Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Kurs za frizera

Kurs za frizera

Kurs za frizera - Postani profesionalni frizer

Da li ste razmišljali o tome da postanete stručnjak u jednom od najpopularnijih zanimanja? Posao frizera je izuzetno kreativan, a sa druge strane pruža vam dovoljnu fleksibilnost za rad od kuće ili u salonu. Kao dodatni ili glavni posao bićete u mogućnosti da sebi obezbedite odličnu zaradu. Na kursu za frizera u “Božidarcu” savladaćete neopodnu osnovu zanata ali i više od toga. Bez potrebnog predznanja naučićete da svojim rukama napravite najkreativnije frizure.

Kompletna obuka za ženskog i muškog frizera

Verujemo da se najbolje uči u praksi. Sve što savladate na teorijskim časovima primenićete na modelima. Upoznaćete se sa strukturom dlake i oblika lica. Nezabilazan deo kursa za frizera su i razne tehnike šišanja. Obuka podrazumeva i poznavanje preparata koji se koriste za negu i ulepšavanje kose kao i veštine pranja kose i masaža glave. Tehnike kovrdžanja i ispravljanja kose se detaljno izučavaju kako bi ih što spretnije izvodili. Komunikacija sa klijentima važan je deo kursa za frizera kao i vođenje frizerskog salona. Po završetku obuke i sticanja sertifikata bićete obučeni u profesionalca koji će svoje usluge lako naplatiti. 

Višegodišnja tradicija realizacije kursa za frizera u državnoj ustanovi

Ukoliko se odlučite za kurs frizera u našoj ustanovi bićete ponosni vlasnik sertifikata jedne od najstarijih državnih ustanova za obrazovanje u zemlji. To znači da je na kursevima prošlo na hiljade zadovoljnih polaznika koji su ostvarili uspešne karijere. Takođe, posle završene obuke na kursu za frizere, pruža vam se mogućnost za dodatna usavršavanja kroz povremene seminare i izučavanja novih tehnika. Praksa je obezbeđena svim polaznicima u moderno opremljenom salonu sa svim neophodnim alatima i preparatima.

Učite praksu od proverenih i iskusnih stručnjaka

Svakom učeniku koji prvi put stiče nove veštine potreban je kvalitetan mentor koji zna da sa lakoćom prenese znanje. U “Božidarcu” upravo dobijate profesore koji su vam na raspolaganju za sva pitanja i asistenciju. Sve tehnike šišanja i nege kose prelaze se postupno i detaljno. Podstiče se postavljanje pitanja i što veća aktivnost na praktičnom delu nastave. Profesori će preneti i svoja iskustva, kako reagovati u posebnim situacijama kada zahtevi klijenta možda nisu najjasniji ili kako klijentu pomoći prilikom odabira najbolje frizure.

Savremeni salon za praktični deo kursa za frizera

U saradnji sa “Udruženjem žena” omogućili smo svim polaznicima modele na kojima će primeniti naučeno. Kurs za frizere organizuje se u posebnom salonu u okviru “Božidarca”, što osigurava kvalitet obuke jer je predavač sve vreme pored vas, spreman da u svakom trenutku pomogne. U salonu su dostupni svi profesionalni uređaji i alati, kao i kozmetika za svaki tip kose. Kandidati koji imaju mogućnost i žele dodatnu praksu (nije obavezno) mogu dobiti uput za neki od registrovanih salona koji sami obezbede ili u saradnji sa ustanovom.

Postanite muški ili ženski frizer, ili upišite sveobuhvatni kurs za frizera

Prilikom upisa možete se odlučiti za kurseve ženskog, muškog ili muško-žensko frizera. U zavisnosti od odabranog kursa dobićete plan nastave i prakse kao i cenu. Predznanje za kurs za frizera nije potrebno. Polaznicima preporučujemo sveobuhvatni kurs kako bi mogli da rade sa svim klijentima bez obzira na pol. Na kursu za muško-ženskog frizera obrađuje se sledeća materija:

 • Upoznavanje sa samom stukturom dlake i oblicima lica;
 • Savladavanje različitih tehnika šišanja;
 • Poznavanje tehnika nijansiranja i kolorizacije;
 • Upoznavanje sa preparatima koji se koriste za negu i ulepšavanje kose;
 • Veštine pranja kose i masaža glave, kovrdžanja i ispravljanja kose;
 • Komunikacija i prijem mušterija, razumevanje njihovih zahteva;
 • Higijenski i tehnički uslovi frizerskog salona.

