedikir nega stopala, je nastala u Francuskoj, vodi poreklo od latinske reči pedis,što znači noga i cure što znači lečenje ili nega. Naziv manikir, nega ruku, potiče od latinskih reči manus što znači ruka i cure što znači lečenje ili nega. Arheoloske iskopine od početka paleolita pa sve do početka Starog veka pokazale da su plemići vodili računa o svom izgledu ruku i nogu koje su ukrašavali, negovali i iscrtavali. Sada sve više žena i muškaraca vode računa o svojim stopalima i rukama estetski i medicinski. Zato u poslednje vreme ima sve više salona koji se bave kozmetikom i negom lica i tela. Na kursu manikira i pedikira možete naučiti sve procedure i vešine estetske i medicinske nege vašeg klijenta kao i pristup samom klijentu.

Obuka obuhvata rad na modelu, sve tehnike gela po želji polaznika odnosno klasičan manikir. Na segmentu obuke za pedikir uči se i savladavaju tehnike estetskog i medicunskog kao i protetika nokta. Pored toga stiču se i osnovna znanja iz negovanja kože i noktiju na stopalima. Kurs za manikir i pedikir obuhvata sve, od prijema mušterije ili stranke u salon, načina komunikacije sa istim, higijenskih i tehničkih uslova salona za manikir-pedikir, do alata i preparata koji se koriste za negu i ulepšavanje klijenta. Naš sertifikat je garant kvalitetnog obrazovanja i daje prednost prilikom zapošljavanja. Ukoliko želite da budete priznati na tržištu rada i olakšate sebi mogućnost zapošljavanja, ovo je pravi izbor za Vas. Upišite se još danas.

Dinamika rada za grupnu nastavu je u skladu sa dogovorom sa polaznicima dok za individualni oblik nastave, polaznik predlaže termine i dinamiku rada. Plan nastave kursa za manikir i pedikir je podeljen na nastavne celine i podrazumeva: 1. Uvod, histologija koze, građa nokta dezinfekcija i sterilizacija osnovne mere zaštite od infekcije pribor za rad prijem klijenta, postupak rada manikir tehnike 2. Postupak gel laka 3. Postupak tipsi - lak za nokte, gel lak, gel u boji 4. Postupak tipsi - french tehnika 5. Postupak tipse kamuflažni gel -french 6. Izlivanje noktiju kamuflažni gel -french 7. Postupak pedikira - estetski 8. Obrada uraslog nokta 9. Obrada kurjeg oka 10. Obrada drvenog nokta, gljivice.

Više informacija možete naći na stranici Kurs za nokte klikom ovde

:

Top