Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Koncert Oceanchild u Božidarcu - 50. godina od Belog albuma Bitlsa

Koncert Oceanchild u Božidarcu -  50. godina od Belog albuma Bitlsa

Pozivamo vas da u četvrtak, 22.novembra, sa početkom u 20 časova zajedno uživamo u koncertu koji nam je pripremio Oceanchild u Božidarac. Koncert je posvećen obeležavanju 50.godišnjice od objavljivanja "Belog albuma" grupe Bitls. Ulaz je besplatan. 
Na dan 22. novembra 1968. objavljeno je jedno od najuticajnijih ostvarenja u istoriji popularne muzike - „Beli album“ Bitlsa. Eklektičan i neobičan, ovaj album nikada nije bio namenjen živom izvođenju.
Na taj isti dan 50 godina kasnije, grupa Oceanchild, specijalno okupljena da odgovori izazovu, obeležava jubilej izvođenjem kompletnog Belog albuma (svih 30 numera) uživo. Veliki koncert u Božidarcu predstavlja kulminaciju ovogodišnje turneje po Srbiji, a u proteklih meseci koncerte su imali i u Subotici, Šapcu, Mladenovcu, Obrenovcu, Crepaji, Novom Sadu, kao i u beogradskom Studentskom gradu. 
Beli album je smatra da je stilski veoma šarolik i aranžmanski zahtevan. Neke od najpoznatijih numera sa ovog albuma koje će publika imati prilike da čuje u aranžmanu i izvođenju Oceanchild-a su "While my guitar gently weeps", "Helter Skelter", "Back in the USSR", "Blackbird" i "Ob-la-di Ob-la-da".
Grupa Oceanchild okuplja osmoro muzičara:

  • Kristijan Hranisavljević - vokal, gitara, klavijature
  • Igor Božović - vokal, gitara, ukulele
  • Nevena Paunović - vokal, klavijature
  • Milena Nedeljković - flauta, vokal
  • Milan Senćanski - gitara, klavijature
  • Vojin Nedeljković - bas gitara
  • Goran Tadić - bubnjevi
  • Željko Markuš - vokal, akustična gitara

Kao specijalni gosti u nekoliko numera, Oceanchild će se na koncertu u Božidarcu pridružiti Pophor Krsmanac, kojim će dirigovati Marija Milovanović. Kao predgrupa nastupiće Pacifik (Beograd).
Na koncertu će moći i da se sedi i da se stoji i da se pleše, a ulaz je slobodan.
Direktor Božidarca, Vladimir Kljajić, je ovim povodom izjavio da je prezadovoljan što je grupa Oceanchild izabrala baš Božidarac za obeležavanje godišnjice Belog albuma imajući u vidu da programski tim Božidarca ove godine sprovodi projekat Vračarski vremeplov kroz 60-te sa idejom podsećanja na kulturno i umetničko stvaralaštvo šeste dekade dvadesetog veka, a koji je podržan od strane GO Vračar. 

Dobro došli!   

 
Top