Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Kurs za frizera

Kurs za frizera

Kurs za frizera - Postani profesionalni frizer

Da li ste razmišljali o tome da postanete stručnjak u jednom od najpopularnijih zanimanja? Posao frizera je izuzetno kreativan, a sa druge strane pruža vam dovoljnu fleksibilnost za rad od kuće ili u salonu. Kao dodatni ili glavni posao bićete u mogućnosti da sebi obezbedite odličnu zaradu. Na kursu za frizera u “Božidarcu” savladaćete neopodnu osnovu zanata ali i više od toga. Bez potrebnog predznanja naučićete da svojim rukama napravite najkreativnije frizure.

Kompletna obuka za ženskog i muškog frizera
Verujemo da se najbolje uči u savšrenoj kombiniaciji teorije i prakse. Sve što savladate na teorijsko-praktičnim časovima primenićete na modelima. Upoznaćete se sa strukturom dlake i oblika lica. Nezabilazan deo kursa za frizera su i razne tehnike šišanja. Obuka podrazumeva i poznavanje preparata koji se koriste za negu i ulepšavanje kose kao i veštine pranja kose i masaža glave. Tehnike kovrdžanja i ispravljanja kose se detaljno izučavaju kako bi ih što spretnije izvodili. Komunikacija sa klijentima važan je deo kursa za frizera kao i vođenje frizerskog salona. Po završetku obuke i sticanja sertifikata bićete obučeni u profesionalca koji će svoje usluge lako naplatiti. 

Višegodišnja tradicija realizacije kursa za frizera u državnoj ustanovi
Ukoliko se odlučite za kurs frizera u našoj ustanovi bićete ponosni vlasnik sertifikata jedne od najstarijih državnih ustanova za obrazovanje u zemlji. To znači da je na kursevima prošlo na hiljade zadovoljnih polaznika koji su ostvarili uspešne karijere. Takođe, posle završene obuke na kursu za frizere, pruža vam se mogućnost za dodatna usavršavanja kroz povremene seminare i izučavanja novih tehnika. Praksa je obezbeđena svim polaznicima u moderno opremljenim salonima sa svim neophodnim alatima i preparatima sa kojima Centar ima saradnju i koji su priznati u svojim oblastima.

Učite praksu od proverenih i iskusnih stručnjaka
Svakom polazniku koji prvi put stiče nove veštine potreban je kvalitetan mentor koji zna da sa lakoćom prenese znanje. U “Božidarcu” upravo dobijate nastavnike koji su vam na raspolaganju za sva pitanja i asistenciju. Sve tehnike šišanja i nege kose prelaze se postupno i detaljno. Podstiče se postavljanje pitanja i što veća aktivnost na praktičnom delu nastave. Nastavnici su vlasnici salona i oni će vam preneti i svoja iskustva, kako reagovati u posebnim situacijama kada zahtevi klijenta možda nisu najjasniji ili kako klijentu pomoći prilikom odabira najbolje frizure.

Teorijsko-praktična nastava u savremenim frizerskim salonima
Kurs za frizere organizuje se u frizerskim salonima sa kojima Centar ima saradnju, što osigurava kvalitet obuke jer je nastavnik sve vreme pored vas, spreman da u svakom trenutku pomogne. U salonima su dostupni svi profesionalni uređaji i alati, kao i kozmetika za svaki tip kose. Kandidati takođe koji imaju mogućnost i žele dodatnu praksu (nije obavezno) mogu dobiti uput za neki od registrovanih salona koji sami obezbede ili u saradnji sa ustanovom.

Postanite muški frizer ili upišite sveobuhvatni kurs za frizera
Prilikom upisa možete se odlučiti za kurseve muškog ili muško-žensko frizera. U zavisnosti od odabranog kursa dobićete plan nastave i prakse kao i cenu. Predznanje za kurs za frizera nije potrebno. Polaznicima preporučujemo sveobuhvatni kurs za frizera kako bi mogli da rade sa svim klijentima bez obzira na rod. Na kursu za muško-ženskog frizera obrađuje se sledeća materija:

 • Upoznavanje sa samom stukturom dlake i oblicima lica;
 • Savladavanje različitih tehnika šišanja;
 • Poznavanje tehnika nijansiranja i kolorizacije;
 • Upoznavanje sa preparatima koji se koriste za negu i ulepšavanje kose;
 • Veštine pranja kose i masaža glave, kovrdžanja i ispravljanja kose;
 • Komunikacija i prijem mušterija, razumevanje njihovih zahteva;
 • Higijenski i tehnički uslovi frizerskog salona.

