Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Pozivamo Vas na otvaranje koletivne izložbe slika polaznika zimske slikarske radionice za seniore "Novi početak" u Božidarcu

Pozivamo Vas na otvaranje koletivne izložbe slika polaznika zimske slikarske radionice za seniore

Pozivamo Vas na otvaranje koletivne izložbe slika polaznika zimske slikarske radionice za seniore "Novi početak" ove subote, 27. januara, od 19č u galeriji Božidarca.

U jedinstvenom poduhvatu posvećenom kreativnosti i umetnosti, grupa seniora, koji su tokom novembra i decembra pohađali slikarsku radionicu i ustanova kulture Božidarac, poziva građane da prisustvuju otvaranju izložbe slika, nastale na zimskoj slikarskoj radionici. Izuzetni radovi, ostvareni tehnikom ulje na platnu i dasci.

Polaznici su, tokom poslednja dva meseca, učestvovali u intenzivnom slikarskom kursu, gde su su unapredili već prethodna znanja, razvijali svoje tehnike i stekli nova znanja o teoriji kompozicije. Vrhunac ovog kursa jeste tehnika slikanja uljanim bojama na platnu i dasci. Polaznici su se prvi put susreli sa tehnikom ulja i pokazali su vrlo zavidan rezultat. 

Radionice su postale mesto gde se umetnici susreću, dele svoja iskustva i inspirišu jedni druge, dok su pod vođstvom  mentora Mine Zečević, MA primenjenih umetnosti, stvarali svoje jedinstvene komade umetničkog izraza. U susretu Novoj godini, svaki polaznik je na svoj jedinstven način odgovorio na temu ,,Novi početak”, odnosno šta za njih lično ili globalno predstavlja novi početak, uz to primenjujući novovnaučena znanja o kompoziciji i uljanoj tehnici.

Izložba ,,Novi početak” je prilika da zajedno istražimo dubinu njihove kreativnosti i da pružimo podršku marljivim i vrednim polaznicima u svetu umetnosti koji su, uprkos izazovima, pronašli način da izraze svoje unikatne vizije. Ovi umetnici su dokaz da umetnost ne poznaje godine, već da se kroz nju oslikava bogato životno iskustvo i želja za konstantnim unapređenjem i učenjem novog.

Događaj predstavlja priliku da zajedno proslavimo i podržimo umetnike koji su svojim trudom i posvećenošću učinili naš svet lepšim i raznovrsnijim.

Podrška: GO Vračar

Top