Božidarac kursevi kultura obuke Božidar Adžija

Besplatna linija : 0800 300 3050800 300 305

Džez dive Beograda - online predavanje

Džez dive Beograda - online predavanje

Božidarac Online vas poziva na prvo u nizu predavanja na temu ’’Džez dive Beograda’’ u sredu, 24. februara u 20 časova. Prijava u nastavku. Pored kratkog osvrta imaćete priliku da i da čujete kvalitetan džez zvuk.
Ciklus online predavanja Džez dive Beograda posvećen je predstavljanju stvaralačkih karijera najpoznatijih interpretatorki džeza na našim prostorima. Kroz prikaz kreativnog opusa, uzora, stila, popularnosti i odnosa s publikom zvezda kao što su Nada Knežević, Nada Pavlović, Lola Novaković, Gabi Novak, Bisera Veletanlić, Beti Đorđević, Bebi Dol i drugih dama koje su pevale džez, autorke će ispričati priču o duhu vremena i muzici koja je obeležila kulturu Beograda. 
Prvo predavanje posvećeno je stvaranju prvih zvezda jugoslovenske zabavne i džez muzike, internacionalnim nastupima najpoznatijih umetnica i saradnji sa najpoznatijim svetskim džez muzičarima. Autorke predavanja: Marijana Dujović, muzikolog i Maja Vukadinović, medijski stručnjak.
Pridružite nam se i prijavite se odmah na linku
ovde
O autorkama: 
Muzikološkinja Marijana Dujović, deluje kao istraživačica u oblasti nacionalne istorije muzike, scenaristkinja, autorka primenjene muzike i menadžerka u kulturi. Autorka je dve biografske monografije: "Stanislav Binički i njegovo doba"; i "Energija slobode. Stvaralačka biografija Đorđa Marjanovića". Članica je Muzikološkog društva Srbije, Udruženja kompozitora Srbije i NVO Femix.

Maja Vukadinović je medijski stručnjak, mentor i konsultant u oblasti medija, komunikacija i marketinga u kulturi. Predaje na Fakultetu savremenih umetnosti i Fakultetu primenjenih umetnosti. Uređuje ediciju o medijima u izdavačkoj kući Clio, a autorka je kulturološke studije „Zvezde supermarket kulture“ i koautorka publicističke knjige „Hronika dobrog provoda“. 

Podrška: GO Vračar.


 

 

Top