Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Kurs knjigovodstva

Kurs knjigovodstva

Kurs knjigovodstva - Postani profesionalni knjigovođa 
Zanimaju vas finansije i finansijski izveštaji? Želite da razumete svoje poslovanje? U potrazi ste za novim zanimanjem koje je traženo? Ili hoćete dodatan izvor prihoda? Verujete da se najbolje uči kroz praksu odnosno da odmah naučeno i primenite? Onda je kurs knjigovodstava prava obuka za vas! Kurs knjigovodstva mogu da pohađaju svi kandidati, bilo da su potpuni početnici ili da već poseduju određeno radno iskustvo. Posao knjigovođe jedan je od trenutno najtraženijih zanimanja. Prema navodima Nacionalne službe za zapošljavanje od svih ekonomista najviše šanse za zaposlenje imaju knjigovođe. Pored savladavanja teorijskih principa, zakonskog i pravnog okvira, dvojnog knjigovodstva posebna pažnja na kursu je i na primeni knjigovodstvenog programa na računaru. Savladaćete demo program koji koriste agencije i prelaziti realne primere iz prakse. Uči se od otvaranja privrednog subjekta preko gotovo svih situacija sa kojima se možete susreti u finansijkom smilu tokom poslovne godine do izrade i podnošenja završnog finansijskog računa. Nakon završetka kursa bićete osposobljeni da počnete odmah sa radom. Na kursu za knjigovođu cilj je da se savlada teorijsko i praktično znanje koje možete primeniti odmah nakon završetka obuke. Takođe, možemo da vam ponudimo i online kurs knjigovodstva na sledećem linku ovde

Od pojmova knjigovodstva do završnog računa

Obuka za knjigovođe je sveobuhvatna sa fokusom na primere iz prakse. Knjigovođa je precizan, odgovoran, u nekim situacijama kreativan sa brojkama. Privredni subjekti su iz različitih industrija i imaju različite novčane transakcije, pa je bitno savladati što više praktičnih zadataka. Na predavanjima se uči sve, od računovodstvenih zakona, do izrade finansijskog izveštaja (završnog računa) za mala i srednja preduzeća, udruženja kao i preduzetnike (apoteke, agencije, STR-e...). Na kraju kursa bićete osposobljeni da sami analizirate i sastavljate deo finansijske dokumentacije. Teorija i praksa su podjednako bitne za dobro knjigovodstvo zato se trudimo da polaznici obrade sve od zakonskih i drugih pravnih okvira do praktičnog vođenja knjiga i završnog računa kao i rada u knjigovodstvenom programu. Neki od segmenata koji se tokom obuke za knjigovođe obrađuju su: pojam računovodstva, korisnici računovodstva, uvod u dvojno knjigovodstvo, kontni okvir i kontni plan, takođe i pojam klasa, grupa, sintetika i analitika, bilans stanja, bilans uspeha, bankarske transakcije i blagajna, doprinosi LZ (porez, doprinosi PIO, ZDR, NEZ), porez na dobit preduzeća, poreska prijava, Zakon o računovodstvu, paušalno oporezivi obveznici, sastavljanje finansijskih izveštaja, elektronsko dostavljanje finansijskih izveštaja APR-u, takođe se polaznici tokom rada na računaru upoznaju sa programom za knjigovodstvo i to su samo neke od stvari koje se savladavaju. Svaki deo materije uči se posebno i detaljno. Imajući u vidu da smo državna ustanova naši sertifikati su priznati i pouzdana garancija kvaliteta jer posedujemo iskustvo duže od pola veka i preko hiljadu polaznika koji su uspešno završili obuku za knjigovodstvo i koji su zadovoljni. 

Nastavni kadar sa tržišnim i agencijskim iskustvom

Na kursu knjigovodstva naši nastavnici detaljno će vas upoznati sa suštinom knjigovodstvene materije i njegom primenom. Iskusni u svom zanimanju, nakon višegodišnjeg vođenja poslovne dokumentacije za različite klijente u svojim knjigovodstvenim agencijama, uputiće vas i na praktičan rad na jednom od knjigovodstvenih demo programa. Uvek dostupni i otvoreni za sva pitanja polaznika učiniće da savladavanje obuke bude maksimalno olakšano. Zakažite još danas besplatne konsultacije, tu smo zbog vas. 

