Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Izložba Nina`s Food Art

Izložba Nina`s Food Art

U utorak 05. marta od 19 časova pozivamo vas na otvaranje izložbe Nina`s Food Art. Glavna ideja je predstava hrane i odnos koji čovek, tj. posmatrač ima prema njoj. Ljudi sve češće konzumiraju hranu koja zadovoljava njihovo čulo vida pre nego čulo ukusa. Više nije jedino bitno da određene hranljive supstance imaju dobar ukus već i da vizuelno privlače potrošača. Tako ove slike predstavljaju sliku hrane, koju posmatrač neretko posmatra kao samu hranu, pa se često može naići na komentar kako bi neko “pojeo sliku”. Pozadina koja je tretirana slobodnijim potezima predstavlja različite biljke koje treba da referiraju na prirodnost hrane. Apsurd je u tome što su one uglavnom slikane jakim i veštačkim bojama kako bi aludirale na izgubljenu prirodnost u onome što je najprirodnije. To je metafora na potrebu čoveka da radije bira hranu po izgledu pre nego ukusu. U prvom planu se nalazi centralni motiv – slatkiš. On je često uvećan, ili je kadriran tako da prvi upada u oči. Ova dva plana se jasno odvajaju, ali zajedno čine skladnu celinu.Ovakvu potrebu današnjeg čoveka ne kritikujem, već je uočavam i prenosim u likovni jezik koji lako komunicira sa posmatračem.

Nina Milivojević je rođena 28. maja 1995. godine u Užicu. Nakon završetka jezičkog smera Užičke gimnazije 2014, iste godine upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo u klasi profesora Vlade Rančića. Do sada je učestvovala na brojnim grupnim izložbama u Novom Sadu, Užicu, Beogradu, Somboru i Subotici. Novosadskoj publici se dva puta predstavaila na samostalnim izložbama. Kao jedan od dva studenta na završnoj godini 2017/2018. dobila je mogućnost za samostalno izlaganje u galeriji Bel Art, koja sa Akademijom umetnosti u Novom Sadu sarađuje već godinama predstavljajući radove najboljih studenata. U Beogradu je samostalno izlagala u Digitalnoj galeriji Kolarac. Trenutno je studentkinja master studija na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo u klasi profesorke Simonide Rajčević.
Izložba i prateći program se realizuje u okviru godišnjeg galerijskog programa Božidarca uz podršku gradske opštine Vračar. 

Top