Plan nastave i prakse u zavisnosti od odabaranog kursa

Kursa za muško-ženskog frizera:
Fond nastave: 84 časova (16 teorijskih 68 praktične obuke)
Cena kursa za muško-ženskog frizera je 37.000 RSD sa prvom ratom od 9.250 RSD
Kursa za ženskog frizera:

Fond nastave: 60 časova (12 teorijskih i 48 praktične obuke)
Cena obuke samo za ženskog frizera: 33.000 rsd sa prvom ratom već od 8.250 RSD
Kursa za muškog frizera:
Fond nastave: 24 časova
Cena obuke samo za muškog frizera: 21.000 RSD
Cena ispita za muško-ženskog frizera: 3.000 RSD

Za brži napredak odaberite indvidalni kurs za frizere
Individualnu nastavu obuke za frizera organizujemo odmah po popunjvanju prijave. Ovakav način obuke idealan je za polaznike koji žele da pohađaju obuku prema sopstvenoj dinamici i u terminima koji njima odgovaraju, kako bi obuku završili za što kraće vreme.
Fond časova predviđen za kompletan program: ženski frizer – 40 časova 
Fond časova predviđen za kompletan program: muško-ženski frizer – 56 časova
Cena individualnih časova: 1.500 rsd po času 
Polaznik je u obavezi da obezbedi modela.

Uveli smo i razne mogućnosti plaćanja obuke za buduće frizere

 • Plaćanje možete izvrštiti u 3 ili 4 mesečne rate, uz dinamiku plaćanja koja prati dinamiku nastave;
 • Takođe nudimo mogućnost plaćanja čekovima građana u 4 rata;
 • Administrativnom zabranom do 4 rata;
 • Kreditiranje (bez odlaska u banku, bez kamate do 12 meseci) na period od 3 do 36 meseci

Zadovoljni polaznici pronašli su posao odmah nakon završetka obuke za frizera
                   
Olja Popović je oduvek volela da sređuje kosu drugaricama. Kurs za frizera je upisala kako bi što pre savladala tajne zanata koji se najviše uči kroz praksu. “Razmišljala sam o skupim akademijama i školama ali sam odabrala “Božidarac” i nisam se pokajala, pre svega zato što je državna ustanova i sve što je osnova zanata za frizere sam naučila. Danas radim u jednom vračarskom salonu i nadam se da ću uskoro pokrenuti svoj. Moj savet je da morate dosta glava ošišati i ofarbati da biste otvorili svoj salon. Potrebna vam je dobra osnova koju možete da dobijete u “Božidarcu”. Takođe zaposleni i predavač su stvarno ljubazni i spremni da pomognu šta god vam je potrebno”, prenela je svoje utiske Olja.
             Katarina se odlučila za kurs frizera jer je želela da sebi obezbedi još jedan izvor prihoda. Po preporuci upisala je sveobuhvatni kurs u “Božidarcu” i uspešno svaladala teoriju i praksu. “Oduševljena sam realizacijom kursa za frizere jer sam svladala sve što me je zanimalo. Naučila sam razne tehnike šišanja i farbanja i upoznala se sa neophodnim preparatima i alatima. Češalj i makaze postali su moja produžena ruka i radujem se svakom novom kreativnom izazovu. Sve preporuke”! Uskoro više na
Blogu ,,Moj Božidarac''.

Izaberite profesiju frizera i zaposite se odmah po zavšetku kursa!
                 Prijave na kurs za frizera su u toku, a mesta se brzo popune. Posetite našu ustanovu i uverite se zašto je “Božidarac” godinama najpopularnije mesto za obuku frizera. Literaturu obezbeđuje Božidarac po ceni od 1.500 dinara.  Prijavite se na vreme već danas.

Potvrda znanja sertifikatom ako već imate iskustva
Steknite priznati sertifikat bez pohađanja obuke ako posedujete iskustvo od minimum tri meseca. Priložite kao dokaz potvrdu o radu u frizerskom salonu, kopiju diplome o završenoj srednjoj ili osnovnoj školi i kopiju lične karte i možete polagati stručni ispit.
Cena provere znanja sa izdavanjem sertifikata:

 • Za ženskog frizera - 20.900 RSD
 • Za muškog frizera - 12.000 RSD
 • Za muško-ženskog frizera - 25.000 RSD

Termini upisa obuke za frizera: 

 • Upis na navedeni kurs vrši se tokom cele kalendarske godine
 • Upis se vrši lično u prostorijama „Božidarca“, adresa: Radoslava Grujića 3, Beograd – radnim danima od 8 do 16h ili 
  • Putem i-mejla: prijava@bozidarac.rs 
  • Putem web-sajta www.bozidarac.rs (odeljak: Onlajn prijava)
  • Putem besplatne info linije 0800 300 305
 • Nastava počinje odmah po formiranju grupe, a najviše 20 dana nakon upisa 
 • Individualnu nastavu organizujemo odmah

NOVO! Izrada sertifikata na engleskom jeziku: 

U skladu sa molbom polaznika moguće je izdati sertifikat na engleskom jeziku nakon uspešno položenog završnog ispita. Cena izrade sertifikata iznosi 5.000 dinara i trenutno je jedino moguća na engleskom jeziku. U roku ne dužem od 10 dana od dana podnošenja molbe.

 

 

Skripta kursa i obuke za frizera:

 

:

Top