Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Izložba Korice knjiga - Dizajn vredan priče

Izložba Korice knjiga - Dizajn vredan priče

Pozivamo vas na otvaranje izložbe ‘’Korice knjiga - Dizajn vredan priče’’ u utorak, 4. decembra, sa početkom u 19 časova u galeriji Božidarca. Ulaz je besplatan. Dobro došli.
Poznata poslovica “ne sudi o knjizi po koricama” se ne odnosi na izložbu koju će posetioci moći da vide do 20. decembra. Cilj je da skrenemo pažnju čitaoca na posebnu vrstu umetnosti kao što je grafički dizajn. Kontrast izdavaštvo je pravi partner za izložbu zato što su napravili veliki pomak u dizajnu knjiga i po tome postala takođe prepoznatljiva kuća. Od naslova do grafike ideja je da se priđe savremenom čitaocu. Knjigu svakako prodaje priča, ali i dobra korica.
Nakon otvaranja uslediće razgovor o izuzetnoj životnoj priči Muhameda Alija, njegovoj borbi i inspiraciji za mnoge koji su neprivilegovani u društvu, a opet ne odustaju da budu najbolji. Kontrast izdavaštvo je objavilo biografiju junaka ove priče, koji je celog svog života prkosno govorio ne nepravidi, a koju je napisao Tomas Hauzer. Posle otvraranja izložbe i predstavljanja knjige biće prikazan i dokumentarac o Muhamedu Aliju.
O knjizi će govoriti Danilo Lučić koji je završio osnovne i master studije na beogradskom Filološkom fakultetu, na katedri za srpsku književnost. Objavio je zbirku pesama Beleške o mekom tkivu (SKC Kragujevac, 2014), za koju je dobio Brankovu nagradu i Šrapneli - pejzaži od baruta. Uređuje portal za književnost i kulturu glif.rs, a urednik je u izdavačkoj kući Kontrast izdavaštvo.
Kontrast izdavaštvo čini grupa krajnjih entuzijasta koji strastveno veruju da je dobra priča vrhunac duha. Izdavačka kuća koja pokušava da priđe različitim čitaocima sa najrazličitijim knjigama, od fantastike, preko poezije, do nekih naslova koji spadaju u žanr popularne psihologije. Jedini kriterijum koji pokušavaju da se pridržavaju jeste kvalitet. Jedna od zanimljivosti je da sami ne samo da izdaju već i štampaju knjige.
Izložba “Korice knjiga - Dizajn vredan priče” se realizuje u okviru godišnjeg programa galerije Božidarac uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i gradske opštine Vračar. Ulaz je slobodan. Dobro došli

Top