Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Poklon koncert na otvorenom za Svetski dan muzike 2021

Poklon koncert na otvorenom za Svetski dan muzike 2021

Božidarac Vas poziva na poklon koncert povodom Svetskog dana muzike na otvorenom u parku vojvode Petra Bojovića na Vračaru u ponedeljak, 21. juna sa početkom u 18č i 20 časova.  Na koncertu nastupa hor Kralj Petar Prvi koji je pripremio raznovrsni i bogat program kako evergrinova tako i poznatih svetskih numera. Pored njih imaćemo i specijalne goste osnovce iz muzičke radionice KP2 koji takođe pripremaju bogat program.

Svetski dan muzike zvanično je pokrenut 1982. i obeležava se svake godine 21. juna. Svake godine ljudi se podstiču da slušaju svoju omiljenu muziku i dele je sa drugima.

Svetski dan muzike prvobitno je ideja američkog muzičara Džoela Koena iz 1970-ih. Radio je za francusku radio stanicu i želeo je da se muzika uživo pušta uveče 21. juna u znak dobrodošlice prvom danu leta. Ideja je usvojena tek 1982. godine kada su se Džek Lang, francuski kompozitor i Moris Flere, muzički novinar, pridružili francuskom Ministarstvu kulture i podstakli proslavu muzike, amaterskih i profesionalnih muzičara. Želeli su da živa muzika bude dostupna svima, bez obzira na njihovo nasleđe ili poreklo. Tako je nastao prvi Fête de la Musique (Svetski dan muzike)!

O prednostima slušanja muzike ne moramo previše da ističemo. Bilo da se radi o slušanju muzike preko zvučnika, na koncertu uživo ili sviranju instrumenta, muzika je predivno kreativno mesto za uživanje ljudi. Ima mnogo pozitivnih efekata na zdravlje i blagostanje, jer kada slušamo svoje omiljene pesme, preplavimo se radošću i srećnim uspomenama.

Dobro došli

Podrška GO Vračar

Top