Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Kurs i obuka za pica majstora

Kurs i obuka za pica majstora

Naučite tajne zanata na kursu za pica majstora
Da li ste ikada poželeli da otvorite svoju piceriju ili da jednostavno naučite umetnost pravljenja prave italijanske pice? U “Božidarcu” možete pronaći kurs za pica majstora tokom kog ćete saznati o svemu što čini jednu savršenu picu. Naši predavači i kuvari naučiće vas glavnim tehnikama kako pripremiti testo, različite prelive, kako koristiti peć na drva, tako da na pravilnoj temperaturi svaki put ispečete najukusniju picu. Naučićete da se lepota pravljenja pice sastoji u jednostavnosti i dopustiti da kroz vaše ruke sastojci govore za sebe.
Pretvorite ljubav prema pici u dobro plaćeno zanimanje
Pica majstor je jedna od najtraženijih profesija, ne samo u Srbiji nego i u svetu. Dobro obučen pica majstor lako će se zaposliti u popularnim picerijama gde će znati da cene njegovo znanje, talenat i umeće. Obuka za pica mastora osmišljenja je kao spoj prakse i teorije. Praksa je obezbeđena u najpoznatijim beogradskim picerijama, gde ćete uz iskusnog mentora steći iskustvo pravljenja pice i organizaciju rada u kuhinji. Isprobavanje novih sastojaka i ukusa ono je što ovaj posao čini uvek zanimljivim.
Sertifikat kursa za pica mastora kao potvrda kvaliteta obuke
Po završetku teorijsko praktične nastave u picerijama, svi polaznici znanje potvrđuju na završnom ispitu. Njegovim polaganjem stičete pravo na sertifikat državne institucije koji možete priložiti prilikom konkurisanja za posao. “Božidarac” ima višegodišnju tradiciju obučavanja pica majstora. Polaznici kursa za pica majstora zaposleni su u poznatim restoranima ili su vlasnici privatnih picerija koje kupcima pružaju najkvalitenije proizvode u gradu.
Mentori koji nesebično prenose znanje
Na kursu za pica majstora očekuje vas praktično znanje, koje ćete sticati od najboljih. Provodićete obuku u uvežbavanju pripreme testa, preliva, posebnih sastojaka i naučićete koji alati funkcionišu najbolje. Vaš dodeljeni mentor podeliće svoje znanje i tajne, čak i o finijim detaljima kao što su pripremanje paradajza i koje kombinacije preliva dobro funkcionišu. Svakom polazniku posvećuje se maksimalna pažnja, kako bi se što bolje osposobio za buduće zanimanje.
Teoriju odmah primenjujete u praksi
Kurs za pica majstora započinjemo diskutujući o poreklu pice i zbog čega je postala toliko popularna u svetu. Dobićete korisne informacije o proizvodima koji se koriste za izradu autentične pice, kao i o upotrebljenim alatima i tehnikama. Takođe, daćemo osnovne smernice u vezi sa bezbednošću i higijenom zdravlja u kuhinji. Po odslušanom predavanju polaznici se upućuju na sticanje praktičnog iskustva u poznatim picerijama i restoranima sa kojima “Božidarac” ima višegodišnju saradnju.
Program na kursu za pica majstora:

 • Istorija i nastanak pice;
 • Sastojci i njihove osobine;
 • Vrste pica, karakteristike namirnica, začina;
 • Veštine korišćenja odgovarajuće opreme i načini pripreme pice i preliva;
 • Najvažniji recepti i načini spremanja pice, kombinacija sastojaka;
 • Saveti, tajne i trikovi prilikom spremanja pice;
 • Uvod u osnove higijene i zaštite hrane

Vreme trajanja i dinimika obuke i kursa za pica majstora
Fond časova obuke: 180 školskih časova od čega je 160 časova praktične obuke, a 20 časova teroijske nastave online.
Praktična obuka: u nekom od renomiranih restorana ili picerija. Dinamiku polaznik dogovara sa mentorom iz ugostiteljskog objekta, od čega zavisi vreme trajanja obuke.