Savladajte uspešno knjigovodstveni program

Pored savladavanja teorijskih principa odnosno zakona i ostalih propisa, dvojnog knjigovodstva posebna pažnja na kursu je predviđena i za primenu knjigovodstvenog programa na računaru bez kojeg gotovo da ne postoji moderna agencija. Savladaćete demo program koji koriste agencije sa realnim primerima iz prakse. U saradnji sa predavačima omoćili smo svim našim polaznicima da dobiju softver na korišćenje tokom trajanja kurs koji potpuno simulira testno okruženje poreske uprave, Agencije za privredne registre i druge državne organe kako bi što više imali praktičnog znanja i veštine. Takođe u cenu kursa su uključeni i knjigovodstveni obrasci koji su potrebni kako biste savladali neophodno znanje za uspešnog knjigovođu. Nakon završetka kursa bićete osposobljeni da počnete odmah sa radom. 

Zvanična potvrda stečenih veština

Sertifikat za knjigovođe koji budete stekli u “Božidarcu” priznata je i proverena garancija kvaliteta. Božidarac je državna ustanova koja baštini nasledstvo Narodnog univerziteta Božidar Adžije više od šest decenija. Poznati smo po višegodišnjoj tradiciji obučavanja na hiljade zadovoljnih i sada zaposlenih ili samozaposnih knjigovođa.

Od subote 21. maja započinjemo i sa frontalnom nastavom u kabinetima Božidarca!

Vreme trajanja kursa knjigovodstva: 

 • čisto knjigovodstvo, kroz praktične primere prostog i dvojnog knjigovodstva, sa izradom završnog računa
 • rad na računaru, na jednom od knjigovodstvenih demo programa
 • Ukupno: Obuka traje 48 školskih časova 
 • Dinamika rada: 2 puta nedeljno po 2 školska časa, u poslepodnevnim terminima

Cena kursa za knjigovodstvo i načini plaćanja: 

 • NA 4 RATE sa ratom već od 9.250 RSD
 • Administratvnom zabranom, do 3 rata 
 • Cena kursa: 37.000 RSD 
 • Cena ispita: 4.000 rsd
 • Za plaćanje uplatnicom, do 3 rate
 • Čekovima građana, do 3 rata 
 • Kreditiranje (bez odlaska u banku, bez kamate do 12 meseci) na period od 3 do 36 meseci

Iskustvo i savet nekadašnjeg polaznika:

,,Kurs za knjigovodstvo sam upisao na preporuku prijatelja koji ima knjigovodstvenu agenciju. Sada trenutno radim kao knjigovođa u privatnoj agenciji i mogu reći da sam prezadovoljan jer sam tokom kursa savlado sve što je neophodno za rad. Od početka sam se plašio da završim kurs i onda da moram još par meseci da ,,uđem u posao'' posle ovog kursa to nije potrebno, pre svega zato što predavač i sam ima agenciju tako da je većina znanja i veština iz prakse iako je naravno ekonomista po struci. Zbog svog iskustva svima preporučujem obuku za knjigovođu u ,,Božidarcu'' takođe i osoblje je izuzeno ljubazno, sertifikat sam dobio u roku od par dana.'' - Lazar Ristić, knjigovođa. Uskoro ćete moći ceo intervju sa Lazarom da pročitate na Blogu ,,Moj Božidarac''.

Imali smo priliku da upoznamo i Sanju Marković koja već par godina radi u banci, a od skoro honorarno radi kao knjigovođa koja za kurs knjigovodstva je napisala “Za ovaj kurs sam se odlučila jer sam želela da obezbedim sebi dodatne prihode. Volim da radim sa brojkama ali nisam bila upoznata sa kontnim okvirom i kontnim planom sa kojim nas je ubrzo na početku kursa predvač uveo i objasnio sa puno praktičnih primera. Dobar knjigovođa je uvek tražen, a zadovoljni klijenti znak su da nisam pogrešila sa upisivanjem kursa za knjigovodstvo. Takođe spremite se i na jednu potpuno lepu, tačnije opuštenu i radnu atmosferu. Zadovoljstvo mi je bilo da učim sa ljudima u grupi.”

Izuzetno nam je drago da sam vama podelimo i iskustvo Nataše Petrović iz Beograda koja je ubrzo nakon kursa knjigovodstva uspela da nađe posao. “Kurs knjigovodstva učinio mi se ako dobra prilika za zaposlenje, jer sam na sajtu NSZ-a uočila da su oglasi za knjigovođe česti, inače sam po struci prehrambreni tehničar. Po preporuci prijateljice upisala sam obuku u “Božidarcu” pre svega zato što je državna ustanova. Nakon kursa nisam dugo čekala do zaposlenja u jednoj knjigovodstvenoj agenciji na Banovom brdu. Iskreno vrlo brzo sam ušla u posao jer se puno radi sa primerima tokom obuke što je za svaku pohvalu. Sve preporuke!”.

