Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Melodije dobrog raspoloženja i sjajna atmosfera na koncertu Hor Kralj Petar Prvi

Melodije dobrog raspoloženja i sjajna atmosfera na koncertu Hor Kralj Petar Prvi

Sinoć, 10. novembra, je u velikoj sali Božidarca održan je koncert evergreen muzike u izvođenju hora Kralj Petar Prvi. U sjajnoj atmosferi i prepunoj koncertnoj sali Božidarca, tokom večeri uživali smo u aranžmanima koje su pripremili članovi hora Kralj Petar Prvi uz evergrin numere, filmske i popularne muzike.
Neke od pesama koje će ssmo mogli da čujemo su Pod sjajem zvezda, Samo jednom se ljubi, Najlepša zvezda, a od stranih hitova Blue moon, Quando, quando, Brazil, Je ne voux pas, New York, New York. 

Tokom koncerta je korišćeno i novo ozvučenje uz širokopojanse mikrofone, što je omogućilo da tenori dođu do potpunog izražaja, što je publika sa zadovoljstvom nagradila aplauzima. 

Solista: Marko Kalajanovic, bariton. Đorđe Perović , dirigent hora
Hor Kralj Petar Prvi osnovan je 2008. godine od bivših učenika istoimene škole. Vremenom u hor su došli i drugi zaljubljenici u muziku. Hor je do sada učestvovao čak i na nekoliko internacionalnih festivala (Prag, Rimini, Beč), a i iza sebe ima i izdat album. Dirigent Hora je Đorđe Perović koji se bavi horskim dirigovanjem preko dvadeset godina. Pored dirigovanja bavi se i aranžiranjem kompozicija za hor i instrumente koje izvodi sa horovima. Većina kompozicija koje će biti izvedene na koncertu su njegovi aranžmani.

Program je podržan od strane gradske opštine Vračar. 

Top