Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Vikend Evrope na Vračaru - Studiranje, Evropsko stvaralaštvo, Filmovi

Vikend Evrope na Vračaru - Studiranje, Evropsko stvaralaštvo, Filmovi

Božidarac i udruženje Klaster in Vas pozivaju na Vikend Evrope na Vračaru u subotu i nedelju, 26-27. novembra. Ulaz je slobodan.
Agenda:

U 17:00 časova: Otvaranje
U 17:15 časova: Studranje u EU uz Erasmus+
Vikend će biti otvren u subotu, 26.novembra u 17 časova sa panelom Studranje u EU uz Erasmus+,  u saradnji sa Erasmus Student Network. Ulaz je slobodan.
Govore: Dimitrije Prokopović, Predsednik ESN Srbije, Nikolina Bjeković, Erasmus+ Youth Exchanges, Mesto: Brisel, Mostar, Solun, Nevena Pavlović, Erasmus+ Student Exchange, Mesto: Ljubljana, Petar Jocković, Erasmus+ Student Exchange, Mesto: Helsinki
U 18 časova: Kreativna Evropa & Evropsko-srpsko kulturno stvaralaštvo
Panelisti: Snežana Penev, produkcijska kuća This and That, o filmu Nečista krv koji je dospeo na globalnu striming platformu Netflix, 
Vladimir Manigoda, iz Kontrast izdavaštva o književnim prevodima i upoznavanju komšiluka Srbije kroz savremeno stvaralaštvo, Andrija Stojanović, spoljni saradnik Doma kulture Studentski grad, o projektu “Oni žive” koji se bavi životom u studentskim domovima kroz dekade. Svi učesnici će se osvrnuti i na podršku koju su dobili kroz program Kreativna Evropa i njihovo iskustvo u apliciranju.
U 19 časova: Panel: Šta je Evropa za tebe? 
Učestvuju Mreža Mladih evropskih ambasadora ima za cilj širenje vrednosti na kojima počiva Evropska unija i podizanje svesti o saradnji Evropske unije sa svojim partnerima sa Zapadnog Balkana. Mladi ambasadori koji će ućestvovati na panelu su: Damjan Jovičin,  Aleksandra Grbović Bitić, Dragana Grahovac i Dimitrije Prokopović i predsednik Evropskog parlamenta mladih, Dušan Ninković. 
Evropski parlament mladih Srbije je neprofitna i omladinska organizacija koja se zalaže za neformalno obrazovanje i ohrabrivanje mladih da postanu aktivni, informisani i edukovani građani i članovi svojih lokalnih zajednica. Evropski parlament mladih je deo evropske mreže koja broji 40 Nacionalnih komiteta iz skoro svih zemalja Evrope. Na njihovim događajima mladi imaju prilike da uče o najaktuealnijim problemima u Evropi i svetu i da svoja rešenja za te probleme predstavljaju vršnjacima u multikulturnom, raznovrsnom okruženju. 
U 20 časova: Evropski film

Nedelja, 27. novembar:
U 20 časova: Evropski film 

Projekat Vikend Evrope na Vračaru realizuje Klaster In, Božidarac uz podršku GO Vračar. Izneti stavovi učesnika na panelima nužno ne predstavljaju stavove realizatora niti donatora.

Top