Plan nastave i prakse u zavisnosti od odabaranog kursa
Kursa za muško-ženskog frizera je podeljen na dva dela:

1. Teorijska nastava: 20 šk. časova i iznosi samo 17.900 RSD, u celosti
2. Praktična nastava: 160 šk. časova i iznosi 18.900 RSD, u celosti
Ukupan fond nastave: 180 časova teorijsko praktične obuke
Dinamiku polaznik dogovara sa mentorom iz frizerskog salona, od čega zavisi vreme trajanja obuke, okvirno oko jedan ipo do dva meseca 

Božidarac svim polaznicima obezbeđuje besplatno sanitarnu knjižicu do 31. JULA 
Kursa za ženskog frizera:
Fond nastave: 150 časova (od toga 20 šk. časova teorijska nastava)
Cena teorijske nastave:
17.900 RSD, u celosti
Cena praktine nastave: 18.000 RSD, u celosti
Kursa za muškog frizera:
Fond nastave: 90 časova (od toga 20 šk. časova teorijska nastava)
Cena teorijske nastave:
17.900 RSD, u celosti
Cena praktine nastave za muškog frizera: 17.000 RSD, u celosti

Zadovoljni polaznici pronašli su posao odmah nakon završetka obuke za frizera
                   
Olja Popović je oduvek volela da sređuje kosu drugaricama. Kurs za frizera je upisala kako bi što pre savladala tajne zanata koji se najviše uči kroz praksu. “Razmišljala sam o skupim akademijama i školama ali sam odabrala “Božidarac” i nisam se pokajala, pre svega zato što je državna ustanova i sve što je osnova zanata za frizere sam naučila. Danas radim u jednom vračarskom salonu i nadam se da ću uskoro pokrenuti svoj. Moj savet je da morate dosta glava ošišati i ofarbati da biste otvorili svoj salon. Potrebna vam je dobra osnova koju možete da dobijete u “Božidarcu”, salone koje imaju u ponudi su stvarno izuzetni. Takođe zaposleni i predavač su stvarno ljubazni i spremni da pomognu šta god vam je potrebno”, prenela je svoje utiske Olja.
             Katarina se odlučila za kurs frizera jer je želela da sebi obezbedi još jedan izvor prihoda. Po preporuci upisala je sveobuhvatni kurs u “Božidarcu” i uspešno svaladala teoriju i praksu. “Oduševljena sam realizacijom kursa za frizere jer sam svladala sve što me je zanimalo. Naučila sam  iz prve ruke, od Mire koja je vlasnica uspešnog frizerskog salona na Vračaru, razne tehnike šišanja i farbanja i upoznala se sa neophodnim preparatima i alatima. Češalj i makaze postali su moja produžena ruka i radujem se svakom novom kreativnom izazovu. Sve preporuke”! Uskoro više na
Blogu ,,Moj Božidarac''.

Izaberite profesiju frizera i zaposite se odmah po zavšetku kursa!
Prijave na kurs za frizera su u toku, a mesta se brzo popune. Posetite našu ustanovu i uverite se zašto je “Božidarac” godinama najpopularnije mesto za obuku frizera. Literaturu obezbeđuje Božidarac po ceni od 1.500 dinara.  Cena ispita za muško-ženskog frizera: 2.000 RSD. Prijavite se na vreme već danas. 

Potvrda znanja sertifikatom ako već imate iskustva
Steknite priznati sertifikat bez pohađanja obuke ako posedujete iskustvo od minimum tri meseca. Priložite kao dokaz potvrdu o radu u frizerskom salonu, kopiju diplome o završenoj srednjoj ili osnovnoj školi i kopiju lične karte i možete polagati stručni ispit.
Cena provere znanja sa izdavanjem sertifikata:

 • Za muško-ženskog frizera - 19.000 RSD

Upiši odmah kurs za frizera: 

 • Najjednostavnije je putem sledećeg linka ovde ili
 • Putem i-mejla: prijava@bozidarac.rs 
 • Putem Vibera i Whats up-a +381648668230 ili besplatne info linije 0800 300 305
 • Lično u prostorijama „Božidarca“, adresa: Radoslava Grujića 3, Beograd – radnim danima od 9 do 16č 

NOVO! Izrada sertifikata na engleskom i nemačkom jeziku: 

U skladu sa molbom polaznika moguće je izdati sertifikat na engleskom ili nemačkom jeziku nakon uspešno položenog završnog ispita. Cena izrade sertifikata iznosi 5.000 dinara i trenutno je moguća na engleskom i nemačkom jeziku. 

 

 

Skripta kursa i obuke za frizera:

 

:

Top