Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Kurs šivenja

Kurs šivenja

Mini kurs šivenja - tajne krojačkog zanata za samo mesec dana
Kurs šivenja u “Božidarcu” je savršen izbor ako ste potpuni početnik koji želi da detaljno upozna upotrebu šivaće mašine. Pruža vam se jedinstvena prilika da naučite različite tehnike šivenja, da razumete osnovne tipove šava i da savladate osnovne veštine rezanja. Dobro obučeni krojači izuzetno su traženi na tržištu, imajući u vidu da se modna industriija konstantno razvija. Zaposlite se kao šivač u fabrici odeće ili neka krojačka radnja postane vaš novi bizns. Budite deo male grupe sa puno individualne pažnje od strane predavača, naučite da šijete i sprovedite svoje kreativne ideje u delo.
Naučite kako se šije
Cilj kursa za šivenje je da polaznike upozna sa osnovnim pojmovima krojenja, mašinom za šivenje i njenim glavnim delovima i funkcijama. Takođe se vodi računa o interesovanjima polaznika i u skladu sa njima se radi na izradi odevnih predmeta kao što su suknje, pantalone, košulje i bluze ili haljine. Za komplikovanije odevne predmete, poput jakni, sakoa i kaputa potrebni su dodatni individualni časovi.
Steknite sertifikat kursa za šivenje proverene državne ustanove
Svi polaznici kursa šivenja stiču pravo na sertifikat nakon odslušanih časova, praktične nastave i polaganja završnog ispita. Sertifikat kao potvrdu stečenih veština možete priložiti prilikom konkurisanja za posao i time povećati šansu za zaposlenje. Nakon završene obuke za šivača pruža vam se mogućnost i za dodatna usavršavanja u skladu sa vašim interesovanjima. Pridružite se odabranoj grupi ljudi koji se veće decenijama unazad obrazuju u našoj ustanovi.
Obuku za šivača izvode profesionalaci sa višegodišnjim iskustvom
Kurs šivenja srovode predavači sa teorijskim i profesionalnim iskustvom u šivenju i krojenju za različite klijente i njihove zahteve. Pored tehničkih stvari, koje se tiču samog procesa šivenja i rada sa mašinom, imaćete prilku da čujete i kako nastupiti u komunikaciji sa klijentima i kako razumeti njihove zahteve. Uz asistenciju predavača na praktičnom delu nastave svaku tehniku savladaćete sa lakoćom.
Pogram kursa za šivenje
Mini kurs šivenja se sastoji iz obaveznog dela koji počinje sa upoznavanjem i radom na šivaćoj mašini, kao i osnove rada sa tekstilom, merama i osnove krojenja. Zatim se prelazi na učenje tehnike šivenje, u zavisnosti od materijala i dizajna.
Šta ćete naučiti:

 • Kako seći tkaninu
 • Kako nemestiti mašinu i konac
 • Kako šiti ravne šavove i kako ih dovršiti
 • Kako šiti dugmiće
 • Kako pravilno izvršiti merenja
 • Kako skrojiti odabrani model odeće do savršenog uklapanja
 • Kako umetnuti regularni rajsferšlus
 • I još mnogo toga

Odaberite individualnu ili grupnu nastavu
Grupna nastava - Fond od 16 školskih časova
Dinamiku rada polaznici dogovaraju sa predavačem, od čega i zavisi vreme trajanja obuke.
Kurs za krojača u grupnoj nastavi obično traje mesec dana
Cena kursa sa završnim ispitom: 14.000 RSD
Individualna nastava - Polaznici koji žele sami da dogovaraju termine navedena opcija je najoptimalnija. Fond od minimalno 12 školskih časova
Na individulanoj nastavi polaznik prolazi sve detalje šivenja, nakon čega polaže ispit i stiče sertifikat.
Cena individualnog časa: 1.500 RSD

Termini upisa: 

 • Upis na navedeni kurs vrši se tokom cele kalendarske godine
 • Upis se vrši lično u prostorijama „Božidarca“, adresa: Radoslava Grujića 3, Beograd – radnim danima od 8 do 16h ili 
  • Putem i-mejla: prijava@bozidarac.rs 
  • Putem web-sajta www.bozidarac.rs (odeljak: Onlajn prijava)
  • Putem besplatne info linije 0800 300 305
 • Nastava počinje odmah po formiranju grupe, a najviše 30 dana nakon upisa 
 • Individualnu nastavu organizujemo odmah