Steknite znanje knjigovođe u novom upisnom roku! 

Prijave na kurs knjigovodstva su u toku, a mesta se brzo popune zato se prijavite već danas.

Upiši se odmah na kurs knjigovodstva: 

 • Najlakše putem web-sajta klinkom na Onlajn prijava
 • Putem i-mejla: prijava@bozidarac.rs 
 • Putem besplatne info linije 0800 300 305
 • Upis se vrši i lično u prostorijama „Božidarca“, adresa: Radoslava Grujića 3, Beograd – radnim danima od 9 do 17h 

Literatura za kurs knjigovodstva: 

 • Nova skripta za knjigovodstvo ažurirana 2020. godine i sadrži sve neophodne informacije o vođenju knjiga kao i puno praktičnih primera.
 • Skriptu obezbeđuje „Božidarac“, po ceni od 1.500 RSD 

Zašto je knjigovođa bitan za jednu firmu?

Jedan od ključnih zaposlenih svakog privrednog subjekta jeste njihov knjigovođa. Ovo naročito važi za male firme, u kojima obično jedna osoba ili njih nekoliko preuzimaju veliki broj poslova. Zato se od knjigovođe ponekad očekuje da uradi više od samog vođenja knjiga. On može biti savetnik, osoba od poverenja koja će svojim znanjem pomoći preduzeću da uspešno vodi svoje poslovanje. Knjigovođa evidentira sve promene u firmi na osnovu finansijske dokumentacije. Dokumenta su glavni „svedok“ da je došlo do određene promene. Ona takođe sadrže sve podatke koji su knjigovođi potrebni za rad. Na primer, izdat je račun za plaćanje neke robe. On mora da sadrži obavezne elemente iz kojih će knjigovođa dobiti informacije o kupcu, prodatoj robi i iznosu prodaje robe, kao i danu realizacije. Na osnovu svih ovih informacija knjigovođa će zabeležiti prihod koji je nastao od same prodaje i sve prateće troškove. Iako se ponekad čini da knjigovođe samo insistiraju na nekoj nepotrebnoj papirologiji, kada se svi ti podaci svedu zahvaljujući znanju koje knjigovođe imaju, firma lako može analizirati i unaprediti svoje poslovanje. Polaznik kursa za knjigovodstvo može biti svako ko je motivisan da nauči tajne novog zanimanje. Obećavamo da ćete uz naše nastavnike lako savladati materiju.

NOVO! Seminar Osnove budžetskog sistema, poslovanje budžetskih korisnika i budžetsko računovodstvo. Sjajna prilika za one koji završe kurs knjigovodstva da se upoznaju sa radom državnih finansija. Otvorite sebi nove mogućnosti za angažman. Steknite osnove budžetskog sistema na jednodnevnom seminaru. Više informacija možete naći na linku ovde

Specijalistički kurs - Postani Referent za obračun zarada
Ako imate osnove i želite da se obučite samo za obračun zarada onda je naša nova obukra stvorena za vas. Traje 12 školskih časova. Kurs za obračun zarada će vas uvesti u osnove računovodstva i kako da budete ključni zaposlen u obračunskoj službu, povećate efikasnost i smanjite greške u radu. Obuka za obračun zarada se sastoji iz nekoliko modula koje su namenjene vama da na lak i jednostavan način savladate celo neophodno znanje i veštine za uspešnu obradu platnih spiskova zaposlenih i podnošenje poreskih prijava kod raznih vrsta ugovora. Više informacija na linku ovde. 

Izrada sertifikata na engleskom jeziku: 

U skladu sa molbom polaznika moguće je izdati sertifikat na engleskom jeziku nakon uspešno položenog završnog ispita. Cena izrade sertifikata iznosi 5.000 dinara i trenutno je jedino moguća na engleskom jeziku. U roku ne dužem od 10 dana od dana podnošenja molbe.

Ispit provere znanja za kandidate sa radnim iskustvom (kurs za knjigovođu): Ukoliko kandidat poseduje radno iskustvo od minimum tri meseca za knjigovodstvo sa potvrdom iz preduzeća, knjigovodstvene agencije, banke ili drugog subjekta možete sa kopijom lične karte, kopijom diplome o završenoj školi bez pohađanja obuke da polažete ispit. 

 • Cena provere znanja sa izdavanjem sertifikata je 20.000 rsd

 

Skripta za kurs i obuke knjigovodstva:

:

Top