Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Kurs za frizera online

Kurs za frizera online

Kurs za frizera - teorija online, praksa u salonu - Postani profesionalni frizer

Da li ste razmišljali o tome da postanete stručnjak u jednom od najpopularnijih zanimanja? Posao frizera je izuzetno kreativan, a sa druge strane pruža vam dovoljnu fleksibilnost za rad od kuće ili u salonu. Kao dodatni ili glavni posao bićete u mogućnosti da sebi obezbedite odličnu zaradu. Na kursu za frizera u “Božidarcu” savladaćete neophodnu osnovu zanata ali i više od toga. Bez potrebnog predznanja naučićete da svojim rukama napravite najkreativnije frizure. 

Kompletna obuka za ženskog i muškog frizera
Verujemo da se najbolje uči u kombinaciji teorije i prakse. Sve što savladate na teorijsko-praktičnim časovima primenićete na modelima. Upoznaćete se sa strukturom dlake i oblika lica. Nezabilazan deo kursa za frizera su i razne tehnike šišanja. Obuka podrazumeva i poznavanje preparata koji se koriste za negu i ulepšavanje kose kao i veštine pranja kose i masaža glave. Tehnike kovrdžanja i ispravljanja kose se detaljno izučavaju kako bi ih što spretnije izvodili. Komunikacija sa klijentima važan je deo kursa za frizera kao i vođenje frizerskog salona. Po završetku obuke i sticanja sertifikata bićete obučeni u profesionalca koji će svoje usluge lako naplatiti. 

Teorijska nastava sa puno primera se odvija online
Tražili smo najbolje i najjednostavnije rešenje za online nastavu kako bismo odgovorili na sve zahteve polaznika, a to su: aplikacija mora da bude jednostavna, da može i na običnom kompjuteru i na telefonu da radi, bez komplikovanog instaliranja i bez dodatne opreme, a sve u cilju da se kvalitet nastave održi kao i kod frontalne nastave u učionici. Našli smo rešenje - časove održavamo uživo u virtualnoj učionici sa belom tablom, deljenjem ekrana i naravno četom. Možete, a i ne morate da ima kameru. U realnom vremenu predavač vodi računa da svi učestvuju i razumeju ono što uče.

Višegodišnja tradicija realizacije kursa za frizera u državnoj ustanovi
Ukoliko se odlučite za kurs frizera u našoj ustanovi bićete ponosni vlasnik sertifikata jedne od najstarijih državnih ustanova za obrazovanje u zemlji. To znači da je na kursevima prošlo na hiljade zadovoljnih polaznika koji su ostvarili uspešne karijere. Takođe, posle završene obuke na kursu za frizere, pruža vam se mogućnost za dodatna usavršavanja kroz povremene seminare i izučavanja novih tehnika. Praksu obezbeđujemo u saradnji sa svakim polaznikom pojedinačno kako bi odgovorili na sve vaše potrebe. 

Učite praksu od proverenih i iskusnih stručnjaka
Svakom polazniku koji prvi put stiče nove veštine potreban je kvalitetan mentor koji zna da sa lakoćom prenese znanje. U “Božidarcu” upravo dobijate instruktore koji su vam na raspolaganju za sva pitanja i asistenciju. Sve tehnike šišanja i nege kose prelaze se postupno i detaljno. Podstiče se postavljanje pitanja i što veća aktivnost na praktičnom delu nastave. U salonu će vam biti preneto realno iskustvo, kako reagovati u posebnim situacijama kada zahtevni klijenti možda nisu najjasniji ili kako klijentu pomoći prilikom odabira najbolje frizure.

Praktična nastava u savremenim frizerskim salonima
Praktični deo kursa za frizere organizuje se u frizerskim salonima sa kojima Centar ima saradnju, što osigurava kvalitet obuke jer je instruktor sve vreme pored vas, spreman da u svakom trenutku pomogne. U salonima su dostupni svi profesionalni uređaji i alati, kao i kozmetika za svaki tip kose. Kandidati takođe koji imaju mogućnost i žele dodatnu praksu (nije obavezno) mogu dobiti uput za neki od registrovanih salona koji sami obezbede ili u saradnji sa ustanovom.