Uveli smo i razne mogućnosti plaćanja obuke

 • Plaćanje možete izvrštiti u 2 rate, uz dinamiku plaćanja koja prati dinamiku nastave;
 • Takođe nudimo mogućnost plaćanja čekovima građana;
 • Administrativnom zabranom 

Zašto treba da naučite da šijete?
Šivenje je jedna od osnovnih veština, koja pored toga što može postati vaš izvor prihoda, može omogućiti i uštedu novca u relizaciji ideja odeće i kućne dekoracije. Verovatno ste se nekada zapitali kako se šiju ti predivni jastuci koji krase dizajnerske sofe u časopisiima. Od malih popravaka odeće do šivenja garderobe, šivenje ima smisla. Nakon kursa šivenja bićete u stanju da sašijete tunike, jednostavnije haljinice, osvežite stolice ili napravite nove zavese.
Potreban vam je nov posao ili dodatna zarada? Naučite kako se šije i otvorite krojačku radnju. Sami planirajte kada ćete i koliko raditi. U početku možete raditi i od kuće, posedovanje šivaće mašine je dovoljno za rad. Kod Biroa za zapošljavanje takođe možete konkurisati sa fondove za samozaposlenje i na taj način obezbediti sredstva za kupovinu neophodne opreme. Vaša kreativnost je granica, trenutno putem internata možete plasirati veći deo svojih artikla koje osmislite i sašijete zato se ne ustručavajte da upišete mini kurs šivenja.
Jedan od najboljih razloga za učenje da šijete je osećaj ostvarenja koji proizlazi iz kreiranja nečeg novog. Nakon što vidite svoje kreacije bićete zadovoljni investicijom u kursu šivenja isplatilo. Posao krojača nikad ne može biti dosadan jer se svakodnevno javljaju klijenti sa drugačijim zahtevima i željama. Na vama je da njihove ideje sprovedete u delo.

Bivši polaznici koji su završili kurs za šivenje preneli su svoje utiske
Jelena je za šivenje bila zaintersovana još u srednjoj školi. Međutim kada je kada je prošle godine ostala bez posla odlučila je da usavrši svoj hobi i pretvori ga u zanimanje.” Kada sam ostala bez posla došla sam na ideju da spojim lepo i korisno. Upisala sam kurs za šivenje u “Božodarcu” i nekada svoj hobi pretvorila u biznis. U početku sam radila od kuće, ali nakon kupovine nove mašine odlučila sam da otvorim svoju krojačku radnju. Izuzetno sam zadovoljna naučenim na kursu za šivenje i sada ostaje da se samo usavršavam.” završava Jelena svoju priču.
Milica je nakon kursa šivenja zaposlenje pronašla u pogonu jednog poznatog srspkog modnog brenda. “Kurs za šivenje u “Božidarcu” pružio mi je prilku da postanem sertifikovani šivač i konkuršem za posao u jednoj domaćoj fabrici. Pokazao se da mi je stečeno znanje na kursu olakašalo prilagođavanje na novom radnom mestu. Lako sam savladala sve zadatke poslovođe i dobila prliku da odmah radim na krojenju komplikovanjih modela odeće. Topla preporuka za sve koji se još dvoume.”

Prijavite se za obuku i počnite da zarađujete od svog rada! Prijave na mini kurs šivenja su u toku, a mesta se brzo popune. Posetite našu ustanovu i uverite se zašto je “Božidarac” godinama najpopularnije mesto. Prijavite se na vreme već danas i zakažite besplatne konsultacije!
Potvrda znanja sertifikatom ako već imate iskustva Ukoliko posedujete radno iskustvo od minimum tri meseca, sa potvrdom izdatom od strane registrovane krojačke radnje ili konfekcije, kopijom lične karte, kopijom diplome ili svedočanstva o redovno završenoj školi, možete bez pohađanja obuke polagati ispit. Cena provere znanja sa izdavanjem sertifikata za šivača iznosi 16.000 rsd.

:

Top