Cena kursa i načini plaćanja:

 • Teorija 17.900 rsd
 • Praksa 18.900 rsd
 • BESPLATAN SANITARNI PREGLED ZA UPISANE POLAZNIKE DO 15. APRILA! Prijavi se odmah!
 • Prijavi se odmah na linku ovde

 

U “Božidarcu” su obuku završili najbolji pica majstori Beograda
Milan Ilić prošao je intenzivnu obuku za pica majstora i za kratko vreme nakon završetka kursa pronašao posao. Dobro obučeni pica majstori retki su na tržištu rada i to je ono što je Milana prvo privuklo da upiše kurs. Još od malih nogu veliki gurman i ljubitelj pice na praktičnoj nastavi vrlo brzo se snašao. “Moja velika želja je da jednog dana otvorim svoju piceriju koja će praviti pice sa jedinstvenom recepturom. Kako bi se što bolje upoznao sa tajnama veliki majstora upisao sam kurs zbog praktičnog iskustva koje se odmah savladava u picerijama. Moj mentor me je naučio svim tehnikama pravljenja pice, kombinaciji sastojaka i pravljenu preliva. Trenutno sam zaposlen u popularnom lancu picerija gde usavršavam svoje veštine i predlažem nove ukuse“ preneo nam je Milan svoje utiske nakon kursa u “Božidarcu”.
Katarina je po završetuku kurs za pica majstora otvorila piceriju u svom naselju. Njena picerija ubrzo je postala omiljeno mesto srednjoškolaca koji svakog velikog odmora uživaju u njenim picama. “Odlučila sam da svoju otpremninu iz bivšeg preduzeća uložim u prekvalifikaciju u pica majstora i otvaranja za sada jedne male picerije. Na praksi u restoranu koju mi je omogućio “Božidarac” naučila sam kako se prave najbolje pice i “ukrala” sve tajne svog mentora. Čak sam izmislila i neke svoje recepte. Preporučujem kurs svima koji žele da se zaposle u piceriji ili jednog dana otvore svoj restoran”, zavšava svoju priču naša uspešna polaznica Katarina.

Kako je pica postala najpopularnije jelo na svetu?
Često povezujemo picu sa italijanskom kuhinjom, ali da li su zapravo Italijani oni koji su je napravili? Ili je neko drugi napravio prvu picu? Ako mislite da pica mora imati prelive, onda njena istorija datira još od starih Grka i Rimljana. Obe kulture su jele pečeni hleb koji je na vrhu imao maslinovog ulja i lokalnih začina. Danas ovaj specijalitet nazivamo fokaccia hlebom. Pica koju svi znamo, vrsta sa paradajz sosom, sirom i prelivom, nastala je u Italiji. Konkretno, pekar Rafaelo Esposito iz Napulja često dobija zasluge za stvaranje prve pice. Od tada je postala najprepoznatljivije jelo u svetu i svaka zemlje imala je svoje jedinstvene recepte. Vremenom, picerije počinju da se otvaraju u svakom gradu i postaju mesta ukusne i dobre hrane. Pica vise nije okrugla jer dobija i nove oblike i veličine. Pravi se sa mesnim namirnicama, ribom, ali i kao vegeterijanska sa povrćem, pa čak i slatka sa voćem i čokoladom. Najpoznatije su svakako Margarita, Kaprićoza i Napolitana.
Postanite vrhunski pica majstor već ovog meseca
Prijave na kurs za pica majstora su u toku, a mesta se brzo popune. Posetite našu ustanovu i uverite se zašto je “Božidarac” godinama najpopularnije mesto za obuku pica majstora. Prijavite se na vreme!
Potvrda znanja sertifikatom ako već imate iskustva
U “Božidarcu“ možete polagati ispit provere znanja ukoliko imate radno iskustvo. Sa potvrdom iz ugostiteljskog objekta o praktičnom radu od minimum 3 meseca, kopijom lične karte, kopijom diplome ili svedočanstva, možete bez pohađanja obuke polagati ispit. Cena provere znanja sa izdavanjem sertifikata je 19.200 rsd

 

Skripta kursa i obuke za pica majstora:

:

Top