Postanite muški frizer ili upišite sveobuhvatni kurs za frizera
Prilikom upisa možete se odlučiti za tri tipa frizera: muško-ženskog, kako biste bili spremni za svaki tip klijenata, ili se možete odlučiti za samo muškog ili ženskog frizera, ukoliko želite da dodatno usavršite ili naučite određeni način oblikovanja frizura. U zavisnosti od odabranog kursa dobićete plan nastave i prakse kao i cenu. Predznanje za kurs za frizera nije potrebno. Polaznicima preporučujemo sveobuhvatni kurs za frizera kako bi mogli da rade sa svim klijentima bez obzira na rod. Na kursu za muško-ženskog frizera obrađuje se sledeća materija:

 • Upoznavanje sa samom stukturom dlake i oblicima lica;
 • Savladavanje različitih tehnika šišanja;
 • Poznavanje tehnika nijansiranja i kolorizacije;
 • Upoznavanje sa preparatima koji se koriste za negu i ulepšavanje kose;
 • Veštine pranja kose i masaža glave, kovrdžanja i ispravljanja kose;
 • Komunikacija i prijem mušterija, razumevanje njihovih zahteva;
 • Higijenski i tehnički uslovi frizerskog salona.

Plan nastave i prakse u zavisnosti od odabaranog kursa
Kursa za muško-ženskog frizera:

Fond nastave: 180 časova teorijsko praktične obuke
Online teorija uživo: 20 školskih časova - 17.900 RSD, u celosti - završni teorijski ispite je besplatan za nove polaznike. Ušteda 2.000 dinara
Praktična obuka u salonu: 160 školskih časova - 18.900 RSD, u celosti
Dinamiku polaznik dogovara sa mentorom iz frizerskog salona, od čega zavisi vreme trajanja obuke, okvirno oko jedan i po do dva meseca 

Božidarac svim polaznicima obezbeđuje besplatno sanitarnu knjižicu koji se upišu do 31. MAJA !
Kursa za ženskog frizera:
Fond nastave: 150 časova
Online teorija uživo: 20 školskih časova - 17.900 RSD, u celosti

Praktična obuka u salonu: 130 školskih časova - 18.000 RSD, u celosti
Cena ispita za muško-ženskog frizera: 2.000 RSD
Kursa za muškog frizera:
Fond nastave: 90 časova (od toga teorijska nastava je samo 20 šk. časova)
Teorijska nastava online iznosi 17.900 RSD, u celosti

Praktična obuka u salonu: 17.000 RSD, u celosti
Cena ispita za muško-ženskog frizera: 2.000 RSD

Izaberite profesiju frizera i zaposite se odmah po zavšetku kursa!
Prijave na kurs za frizera su u toku, a mesta se brzo popune. Posetite našu ustanovu i uverite se zašto je “Božidarac” godinama najpopularnije mesto za obuku frizera. Literaturu obezbeđuje Božidarac  po ceni od 1.500 dinara.  Prijavite se na vreme već danas.

Upiši odmah kurs za frizera: 

 • Najjednostavnije je putem sledećeg linka ovde ili
 • Putem i-mejla: prijava@bozidarac.rs 
 • Putem Vibera i Whats up-a +381648668230 ili besplatne info linije 0800 300 305
 • lično u prostorijama „Božidarca“, adresa: Radoslava Grujića 3, Beograd – radnim danima od 9 do 16č 

Iskustvo polaznika

Andrijana Simić koja je skoro završila kurs kaže ''Krenula sam od nule. Sa Božidarcem sam bila u mogućnosti da krenem teorijsku nastavu online i da konačno steknem dovoljno znanja i veština da pređem na bolje plaćeni posao. Prvi put kad sam čula da se nastava radi online baš sam razmišljala i plašila se da li ću uspeti da se snađem, ali aplikacija je vrlo jednostavna i zaposleni u Božidarcu su bili tu sve vreme da pomognu šta god je potrebno. Praksu sam odradila u salonu svoje ujne na Novom Beogradu. Uživo su predavanja što me je motivisalo da pratim, može i na telefonu. Možda sam samo jedno propustila. Sada kada pogledam online teorijska nastava mi je bila baš zanimljiva i nisam morala da idem po prevozu pogotovo sad kada to nije baš ni preporučljivo. Od mene čista petica. Nećete pogrešiti.'' - Uskoro više na Blogu moj.bozidarac.rs 

Potvrda znanja sertifikatom ako već imate iskustva
Steknite priznati sertifikat bez pohađanja obuke ako posedujete iskustvo od minimum tri meseca. Priložite kao dokaz potvrdu o radu u frizerskom salonu, kopiju diplome o završenoj srednjoj ili osnovnoj školi i kopiju lične karte i možete polagati stručni ispit.
Cena provere znanja sa izdavanjem sertifikata:

 • Za muško-ženskog frizera - 19.000 RSD

NOVO! Izrada sertifikata na engleskom i nemačkom jeziku: 

U skladu sa molbom polaznika moguće je izdati sertifikat na engleskom ili nemačkom jeziku nakon uspešno položenog završnog ispita. Cena izrade sertifikata iznosi 5.000 dinara i trenutno je moguća na engleskom i nemačkom jeziku. 

 

:

Top